1. Home
  2. Artikelen
  3. Verse kruiden

Verse kruiden

Welke zijn de meest gekende kruiden en hoe worden ze verwerkt.

*Combineren met:
tomaat,komkommer,aubergines,paprika,kaas,varkensvlees,vis,peulvruchten,gevogelte.

*Gebruiken in/bij:

soepen,salades,pesto,stoverijen,kaasgerechten,eiergerechten.

*Bewaren:

Blaadjes of fijngesneden invriezen.


*Gebruik:


royaal gebruiken, niet mee laten koken.


Zelf kweken eenjarig, zaaien of planten op plaats in de volle zon*Combineren met:

aardappelen, tomaat, komkommer, vis, kwark, eieren

*Gebruiken in/bij:

sauzen, dressings, salades, soepen, kaasgerechten


*Bewaren:

als plantje bewaren of fijngesneden invriezen

*Gebruik:

royaal gebruiken, niet mee laten koken

Zelf kweken vaste plant, zaaien of planten op zonnige plaats*Combineren met:

sperziebonen, snijbonen, peulvruchten, koolsoorten, komkommer, aardappelen, bieten, koolraap

*Gebruiken in/bij:

gegrild vlees, salades, erwtensoep, linzensoep, omelet

*Bewaren:

blaadjes of fijngesneden invriezen

*Gebruik:

spaarzaam gebruiken, niet mee laten koken

Zelf kweken eenjarig of vaste plant, zaaien of planten op plaats in de volle zon*Combineren met:

peulvruchten, witte bonen, rode bietjes, snij- en sperziebonen, koolsoorten

*Gebruiken in/bij:

dressings, vruchtensalade, sauzen

*Bewaren:

blaadjes of fijngesneden invriezen

*Gebruik:

royaal gebruiken, niet mee laten koken

Zelf kweken eenjarig, zaaien of planten op plaats in de volle zon*Combineren met:

vruchten, theeblaadjes, azijn, kalfsvlees, wortelen, doperwten

*Gebruiken in/bij:

salades, thee, puddingen en mousses, ijs, koude soepen, gebak, ragouts, wildgerechten, soepen

*Bewaren:

blaadjes of fijngesneden invriezen

*Gebruik:

spaarzaam gebruiken, niet mee laten koken

Zelf kweken vaste plant, zaaien of planten op zonnige plaats*Combineren met:

komkommer, gerookte zalm, zoute haring, azijn, zure room

*Gebruiken in/bij:

visgerechten, schaal- en schelpdieren, vissauzen, eiergerechten, soepen

*Bewaren:

takjes of fijngesneden invriezen

*Gebruik:

spaarzaam gebruiken, niet mee laten koken

Zelf kweken eenjarig, zaaien of planten op zonnige plaats*Combineren met:

eieren, gevogelte, azijn vis, peulvruchten, koolsoorten

*Gebruiken in/bij:

soepen, visgerechten, (room)sauzen, salades

*Bewaren:

blaadjes of fijngesneden invriezen

*Gebruik:

spaarzaam gebruiken, niet mee laten koken

Zelf kweken vaste plant, zaaien of planten op zonnige plaats*Combineren met:

tomaten, gevogelte, eieren, azijn, rijst, aardappelen

*Gebruiken in/bij:

groente- en visgerechten, kruidenbouquet, (room)sauzen, salades, soepen, kruidenboters

*Bewaren:

blaadjes of fijngesneden invriezen

*Gebruik:

royaal gebruiken, stelen meekoken, blaadjes niet

Zelf kweken eenjarig, zaaien op zonnige plaats*Combineren met:

tomaten, andere kruiden o.a. peterselie en specerijen, boter, mayonaise, olijfolie

*Gebruiken in/bij:

vlees-, vis- en groentegerechten, sauzen, dressings

*Bewaren:

als hele bol op een droge plaats bewaren

*Gebruik:

spaarzaam of royaal gebruiken, mag meekoken

Zelf kweken teentjes planten op niet te koude plaats*Combineren met:

tomaten, vis, groenten o.a. pompoen, peulvruchten, ui, bieten, knoflook, chilipeper, lente-ui

*Gebruiken in/bij:

Indiase, Thaise, Marokkaanse en Mexicaanse gerechten, salades, sauzen, pesto, roerbakgerechten

*Bewaren:

blaadjes of fijngesneden invriezen

*Gebruik:

royaal gebruiken, stelen meekoken, blaadjes niet

Zelf kweken eenjarig, zaaien op zonnige plaats*Combineren met:

tomaten, azijn, varkensvlees, lamsvlees

*Gebruiken in/bij:

vlees/stoofgerechten, soepen, kruidenbouquet

*Bewaren:

blaadjes drogen of invriezen, of als plant bewaren


*Gebruik:

spaarzaam gebruiken, mag meekoken

Zelf kweken vaste plant, planten op plaats in de volle zon, 's winters beschermen*Combineren met:

azijn, honing, slagroom

*Gebruiken in/bij:

ijs, roomsauzen, gebak, jam

*Bewaren:

takjes of alleen de bloemetjes drogen

*Gebruik:

spaarzaam gebruiken, mag meekoken

Zelf kweken vaste plant, planten op schaduwrijke plaats*Combineren met:

vruchten, dranken

*Gebruiken in/bij:

bowls, vruchtensalades

*Bewaren:

takjes invriezen

*Gebruik:

royaal gebruiken, niet laten meekoken

Zelf kweken vaste plant, planten op schaduwrijke plaats*Combineren met:

tomaten, aardappelen, wortelen, varkensvlees, gehakt, wild en gevogelte, sperziebonen

