1. Home
  2. Artikelen
  3. Beknopte kruidentabel

Beknopte kruidentabel

Voor het streng natriumarmdieet (dit kunt u zelf verder uitwerken).

Aardappels a la Bircher-Benner: karwijzaad, lavas, marjolein
Aardappelpuree: mierikwortel, bieslook
Aardappelsla: venkel, uien, kappertjes. Bij gekookte aardappels ook munt
Aardappelsoep: o.a. dragon, bieslook
Augurken: inmaken met dragon en alsemBalletjes, Gekruide-: kervel, nootmuskaat
Balletjes, Vegetarische-: kardamon, koriander, foelie
Bladsla: bernagie en dille
Broodjes: maanzaad, venkel, of bestrooien met anijs of maanzaad
Broodbeleg: bv een combinatie ban bosbessengelei, oranjeschilletjes en pepermuntChampignons: bakken met basilicum of met bieslook, uitjes, dragonazijnErwtensoep: marjolein, look, selderij, peterseliewortels, uien, een beetje salie en tijmGebak: piment, gember, maanzaad, foelie. Bestrooien met anijs
Groenteschotels: basilicum, kerrie, lavas, nootmuskaat, pepermunt, pimentKomkommersla: bernagie, wijnazijn, paprika, bevernel, stukjes ui, een beetje mosterd, dragon
Kruidenazijn: dille en dragon
Kruidenboter: margarine als basis: peterselie, bieslook, dragon, selderij, wat marjolein en tijm, een snufje salie, citroensap druppelsgewijs
Kwark: karwijzaad, uien, rozemarijn, mierikswortel, bieslook, tomatenpuree enz.
Kwarkgebak: maanzaadMacaroni: olijven
Muntsaus (,,Mint-sauce"): Engels product uit pepermunt. Zeer bruikbaar.Paddenstoelen:majoraan, notenboter, peterselie, uien, snufje peper
Paprika (Spaanse peper): groen, zeer rijk aan vitamine C, als rauwkost, bij sla of groente. Rood (zoete paprika) milder.
Peterselie: buitengewoon rijk aan vitamine C. zowel wortels als loof. Ook geschikt om op zich te gebruiken
Pompoen: gemberRodekool: gember, laurierblad, lavas, karwijzaad, uien, kruidnagels (niet te veel!), jeneverbessen, stukjes citroen, een scheutje plantaardige olie, appelsap!
Roggebrood: karwijzaad
Rijst: kerrie (is een mengsel van diverse kruiden en zout: N.B. 1 gr kerrie bevat 0,05 gr keukenzout!)Sausen: anijs, kerrie (zie bij rijst), koudgeperste olijfolie, citroensap, natriumarme mosterd, paprika, suiker. Warme sausen: laurierbladeren.
Sla: basilicum, waterkers, paprika, pepermunt, venkel, ui, wijnazijn
Sla: gekookt: piment
Snijbonen: bonenkruid, marjolein
Spinaziesla: paardebloem, waterkers, veldsla, duizendblad, veldzuring, wijnazijn, een beetje mosterd, gemalen kruidnagels, nootmuskaatTaart: piment
Tomaten: oregano, ui, sjalotjes, weinig salie (rustig in laten trekken), kervel, tijm
Tuinbonen: bonenkruidUien: laurierblad, flink wat karwijzaadVeldsla: peterselie, kervel, basilicum, marjoleinWittekool: karwijzaad, peper: combineren met savooiekool, koolraap, selderij
Wortels: anijs, rozemarijn, pepermunt, gemalen kokos, citroensap, hazelnoten (malen in een rauwkostmolen, afgesteld op middelfijn)

Reacties (0)

Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
Spice_it_up

Spice it up

de_japanse_keuken

de japanse keuken

Top