Serie kooktechnieken overgenomen uit de club cuisine, deze keer: Pocheren
Pocheren is het zachtjes gaar laten worden van een ingredient in een hoeveelheid vloeistof onder het kookpunt. Het product is bij het pocheren amper bedekt met vocht en de pocheertijd is relatief kort. Even als het zogenoemde trekken is pocheren een voorbeeld van koken met vochtige warmte.
Maar trekken duurt lang, bij pocheren is de kooktijd juist kort. Het doel van het pocheren is dat het uiteindelijke product zacht een smaakvol is, zonder dat het is uitgedroogd. Pocheren heeft veel weg van koken. Het is alleen zaak om het veranderingsproces (stollen) van de eiwitten te controleren. Dat wil dus zeggen dat we de temperatuur van het water in de gaten moeten houden. Deze mag niet hoger worden van 90 graden celsius, terwijl de kerntemperatuur van het product zelf niet boven de 70 graden celsius mag komen. Door de langzame en gelijkmatige verhitting blijft de structuur van het product (en dat kan van alles zijn: vis, groenten, vlees, wild, gevogelte, eieren en fruit) zoveel mogelijk behouden. Pocheren kan zowel een voorbereidings- als een eindbereidingstechniek zijn. Overigens kunnen we op diverse manieren pocheren: in vloeistof, au bain marie en met behulp van stoom, bijvoorbeeld een steamer of stoompan.
Foto`s uploaden Kan iemand mij vertellen hoe het komt dat ik…
kaas tablets Heeft iemand een goed recept voor kaaskoekjes van…
Enquête emoties en eetgedrag Beste allemaal, Momenteel ben ik bezig met…
Recept voor rundvleessalade voor 4 personen, het totaal van de ingredienten is ca. 2,5 kg ingrediënten voor 4 personen Aardappelen (…
Hoe kan ik mijn recept aanpassen In mijn recept van varkenswangetjes op…
frituurijzer Bij de bakwinkel kun je deze kopen voor €10,= ex verzenden, zitten 3 vormpjes bij. Gr. Lucia
IPhone app smulweb geschikt voor iPad? Ik kon altijd wel inloggen, maar nu lukt het mij op de iPad niet meer. Via internet explorer alles prima, maar op de iPad app geeft deze inloggen mislukt aan onder dezelfde inlognaam en password.
biscuitdeeg mislukt altijd! help Ik weet niet of je al antwoord hebt maar ik doe het altijd zo met een prima resultaat: Voor een vorm van 26 cm. 5 eieren 200 gr suiker 1 zakje vanillesuiker of 1/2 tl vanillepoeder 1 tl zout 150 gr bloem 50 gr maïzena (of 200 gr glutenvrij meel) boter paneermeel Laat alles op kamertemperatuur komen. Doe de eieren in de beslagkom samen met de suiker, vanillepoeder en het zout. Klop zo lang tot de kleur bijna wit is geworden. Doe de bloem en maïzena in een kom en zeef dit in gedeeltes bij het beslag, waarbij telkens een deel van het meel er voorzichtig doorheen wordt gespateld. Doe het beslag in een met boter ingesmeerde en met paneermeel bestrooide springvorm. Laat gedurende ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven bakken op 150 graden. Als hij klaar is op een, tegen het plakken, met paneermeel bestrooid rooster laten afkoelen.
courgettes Hallo , we zitten in een zelfde bootje hier ! Ik zit na amper anderhalve week (opnieuw) met een volle winkelkar aan courgettes en ik ben momenteel de groente wel even beu desondanks variatie . Om u van antwoord te dienen : Ja , dat gaat zeer zeker ! De beste methode is de courgette reeds in blokjes of repen snijden ( niet schillen ) en ze eerst op een bord van elkaar weg te bevriezen waarna je ze kan verdelen over diepvrieszakjes , dat is alles ! Ik doe vandaag nog hetzelfde ! Groeten , V.I.
inloggen Ik heb hier ook al paar dagen last van. Ik kan wel bij mijn eigen gegeven, maar niet ingelogd zijn bij andere recepen of hompage. Is er al een oplossing hiervoor?