1. Home
  2. Artikelen
  3. Succesvol Broodbakken

Succesvol Broodbakken

Tips!! Kijk snel

Bij het werken met de broodbakmachine dient de gebruiker de 10 stappen te doorlopen om een goed eindprodukt te verkrijgen. De 10 stappen zijn.

Stap 1> Plaats bakvorm en de kneedhaken in de machine.

Stap 2> Doe de ingredienten op de volgende wijze en in de volgorde in de bakvorm: 1.Bloem/meel *2.Water/melk *3.Boter/margarine *4.Suiker* 5.zout *6.Gist.

Indien u de timer-functie gebruikt dan adviseren wij eerst de helft van de bloem/meel in het bakblik te doen, dan water/melk toe te voegen en tenslotte de rest van de bloem/meel toe te voegen.

Stap 3> Sluit de deksel en steek de stekker in het stopcontact. 0:00 verschijnt op het display.

Stap 4> Druk op de selectietoets en bepaal de bruining van de korst.

Stap 5> Mocht u gebruik willen maken van de timer-functie, dan kan deze nu worden ingesteld.

Stap 6> Druk op de starttoets.

Stap 7> Na het eerste piepsignaal kunnen er indien gewenst extra ingredienten worden toegevoegd.

Stap 8> Een tweede piepsignaal geeft aan dat het bakproces beendigd is.

Stap 9> Haal het brood na het tweede piepsignaal gelijk uit de machine en laat het brood afkoelen op een rooster. Let op !!!! Het brood en de bakvorm zijn erg heet, dus maak altijd gebruik van ovenhandschoenen.

Stap 10> Schakel het apparaat uit en trek de stekker uit het stopcontact.

Leuke boeken om aan te schaffen als je graag bakt met de broodmachine zijn:** Brood bakken met de broodbakmachine van Ivar Camps en Frans de Pijper.( basis met meest voorkomende broden)**Het nieuwe brood machine boek van Marjie Lambert.(wat apparte recepten).

KIJK OOK EENS OM MIJN SITE VOOR MEER RECEPTEN.

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
broodhoekje

broodhoekje

Top