1. Home
  2. Artikelen
  3. Ook Duitsers prakken graag

Ook Duitsers prakken graag

Bron: Rotterdams Dagblad - 15-2-2000

Nederland mag dan een prakgraag land zijn, bijna 40 procent van de Duitsers blijkt geen problemen te hebben met geprak bij het eten. Ze vinden het niet erg als zelfs buitenshuis aardappelen of groente met een saus tot een geheel worden vermengd.

Hier dreigt een verval van tafelmanieren, constateert de hoofdredactrice van het tijdschrift Stil & Etikette (Stijl & Etiquette). Het blad ondervroeg ruim duizend Duitsers over hun eetgewoonten. Een correct gedrag aan tafel is nog voor 74,3 procent belangrijk. Het tijdschrift stelde aan de hand van het onderzoek de Tafelmanieren Hitparade 2000 samen. Op de eerste plaats van de belangrijkste regels staat ?niet smakken?. Daarna volgen ?niet met de volle mond praten? en ?pas beginnen als iedereen zijn eten heeft gekregen?.

Hoofdredactrice Inge Wolff waarschuwt voor een teloorgang van tafelmanieren, die bijvoorbeeld voor sollicitanten gevolgen kan hebben. ,,Een kandidaat voor een hogere positie die zich bij een zogenaamd ongedwongen etentje niet weet te gedragen, kan de nieuwe baan in sommige gevallen wel vergeten.??

Reacties (0)

Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
heresannie_again

heresannie again

Top