1. Home
  2. Artikelen
  3. Hoezo saai?

Hoezo saai?

Wat het kerstreces is voor politici, is januari voor de meeste eetliefhebbers: even bijkomen van alle megamaaltijden en terugvallen op het eenvoudiger werk.

Bron: Elle eten, voorjaar 2000

De erwtensoep van vroeger thuis, de snelle pasta's en het braaf gegrilde mootje zalm of mager stukje vlees om vooral even gezond te doen.
De rust is van korte duur. Want januari en februari zijn gewoon te saai als je er zelf niets aan doet. Dus hangen we voor we het weten aan de telefoon en nodigen we - komt tijd komt raad - op zomaar een vrijdagavond tien vrienden uit voor een groots diner. Of beslissen we dapper dat we zondagochtend iets minder lang uitslapen om te koken voor een select gezelschap en daarna tot laat in de middag lunchen. De avonden nemen we kookboeken en dikke stapels knipsels door, de zaterdagen stropen we de markt af en dan ineens zijn die laatste winterweken enerverend gezellig, hectisch en bijna feestelijk. De namen, de geuren, de kleuren van de gerechten stralen een en al belofte uit. Het wordt een heerlijk jaar!

Reacties (0)

Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
heresannie_again

heresannie again

Top