1. Home
  2. Artikelen
  3. Tip voor de maanden Juni en Juli

Tip voor de maanden Juni en Juli

Tip voor de maanden Juni en Juli
Gezonde voeding op vakantie.

Het wordt zomer en vakantietijd! Dus tijd om te genieten. Gaat u een voor kortere of langere tijd weg en wilt u in die tijd wel verder gewicht verliezen of er in elk geval voor zorgen dat u niet aankomt, dan zijn onderstaande tips wellicht bruikbaar. Geniet ervan!

* Op vakantie heeft u geen excuus om het ontbijt over te slaan! Het ontbijt is een belangrijke (misschien wel de belangrijkste) maaltijd. Een goed ontbijt stimuleert de stofwisseling en voorkomt dat u later op de dag naar vet- en calorierijke tussendoortjes grijpt. Nu heeft u de tijd om er rustig van te genieten!

* In warme landen is vaak een overvloed aan tropisch fruit beschikbaar. Fruit bevat relatief weinig calorieen en is uitstekend geschikt om als tussendoortje te eten, of als toetje. Laat de angst voor het onbekende varen en geniet van deze heerlijkheden!

* Neem volop de tijd om aan lichaamsbeweging te doen. Verken een nieuwe omgeving lopend of op de fiets. Neem, zeker als het warm is, voldoende water mee voor onderweg. Zwemmen is tijdens warme dagen een heerlijke manier om af te koelen en is een uitstekende manier om te bewegen wanneer u overgewicht hebt. Het belast uw spieren en gewrichten minimaal. In veel hotels wordt tegenwoordig meerdere malen per week aquarobic training gegeven. Laat u verleiden tot een frisse duik!

Reacties (25)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top