*Gebruiken in/bij:

soepen, sauzen, ragouts, vleesgerechten, vegetarische gerechten, visgerechten

*Bewaren:

blaadjes of fijngesneden invriezen

*Gebruik:

spaarzaam gebruiken, stelen meekoken, blaadjes niet

Zelf kweken vaste plant, planten op schaduwrijke plaats*Combineren met:

tomaten, kaas, vis, eieren, lamsvlees, gevogelte, kalfsvlees

*Gebruiken in/bij:

soepen, vleesgerechten, salades, sauzen, pizza, pastagerechten

*Bewaren:

takjes drogen of blaadjes of fijngesneden invriezen

*Gebruik:

weinig gebruiken, gedroogde meekoken, verse niet

Zelf kweken vaste plant, zaaien of planten op zonnige plaats*Combineren met:

geklopte slagroom, roomkaas, azijn, zure room, mayonaise

*Gebruiken in/bij:

sauzen, dressings, geroosterd vlees, gebakken vis

*Bewaren:

in pot, helemaal onder de aarde

*Gebruik:

spaarzaam gebruiken, niet mee laten koken

Zelf kweken vaste plant, planten op zonnige plaats*Combineren met:

yoghurt, thee, azijn, chocolademelk

*Gebruiken in/bij:

ijs, sauzen bij lamsvlees, vruchtensalades, wortelen, koolsoorten

*Bewaren:

takjes drogen of blaadjes of fijngesneden invriezen

*Gebruik:

weinig gebruiken, gedroogde meekoken, verse niet

Zelf kweken vaste plant, planten op schaduwrijke plaats*Combineren met:

knoflook, boter, tomaat, eieren, aardappelen

*Gebruiken in/bij:

soepen, salades, sauzen, vis- en vleesgerechten, als garnering

*Bewaren:

blaadjes of fijngesneden invriezen

*Gebruik:

royaal gebruiken, stelen wel meekoken, blaadjes niet

Zelf kweken tweejarig, zaaien of planten op zonnige plaats*Combineren met:

varkens- en lamsvlees, tomaat, courgette, aubergine, peulvruchten, gevogelte, azijn, paddestoelen

*Gebruiken in/bij:

vlees- en visgerechten, barbecuegerechten, gebak, mediterrane gerechten, soepen, wildgerechten

*Bewaren:

takjes drogen of naaldjes invriezen

*Gebruik:

spaarzaam gebruiken, mag meekoken

Zelf kweken vaste plant, planten op plaats in de volle zon, 's winters beschermen*Combineren met:

azijn, boter, varkens- en kalfsvlees, peulvruchten, gehakt, tomaten

*Gebruiken in/bij:

vleesgerechten, pastagerechten, soepen, mediterrane gerechten, visgerechten

*Bewaren:

takjes drogen of blaadjes of fijngesneden invriezen

*Gebruik:

spaarzaam gebruiken, mag meekoken

Zelf kweken vaste plant, planten op plaats in de volle zon*Combineren met:

tomaat, wortelen, peulvruchten, prei, gehakt, gevogelte

*Gebruiken in/bij:

soepen, stoofgerechten van vlees en gevogelte, sauzen, ragouts, roergebakken gerechten, Indiase gerechten

*Bewaren:

blaadjes of fijngesneden invriezen

*Gebruik:

royaal gebruiken, niet mee laten koken

Zelf kweken tweejarig, zaaien of planten op zonnige plaats*Combineren met:

varkens- en schapenvlees, tomaten, gevogelte, aubergine, courgette

*Gebruiken in/bij:

salades, kaas- en eiergerechten, soepen, stoofschotels, ragouts, sauzen

*Bewaren:

takjes drogen of blaadjes invriezen

*Gebruik:

spaarzaam gebruiken, mag meekoken

Zelf kweken vaste plant, zaaien of planten op plaats in de volle zon (let op: dit groeit haast net zo snel als 'onkruid'*Combineren met:

vis, zoute haring, eieren, peulvruchten, aardappelen

*Gebruiken in/bij:

sauzen, salades, soepen, geroosterde vis

*Bewaren:

takjes of fijngesneden invriezen

*Gebruik:

royaal gebruiken, niet laten meekoken

Zelf kweken vaste plant, zaaien of planten op plaats in de volle zon

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
kruidje_kook

kruidje kook

Top