1. Home
  2. Artikelen
  3. Basisrecept voor biscuitbeslag

Basisrecept voor biscuitbeslag

Dit deeg vormt de basis voor taarten, cakes, en kleiner gebak als petit fours. Belangrijkste ingrediënten zijn eieren, suiker en bloem, dat gedeeltelijk door maizena vervangen wordt.

5 hele eieren

2 eidooiers

150 gram fijne suiker

1/2 theelepel geraspte citroenschil

150 gram bloem

30 gram maizena

90 gram boter



Klop de hele eieren, eidooiers suiker en citroenrasp schuimig boven een waterbad (au bain marie). Het mengsel moet hierbij warm, maar niet te heet worden. Haal de kom uit het water en roer het mengsel eerst met snelle draaiende bewegingen door, klop dan 5 tot 8 minutendoor tot het koud is en blijf langzaam doorkloppen tot een romig mengsel gevormd is. Zeef de bloem met de maizena en giet dit langzaam bij het mengsel terwijl je er gelijkmatig met een spatel doorschept. Laat de boter in een apart pannetje smelten en giet dit met een dun straaltje door het mengsel terwijl je blijft doorscheppen. Schep het beslag in een ingevette springvorm waarvan de randen met bakpapier zijn bekleed en strijk het glad. Bak op 190 graden in 30 tot 35 minuten gaar. Laat goed afkoelen en haal voorzichtig uit de vorm. Je kunt nu de bodem horizontaal één of twee keer doorsnijden en vullen en decoreren naar wens.



NB: het gebruik van bakpapier op de randen van de ingevette springvorm is belangrijk omdat het beslag anders tijdens het bakken in het midden gaat rijzen en het oppervlak niet gelijkmatig blijft.

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top