Een Utrechts streekgerecht.
Utrecht de kleinste provincie van Nederland en rijk aan kleigrond.
Verder bekent om de kastelen en het landshap. Waar men vroeger heerlijk kon koken. En waar ze heerlijke streekgerechten hadden net als deze hieronder.
Recept:
- 500g mager rookspek
- 5 deciliter water
- 1 kilo aardappeln
- zout
- 500g moesappelen
- 500g handappelen
- 1 rookworst
- versgemalen peper
Bereiding: Doe het spek in een pan met het water, breng het water aan de kook en laat het spek op een laag vuur 30 min koken.
Schil intussen de aardappelen en snijd ze in stukken.
Schil ook de appelen, verwijder de klokhuizen, snijd de appelen bij het spek.
Zorg ervoor dat alles net onder water staat, breng het gerecht weer aan de kook en laat alles op laag vuur 30 min zachtjes doorkoken.
Wel de rookworst 15 min in heet, niet kokend water.
Haal het spek uit de pan, stamp de aardappelen en appelen door elkaar en breng de hete bliksem op smaak met peper.
Snijd het spek in plakken en leg deze met de in plakjes gesneden rookworst voor het opdienen op de hete bliksem.
Foto`s uploaden Kan iemand mij vertellen hoe het komt dat ik…
kaas tablets Heeft iemand een goed recept voor kaaskoekjes van…
Enquête emoties en eetgedrag Beste allemaal, Momenteel ben ik bezig met…
Recept voor rundvleessalade voor 4 personen, het totaal van de ingredienten is ca. 2,5 kg ingrediënten voor 4 personen Aardappelen (…
Hoe kan ik mijn recept aanpassen In mijn recept van varkenswangetjes op…
frituurijzer Bij de bakwinkel kun je deze kopen voor €10,= ex verzenden, zitten 3 vormpjes bij. Gr. Lucia
IPhone app smulweb geschikt voor iPad? Ik kon altijd wel inloggen, maar nu lukt het mij op de iPad niet meer. Via internet explorer alles prima, maar op de iPad app geeft deze inloggen mislukt aan onder dezelfde inlognaam en password.
biscuitdeeg mislukt altijd! help Ik weet niet of je al antwoord hebt maar ik doe het altijd zo met een prima resultaat: Voor een vorm van 26 cm. 5 eieren 200 gr suiker 1 zakje vanillesuiker of 1/2 tl vanillepoeder 1 tl zout 150 gr bloem 50 gr maïzena (of 200 gr glutenvrij meel) boter paneermeel Laat alles op kamertemperatuur komen. Doe de eieren in de beslagkom samen met de suiker, vanillepoeder en het zout. Klop zo lang tot de kleur bijna wit is geworden. Doe de bloem en maïzena in een kom en zeef dit in gedeeltes bij het beslag, waarbij telkens een deel van het meel er voorzichtig doorheen wordt gespateld. Doe het beslag in een met boter ingesmeerde en met paneermeel bestrooide springvorm. Laat gedurende ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven bakken op 150 graden. Als hij klaar is op een, tegen het plakken, met paneermeel bestrooid rooster laten afkoelen.
courgettes Hallo , we zitten in een zelfde bootje hier ! Ik zit na amper anderhalve week (opnieuw) met een volle winkelkar aan courgettes en ik ben momenteel de groente wel even beu desondanks variatie . Om u van antwoord te dienen : Ja , dat gaat zeer zeker ! De beste methode is de courgette reeds in blokjes of repen snijden ( niet schillen ) en ze eerst op een bord van elkaar weg te bevriezen waarna je ze kan verdelen over diepvrieszakjes , dat is alles ! Ik doe vandaag nog hetzelfde ! Groeten , V.I.
inloggen Ik heb hier ook al paar dagen last van. Ik kan wel bij mijn eigen gegeven, maar niet ingelogd zijn bij andere recepen of hompage. Is er al een oplossing hiervoor?