Israel is een keuken in opkomst, met invloeden van over de hele wereld
Israel is als land nog in ontwikkeling en dat geldt eveneens voor de keuken. De duizenden immigranten brachten hun eigen culinaire tradities mee uit alle delen van de wereld. Russische borsjt is in Israel dan ook net zo gewoon als Jernenitische koffie en Noord- Afrikaanse couscous even bekend als jiddische gefillte fisch, Poolse karper of Hongaarse gulyas. En bij dat alles komt dan nog de aan het land gebonden Turks-Arabische kookkunst en de joodse voedselwetten. Men wil in Israel graag een duidelijk eigen culinaire traditie opbouwen, karakteristiek voor het land en zijn produkten. De regering heeft zelfs kookwedstrijden georganiseerd om nieuwe recepten te vinden die echt karakteristiek zijn voor Israel. Gerechten, waarin de produkten waar Israel om bekend is, zoals citrusvruchten, avocado's, vijgen, lamsvlees en vis, gebruikt worden.
In de toekomst zal Israel waarschijnlijk een unieke keuken hebben, waarin de vele verschillende tradities vertegenwoordigd zijn. Op het ogenblik is falafel het nationale gerecht. Een hartig hapje dat overal gegeten wordt., Het bestaat uit een plat Arabisch brood (pitta) gevuld met balletjes van een mengsel bestaande uit scherp gekruide, gebakken kekererwten opgediend met een geurige salade. Falafel wordt aan de kar op straat verkocht.
De maaltijd waarbij de rijke varieteit van de Israelische vruchtenteelt duidelijk tot uiting komt is het ontbijt. De meeste toeristen vinden dat dan ook de lekkerste maaltijd van de dag. Men krijgt dan sinaasappels, grapefruits, salades van tomaten, paprika's, radijsjes en komkommers.
malina 20-05-2000
He nu zie ik pas weer een artikel over de Israelische keuken.
Ikzelf heb al lang een uitgebreid artikel over Kosjer voeding Laat je even weten wat je er van vindt?Hier vind je het artikel.
http://www.smulweb.nl/smulweb_leden/plsql/art.zien?p_artikel_id=1991
Oh ja bij mijn recepten staan ook veel kosjere recepten.
Marionneke
Foto`s uploaden Kan iemand mij vertellen hoe het komt dat ik…
kaas tablets Heeft iemand een goed recept voor kaaskoekjes van…
Enquête emoties en eetgedrag Beste allemaal, Momenteel ben ik bezig met…
Recept voor rundvleessalade voor 4 personen, het totaal van de ingredienten is ca. 2,5 kg ingrediënten voor 4 personen Aardappelen (…
Hoe kan ik mijn recept aanpassen In mijn recept van varkenswangetjes op…
frituurijzer Bij de bakwinkel kun je deze kopen voor €10,= ex verzenden, zitten 3 vormpjes bij. Gr. Lucia
IPhone app smulweb geschikt voor iPad? Ik kon altijd wel inloggen, maar nu lukt het mij op de iPad niet meer. Via internet explorer alles prima, maar op de iPad app geeft deze inloggen mislukt aan onder dezelfde inlognaam en password.
biscuitdeeg mislukt altijd! help Ik weet niet of je al antwoord hebt maar ik doe het altijd zo met een prima resultaat: Voor een vorm van 26 cm. 5 eieren 200 gr suiker 1 zakje vanillesuiker of 1/2 tl vanillepoeder 1 tl zout 150 gr bloem 50 gr maïzena (of 200 gr glutenvrij meel) boter paneermeel Laat alles op kamertemperatuur komen. Doe de eieren in de beslagkom samen met de suiker, vanillepoeder en het zout. Klop zo lang tot de kleur bijna wit is geworden. Doe de bloem en maïzena in een kom en zeef dit in gedeeltes bij het beslag, waarbij telkens een deel van het meel er voorzichtig doorheen wordt gespateld. Doe het beslag in een met boter ingesmeerde en met paneermeel bestrooide springvorm. Laat gedurende ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven bakken op 150 graden. Als hij klaar is op een, tegen het plakken, met paneermeel bestrooid rooster laten afkoelen.
courgettes Hallo , we zitten in een zelfde bootje hier ! Ik zit na amper anderhalve week (opnieuw) met een volle winkelkar aan courgettes en ik ben momenteel de groente wel even beu desondanks variatie . Om u van antwoord te dienen : Ja , dat gaat zeer zeker ! De beste methode is de courgette reeds in blokjes of repen snijden ( niet schillen ) en ze eerst op een bord van elkaar weg te bevriezen waarna je ze kan verdelen over diepvrieszakjes , dat is alles ! Ik doe vandaag nog hetzelfde ! Groeten , V.I.
inloggen Ik heb hier ook al paar dagen last van. Ik kan wel bij mijn eigen gegeven, maar niet ingelogd zijn bij andere recepen of hompage. Is er al een oplossing hiervoor?