1. Home
  2. Artikelen
  3. Een cake bakken in de magnetron.

Een cake bakken in de magnetron.

Even aan een paar dingen denken en ook uit de magnetron komt een heerlijke cake te voorschijn. En supersnel!

Cake krijgt in de magnetron geen goudbruin korstje. Een bruinere cake krijg je als je het beslag maakt met bruine basterdsuiker of met cacao of koekkruiden vermengt. Ook kun je de vorm met bruine basterdsuiker bestrooien. De lichte kleur van de cake is ook makkelijk te verbloemen met een glazuurlaagje.

Gebruik een vorm van magnetron-bestendig materiaal, bijvoorbeeld glas of kunststof. De beste resultaten krijg je met een tulband- of rijstrandvorm. Ook door een (magnetronbestendig) glas midden in een ronde schaal te plaatsen krijg je een prima bakvorm.

Bekleed de vorm met magnetronfolie of vet hem goed in. Ook kun je de ingevette vorm met bakpapier bedekken.

Als je een rechthoekige of vierkante vorm gebruikt, kun je eht best de korte zijden of de hoekpunten gedurende tweederde van de bereidingstijd met aluminiumfolie bedekken. Anders loop je kans op een zeer onregelmatig bakresultaat. Zorg wel dat verreweg het grootste oppervlak van het beslag voor de microgolven bereibaar blijft en dat het aluminiumfolie de wanden van de magnetronruimte niet raakt (plaats de vorm evt. op een omgekeerd bord zodat ook de bodem niet aangeraakt wordt).

Bak een cake in de magnetron eerst ca. 7 min. op driekwart van het vermogen (525-600 Watt) ewn daarna nog 2 min. op vol vermogen (600-700Watt).
Schakel de magnetron uit zodra de bovenzijde van de cake net droog aanvoel en laat de cake nog 10 min. in de vorm nagaren. Vergeet het effect van het na-garen niet: vochtige pleksjes worden tijdens het na-garen gaar.

Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
magne_liekje

magne liekje

Top