1. Home
  2. Artikelen
  3. Het leven is verrukkuluk

Het leven is verrukkuluk

Soms kan het leven behoorlijk aangenaam zijn...

Soms overvalt me ineens dat gevoel van gelukszaligheid... en ik wil het deze keer met jullie smulwebbers delen ;-)

Gisteravond had ik een etentje bij mij thuis, mijn moeder en haar vriend kwamen voor het eerst samen bij ons eten. Bij zo'n gelegenheid gooi ik alle registers open en leef me heerlijk uit in de keuken. Het begint al met het uitzoeken van recepten. Ik heb een kookschrift waar ik alle dingen noteer die ik lekker vond om te maken. Daar haalde ik de recepten uit. Ik ben pas verhuisd en we hebben allemaal nieuwe meubels gekocht, waaronder een hele grote ovale eet tafel. Die had ik mooi gedekt. Het eerste gerecht was courgettesoep met zalmsnippers. Het hoofdgerecht was een broccolitaart met noten gegratineerd met brie...het dessert was zelf gedraaid bananenijs...het was echt lekker en mijn gasten waren onder de indruk. Eigenlijk is het met woorden moeilijk te zeggen wat een voldoening een avond als dit geeft! Heerlijk eten, Klassieke muziek op de achtergrond, sublieme wijn, goed gezelschap, interessante conversatie...wat wil een mens nog meer? Lang na-tafelen met een sigaartje, koffie en likeur... *zucht* Ik kan daar zooooo van genieten!

Vandaag was het weer genieten geblazen, zij het op een ander vlak. Ik ben op mijn fiets naar een hier nabij gelegen winkelcentrum gefietst, waar een delicatessewinkel is. Ik was er nog nooit geweest. Ik keek mijn ogen uit naar de kazen, delicate vleeswaren, olien, olijven in alle soorten en varianten, paddenstoelen... ik heb me kunnen inhouden en heb mij beperkt tot slechts jonge kaas, belegen boerenkaas en grote groene olijven gevuld met geitenkaas...oh wat een heerlijkheid!

Fietsend naar huis bedacht ik me dat je soms met kleine dingen heel erg gelukkig kunt zijn. Ik heb in mijn jonge leven (ik ben nu 24) meer dalen dan bergen beleefd en ben na lang ge-therapie er eindelijk bovenop. Ik heb geleerd te genieten van de kleine momenten en dit doe ik dus ook met volle teugen. Ik geniet van een zonsondergang, een mooi glas wijn, een wandeling met mijn hond, een aai over mijn wang van mij man, heerlijk dineren met familie en vrienden.. en van olijven met geitenkaas kopen in een winkeltje...

Esther

Reacties (1)

Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top