1. Home
  2. Artikelen
  3. Lekker eten op zijn turks.

Lekker eten op zijn turks.

src="http://members.lycos.nl/karin12/food28.gif">

Benodigdheden:
30 ml.olijfolie.
1 ui,fijngesneden.
1 rood pepertje,van zaadjes ontdaan en in ringetjes gesneden.
1 rode paprika,in blokjes gesneden.
1 groentebouillonblokje.
4 tomaten,in grove stukken gesneden.
1 flinke eetlepel(30gr)tomatenpuree.
250 gr.sehriye(pasta)vermicelli of andere soepvermicelli.

Verhit de olie in een grote pan en fruit het uitje glazig.
Voeg het pepertje,de rode paprikastukjes en het bouillonblokje toe en bak ze een paar minuten mee.
Schep de tomaten en de puree bij de uien en schenk er drie kwart liter water bij.
Roer goed door en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
Voeg de vermicelli toe en kook de soep nog 15 minuten om de pasta te garen.Benodigdheden:
1 komkommer.
1 eetlepel zout.
250 ml.yoghurt.
2 eetl.mayonaise.
1 teentje knoflook,fijngeperst.
2 theel.verse munt.
een mespunt sumak of rode paprikapoeder.


Schil de komkommer en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes.
Bestrooi deze royaal met zout en laat ze een half uur in een zeef uitlekken.
Roer ondertussen de yoghurt los met de mayonaise,knoflook en 1 theelepel gedroogde munt.
Spoel de komkommer grondig onder koud stromend water af en knijp het vocht er goed uit.
Schep de komkommer door de yoghurtsaus.
Decoreer de saus door een kruis op de yoghurt te strooien met de verse munt en het paprikapoeder of sumak.Deegrolletjes gevuld met kaas.

Benodigdheden:
1 pak filodeeg(10 vellen)
150 gr.fetakaas.
3 eetl.fijngehakte peterselie.
1 ei,losgeklopt.
100 ml.olie.
keukenpapier.


Brokkel de kaas en prak hem fijn met de peterselie en het ei.
Leg op het korte einde van een deegplakje een schepje kaasmengsel.
Vouw de lange zijkanten ca.1 cm.naar binnen en rol het deeglapje op in de vorm van een sigaar.
Herhaal dit met alle deegvellen.
Bewaar de opgerolde "sigaren"onder een licht vochtige theedoek tot ze gebakken worden.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de deegrolletjes,een paar per keer,tot ze aan alle kanten goudbruin en knapperig zijn.
Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier en serveer ze warm.Benodigdheden:
250 gr.filodeeg.
100 gr.boter,gesmolten.

Stroop:
125 gr.suiker.
75 ml.water.
10 ml.citroensap.
1 eetl.honing.
5 ml.rozenwater.

Vulling:
175 gr.hazelnoten,grof gehakt.
80 gr.suiker.
geraspte schil van 1 sinaasappel.


Verwarm de oven voor op 180*C.
Bereid de stroop:kook de suiker met het water en de citroensap ca.10 minuten tot de stroop wat dikker wordt.
Roer de honing en het rozenwater door de stroop en laat deze helemaal koud worden.
Meng voor de vulling de hazelnoten met de suiker en de sinaasappelschil.
Bestrijk een deegvel met de gesmolten boter.
Leg zo 4 ingevette deegvellen op elkaar.
Schep een dunne streep van de vulling langs de lange zijde van het deeglapje en rol het in de lengte op.
Snijd de rol in 6 stukjes,bestrijk de bovenkant met nog wat gesmolten boter en leg de deegrolletjes op een bakplaat.
Bak ze in ca. 25 minuten goudbruin.
Doop de rolletjes ca.1-2 minuten in het suikerstroopje als ze nog warm zijn.
Laat ze afkoelen en serveer.aubergine met vlees gevuld.

Benodigdheden:
30 ml.olie.
1 ui,gesnipperd.
1 teen knoflook,fijngeperst.
250 gr.rundergehakt.
1 klein bosje verse peterselie,fijngehakt.
1 eetl.(30 gr)tomatenpuree.
2 grote aubergines.
60 ml.olijfolie.
2 pepers(heel)of 1 groene paprika,in repen gesneden.
150 ml.gezeefde tomaten(passata).
100 ml.water.
peper en zout.
50 gr.boter.

Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui met knoflook,3 minuten.
Schep het gehakt erbij en bak het rul.
Roer de peterselie en de tomatenpuree erdoor en bak het nog een paar minuten mee.
Schil de aubergines met een dunschiller in de lengte in strepen zodat er nog een paar reepjes van de paarse schil blijven zitten.
Verhit de olijfolie in een grote hapjespan.
Bak de aubergines rondom bruin.
Laat de aubergines wat afkoelen en snijd ze in de lengte in.
Maak de opening wat groter met de achterkant van een lepel.
Vul de aubergines met het gehaktmengsel en decoreer ze met de pepers of de repen groene paprika.
Plaats de aubergines voorzichtig in de hapjespan.
Schenk de gezeefde tomaten en het water bij de aubergines,strooi er wat zout en peper over en verdeel de boter in vlokjes erover.
Dek de pan af en stoof de aubergine op heel laag vuur in 40 minuten gaar.

Reacties (0)

Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top