1. Home
  2. Artikelen
  3. Mosselen, hoe en wat?

Mosselen, hoe en wat?

Handige weetjes over mosselen

  • 1. Mosselen eet je zonder mes en vork; je haalt ze uit de schelp met een andere lege schelp.
  • 2. Van een kilo mosselen in de schelp blijft ongeveer 300 tot 400 gram vlees over. Dat is voldoende voor een hoofdgerecht voor een persoon.
  • 3. Mosselen bederven vrij snel, ze komen namelijk zo uit het water. In de winkel worden ze in bakken bewaard, waarin water zit dat de natuurlijke leefomgeving zo goed mogelijk nabootst. Hierdoor blijven de schelpen dicht en ongeveer 6 dagen houdbaar (gerekend vanaf de vangstdag).
  • 4. Mosselen is een levend product. Wanneer een niet gekookte mossel openstaat en hij gaat niet vanzelf dicht al sje hem aantikt, dan is deze niet goed meer. Ook kapotte schelpen niet meer meekoken. Wanneer gekookte mosselen nog dicht zijn, deze niet proberen open te breken, maar weggooien, want ze zijn niet meer goed.

Bron: Visbureau

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top