1. Home
  2. Artikelen
  3. No Stress en Slow Food

No Stress en Slow Food

Trends op kookgebied. Bron: Elle Eten Winter 1999

De culinaire trends voor het nieuwe millennium lijken elkaar tegen te spreken: No-Stress Cooking en Slow Food.
De eerste staat voor gerechten die fijnproeven en snelkoken doen samengaan. Als tegenhanger is er nu weer volop aandacht voor Ouderwetse, Hollandse Gerechten als draadjesvlees met rode kool, gemarineerd konijn en mosselen met mosterdsaus die lang moeten stoven, sudderen of marineren. Kost overigens niet eens zoveel moeite, wel meer tijd en als er iets is dat we onszelf toewensen voor de komende eeuw, is dat het.
Genieten blijft centraal staan, maar er zijn dagen die vragen om minimale moeite en dagen dat je de tijd neemt voor koekjes bakken, decadent vegetarisch koken of klassiekers als Hete bliksem en hangop met tuttifrutti. Het blijft zoeken naar de perfecte mix. Van snel en langzaam. Van modern en klassiek. Van kleine hapjes en grootse menu's. Van recepten voor twee en diners voor zes. Om te genieten!

Reacties (0)

Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
heresannie_again

heresannie again

Top