1. Home
  2. Artikelen
  3. Utrechtse Hete bliksem

Utrechtse Hete bliksem

Een Utrechts streekgerecht.

Utrecht de kleinste provincie van Nederland en rijk aan kleigrond.
Verder bekent om de kastelen en het landshap. Waar men vroeger heerlijk kon koken. En waar ze heerlijke streekgerechten hadden net als deze hieronder.

Recept:
- 500g mager rookspek
- 5 deciliter water
- 1 kilo aardappeln
- zout
- 500g moesappelen
- 500g handappelen
- 1 rookworst
- versgemalen peper

Bereiding: Doe het spek in een pan met het water, breng het water aan de kook en laat het spek op een laag vuur 30 min koken.
Schil intussen de aardappelen en snijd ze in stukken.
Schil ook de appelen, verwijder de klokhuizen, snijd de appelen bij het spek.
Zorg ervoor dat alles net onder water staat, breng het gerecht weer aan de kook en laat alles op laag vuur 30 min zachtjes doorkoken.
Wel de rookworst 15 min in heet, niet kokend water.
Haal het spek uit de pan, stamp de aardappelen en appelen door elkaar en breng de hete bliksem op smaak met peper.
Snijd het spek in plakken en leg deze met de in plakjes gesneden rookworst voor het opdienen op de hete bliksem.

Reacties (0)

Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top