1. Home
  2. Artikelen
  3. Nieuwe bakmethode voor varkensvlees

Nieuwe bakmethode voor varkensvlees

Deze nieuwe bakmethode kunt u gebruiken voor mager varkensvlees, maar ook voor alle ander vleessoorten die snel kunnen worden gebakken.

Haal het vlees uit de koelkast en wrijf het goed in met olijfolie.
laat het vlees afgedekt ? 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Verhit een (anti-aanbak) koekenpan even op hoog vuur. Zet daarna het vuur op halve stand en leg het vlees in de pan. Bak het vlees zachtjes, beweeg het regelmatig heen en weer en keer het tijdens het bakken regelmatig om.
Breng het vlees na het bakken op smaak met zout en peper. Vlees dat op deze manier wordt bereid is mooi licht bruin terwijl de bereidingstijd korter is. Filetlapjes van varkensvlees, kalfsvlees en lamsvlees hebben per 100 gr. ? 4 min. baktijd nodig, karbonades ? 6-10 minuten. Rundvlees, bijvoorbeeld biefstuk, heeft 2-3 minuten per 100 gr nodig.

Reacties (0)

Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top