1. Home
  2. Artikelen
  3. Hoe maak je je eigen plaatjespagina

Hoe maak je je eigen plaatjespagina

Na vragen over hoe je een eigen gratis homepage voor plaatjes op internet kunt krijgen heb ik dit artikel geschreven.

Na vragen over hoe je een eigen gratis homepage op internet kunt krijgen heb ik dit artikel geschreven
Het is geheel gericht op het maken van een page op zonnet. Niet dat deze beter dan andere providers zou zijn, maar het is makkelijker om het stap voor stap te beschrijven. Bij andere providers kan het dus zijn dat je iets anders te werk moet gaan.
Een gedeelte van de instructies is gewoon overgenomen van de zonnet homepage (www.zonnet.nl)
Een homepage is je eigen pagina op Internet. Iedereen kan een homepage maken en daarop alle informatie plaatsen over zijn favoriete onderwerpen. Beeld, geluid, tekst, alles is mogelijk. Je hoeft je daarbij niet te beperken tot een pagina, Zon biedt iedereen genoeg ruimte om een grote website met vele pagina's te maken.Het maken van een homepage is vrij eenvoudig. Een homepage hoeft niet veel meer te zijn dan een tekstdocument. Om bijvoorbeeld een tekstdocument op Internet te kunnen bekijken dient het wel te worden omgezet naar een HTML-document.
Met de meeste tekstverwerkingsprogramma's kun je een webpagina maken door een tekstdocument op te slaan als HTML-document. Wanneer je bijvoorbeeld Microsoft Word gebruikt kies je het menu 'Bestand' en dan 'Opslaan als'. Verander in het venster 'Word document' in 'HTML document' en sla het document op. Het bestand dat je vervolgens krijgt is geschikt als homepage. Je hoeft de homepage nu alleen nog maar op de webserver van Zon te zetten.Iedere gebruiker van Zon kan een homepage aanmaken. Nadat je de homepage op je eigen computer hebt gemaakt moet je deze nog kopieren naar de computer van Zon. Dat kopieren gaat door met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen (hiervoor moet je dus eerst een account bij zonnet openen. Dit kan vanaf de zonnet homepage. Je moet dan wat gegevens opgeven en kunt zo een gebruikernaam kiezen en een wachtwoord opgeven) op ftp.home.zonnet.nl. Dat kan met een speciaal FTP-programma maar de eenvoudigste manier is met Internet Explorer.
Wanneer je eenmaal bent ingelogd verschijnt een lege map waar je de bestanden in kunt kopieren. De naam van je homepage-bestand moet zijn: index.html of index.htm (in kleine letters).In totaal mogen de bestanden op je homepage 20 Megabyte in beslag nemen. Geen enkel bestand dat in de homepage ruimte wordt geplaatst mag groter zijn dan 3 Megabyte. Dit is voldoende om een aardige hoeveelheid plaatjes op te slaan.
Het is niet toegestaan om informatie te plaatsen die in strijd is met de wet of inbreuk maakt op de auteursrechten van anderen. Zon kan in dergelijke gevallen je homepage zonder voorafgaande waarschuwing verwijderen. Ook wanneer je homepage een overmatige belasting veroorzaakt voor de systemen van Zon kan de inhoud verwijderd worden.Je homepage is in je webbrowser op te vragen via www.home.zonnet.nl/gebruikersnaam maar ook via home.zonnet.nl/gebruikersnaam
Wanneer je een pagina een andere naam geeft dan index.html, bijvoorbeeld pagina.htm kun je deze opvragen via www.home.zonnet.nl/gebruikersnaam/pagina.htm en ook via home.zonnet.nl/gebruikersnaam/pagina.htmJe bent wat aan het surfen en ziet een leuk plaatje, dat je zelf ook wel op smulweb wilt gebruiken. Klik dan met je rechtermuisknop op het plaatje, en kies 'bewaren als'. Sla de plaatjes op in dezelfde directory als waar je je index pagina neer gaat zetten.Dit artikel is vooral gericht op het zetten van plaatjes op een pagina. Het kan natuurlijk ook met bv muziek etc
Zoals je hebt kunnen lezen moet je eerst een 'startpagina' maken, die je opslaat als index.html.
Je zet je plaatjes, die je eerder van het internet hebt gehaalt en in dezelfde directory hebt gezet als je index pagina, op je pagina door bv bij Word van het menu de optie Invoegen te kiezen, gevolgd door Plaatje, Uit bestand.
Het is handig het adres van het plaatje onder het plaatje zelf te zetten. Zo hoef je als je een plaatje wilt gebruiken alleen maar het adres te kopieren en in de HTML code te zetten. (Zie mijn artikel (Bewegende) plaatjes))
Dit adres is http://www.home.zonnet.nl/gebruikersnaam/naamplaatje.gif, waarbij je gebruikersnaam verandert in je eigen gebruikersnaam en naamplaatje.gif verandert in de naam van het plaatje.
Als je je pagina hebt gevuld zet je hem met de plaatjes op de FTP server. Dit doe je als volgt:
1. Log in op de FTPserver (adres = ftp.home.zonnet.nl)
2. Ga via Windows Explorer naar de directory waar je je plaatjes en index pagina hebt gezet.
3. Kopieer alles (selecteer het eerste bestand, scroll naar beneden, druk de shift toets in en selecteer het laatste bestand. Nu zijn alle bestanden geselecteerd. Klik nu met de rechtermuisknop op de geselecteerde bestanden en kies kopieren).
4. Ga naar de ftp server, klik met de rechtermuisknop en kies plakken.
5. Ga naar je nieuwe homepage. Het adres is http://www.home.zonnet.nl/gebruikersnaam, waarbij je gebruikersnaam verandert in je eigen gebruikersnaam.Laat het me even weten...

Als het ook gelukt is zou ik het leuk vinden als je het laat weten, ik ben benieuwd wat je ervan hebt gemaakt!

Succes Miranda

Reacties (39)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
veel_gestelde_vragen

veel gestelde vragen

Top