Er is in Nederland veel meer dierenleed dan verantwoord is voor de eigen voedselvoorziening.
Gemiddeld eet een Nederlander 88 kilo vlees per jaar. Daarnaast drinkt hij in een jaar ook nog eens 45 liter halfvolle melk en eet hij 178 eieren.
Alles bij elkaar sparen de 800.000 Nederlanders die geen vlees eten jaarlijks het leven van ongeveer 6 miljoen dieren.
In zijn leven bespaart iemand die geen vlees eet ongeveer 6 a 7 runderen, 45 varkens en enkele honderden kippen.
De vleesproductie in Nederland kost jaarlijks 450 tot 500 miljoen dieren het leven. 70% daarvan wordt geexporteerd. Dit vlees komt niet altijd terecht bij de mensen die het nodig hebben, want elke dag sterven er op de wereld 40.000 kinderen aan ondervoeding. Er is voldoende voedsel op de wereld om ook deze kinderen te voeden. Het zou beter zijn als mensen in het westen minder vlees zouden eten en als mensen in de derdewereld zelf het plantaardige voedsel dat in hun land wordt verbouwd zouden opeten.
Zou er in Nederland minder vlees geproduceerd worden in de bio-industrie dan was er minder dierenleed. Zou Nederland ook geen vlees meer exporteren, dan zou er wereldwijd minder vlees worden gegeten en dan zou er minder voedsel worden verspild.
brigittehgv 10-09-2001
Mensen die geen geld over hebben voor biologisch vlees, hebben vaak geen idee wat er zich afspeelt in de dierenindustrie (want een industrie, dat is het!).
Na een epidemie of actie van dierenorganisaties kopen mensen weer even diervriendelijkere producten, maar dat zakt weer snel. Mensen zijn dus ook nog eens kort van memorie.
Mijn idee is dan ook, dat we alleen met - voortdurende - voorlichting diervriendelijker kunnen boeren.
Brigitte
hazenhart 22-06-2000
Voor iedereen is het beter als er minder vlees gegeten wordt, voor elk mens, voor elk dier.
We leven in een tijd waarin steeds meer mensen bezig zijn zich bewuster te worden van wie we zijn en waarom we hier rondstappen.
Respect speelt daarbij voor mij een grote rol, respect voor elkaar, dieren, de natuur en de cultuur.
Dieren volspuiten en in een klein hokje stoppen heeft niets met respect te maken.Af en toe wil ik een klein stukje vlees, ik ben geen geheelonthouder maar ik vind dat lekker en het doet me goed als dat van een dier is dat vrij is geweest en goed voedsel heeft gehad.Zou ook best vlees willen van dieren die gewoon op maar niet ziek zijn.
Kwaliteit staat voorop en ik denk dat niets forceren in de natuur, wat voor mij dus ook voor de land-en tuinbouw geldt alleen maar die kwaliteit garandeert.
Een mentaliteitsverandering die door bepalingen van de overheid in beweging gebracht zou moeten worden.
Vriendelijke groeten, Toor de Haas.
Foto`s uploaden Kan iemand mij vertellen hoe het komt dat ik…
kaas tablets Heeft iemand een goed recept voor kaaskoekjes van…
Enquête emoties en eetgedrag Beste allemaal, Momenteel ben ik bezig met…
Recept voor rundvleessalade voor 4 personen, het totaal van de ingredienten is ca. 2,5 kg ingrediënten voor 4 personen Aardappelen (…
Hoe kan ik mijn recept aanpassen In mijn recept van varkenswangetjes op…
frituurijzer Bij de bakwinkel kun je deze kopen voor €10,= ex verzenden, zitten 3 vormpjes bij. Gr. Lucia
IPhone app smulweb geschikt voor iPad? Ik kon altijd wel inloggen, maar nu lukt het mij op de iPad niet meer. Via internet explorer alles prima, maar op de iPad app geeft deze inloggen mislukt aan onder dezelfde inlognaam en password.
biscuitdeeg mislukt altijd! help Ik weet niet of je al antwoord hebt maar ik doe het altijd zo met een prima resultaat: Voor een vorm van 26 cm. 5 eieren 200 gr suiker 1 zakje vanillesuiker of 1/2 tl vanillepoeder 1 tl zout 150 gr bloem 50 gr maïzena (of 200 gr glutenvrij meel) boter paneermeel Laat alles op kamertemperatuur komen. Doe de eieren in de beslagkom samen met de suiker, vanillepoeder en het zout. Klop zo lang tot de kleur bijna wit is geworden. Doe de bloem en maïzena in een kom en zeef dit in gedeeltes bij het beslag, waarbij telkens een deel van het meel er voorzichtig doorheen wordt gespateld. Doe het beslag in een met boter ingesmeerde en met paneermeel bestrooide springvorm. Laat gedurende ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven bakken op 150 graden. Als hij klaar is op een, tegen het plakken, met paneermeel bestrooid rooster laten afkoelen.
courgettes Hallo , we zitten in een zelfde bootje hier ! Ik zit na amper anderhalve week (opnieuw) met een volle winkelkar aan courgettes en ik ben momenteel de groente wel even beu desondanks variatie . Om u van antwoord te dienen : Ja , dat gaat zeer zeker ! De beste methode is de courgette reeds in blokjes of repen snijden ( niet schillen ) en ze eerst op een bord van elkaar weg te bevriezen waarna je ze kan verdelen over diepvrieszakjes , dat is alles ! Ik doe vandaag nog hetzelfde ! Groeten , V.I.
inloggen Ik heb hier ook al paar dagen last van. Ik kan wel bij mijn eigen gegeven, maar niet ingelogd zijn bij andere recepen of hompage. Is er al een oplossing hiervoor?