1. Home
  2. Artikelen
  3. Gratineren

Gratineren

Hoe kun je vlees lekker gartineren?

Om op vlees een mooi knapperig korstje te krijgen kun je het gratineren. Dit is een ideale bereidingswijze om iets speciaals met het vlees te doen. Er zijn vele manieren om te gratineren, bijvoorbeeld met een mengsel van fijn verkruimeld (oud) brood, paprika of met geraspte kaas. Je bakt het vlees dat je wilt gratineren eerst in boter. Vervolgens leg je de gratineerlaag op het zojuist bereide vlees. Zorg dat ondertussen de bovenkant van de oven of de bovengrill voorverwarmd is op een temperatuur van 225-250 graden. Plaats het vlees in de oven of grill. Zodra de kaas gesmolten is of de gratineerlaag mooi krokant is kun je het vlees gartineren.

Een lekkere tip voor een stukje vlees met een gratineer laagje is varkenshaas met fijngehakte champignons bestrooid met kaas. Voor dit knapperig korstje moet je de fijngehakte champignons even voorbakken in de pan, waarna je dit samen met de strooikaas op het reeds bereide vlees legt. Op deze manier krijg je een heerlijk resultaat. Bij dit vlees hoef je geen saus te serveren.

Reacties (0)

Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
slagerij

slagerij

Top