1. Home
  2. Artikelen
  3. De werking van kruiden

De werking van kruiden

Veel kruiden hebben een helende werking. Pas wel op hoe je ze gebruikt.

Latijnse Benaming
Zingiber officinale

Medische Toepassingen
Dit kruid wordt vooral gebruikt om het ademhalingssysteem te versterken en genezen. Ook helpt het tegen koudjes en griep. Het verwijderd een verstopping in de darmen, het verlicht een zere keel en hoofdpijn en andere lichaamspijnen. Ook help het goed tegen wagenziekte. Het wordt aangeraden voor zwangere vrouwen om morning sickness (ochtendziekte) en verteerproblemen te bestrijden.

Godsdienstig Gebruik
Dit kruid wordt gebruikt om de relatie vurig te maken of houden.Latijnse Benaming
Pimpinellaa anisum

Medische Toepassingen
Deze stof zorgt ervoor dat buikpijn, winderigheid en indigestie verminderd. Daarnaast zorgt het dat het slijm in het lichaam wordt verdunt, waardoor het gebruikt kan worden tegen hoest.

Godsdienstig Gebruik
Anijs in een Potpouri zorgt ervoor dat het 'kwaad' buiten de deur blijft. Onder het slaapkussen zorgt het ervoor dat nachtmerries wegblijven.Latijnse Benaming
Ocimum basilicum

Medische Toepassingen
Basilicum wordt gebruikt om maagkrampen, braakneigingen, griep, verkoudheden, hoofdpijn en menstruele pijnen te behandelen. Ook wordt het gebruikt om maagzuur te verminderen, waardoor het een belangrijk deel is van de remedie tegen maagzweren. Mensen die last krijgen van hun maag na het eten van tomaten, wordt aangeraden om basilicum erbij te eten. Extern kan het gebruikt woden om insectenbeten tegen te gaan, om het gif eruit te trekken. Daarnaast wordt het ook gebruikt om acne tegen te gaan.

Godsdienstig Gebruik
Basilicum beschermd u tegen negativiteit en het 'kwaad'. Ook brengt het liefde in uw huis. Voor baden wordt het gebruikt om het lichaam te zuiveren. Als gepoederd basilicum over uw slapende partner wordt uitgestrooid, zorgt dit voor het wegblijven van overspel.

Reacties (0)

Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top