1. Home
  2. Artikelen
  3. Halloween menu

Halloween menu

Een griezelig lekker menu voor halloween avond...hoe griezelig ook iedereen zal hier van smullen.













bloederige pompoensoep met doodshoofden

____________________________________









1 kleine pompoen (ca. 1 kg)



2 eetlepels olijfolie



1 grote ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, geperst



2 groentebouillontabletten



4 sneden wit-casinobrood, zonder korst



50-75 ml tomatensap (pak a 1 liter)



Snijd een kapje van 2-3 centimeter van de pompoen en hol met een lepel de vrucht tot 2 centimeter van de rand uit. Verwijder de pitten en draden en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Bak 500 gram pompoenblokjes op matig hoog vuur 5 minuten mee (vries de resterende pompoenblokjes in voor later gebruik). Voeg 1 liter warm water en de bouillontabletten toe. Breng de soep aan de kook en laat het in 15 minuten gaar worden. Pureer de soep met de staafmixer en breng pittig op smaak met zout en (cayenne)peper.

Rooster het brood in 2-3 minuten goudbruin in een broodrooster. Snijd het brood in een eng figuurtje. Schep de soep in 4 soepkommen. Serveer het geroosterde griezelbrood bij de soep.







CARBONNARA WORMEN

______________________



1 eetlepel olijfolie

- snufje zout

- 375 g. spaghetti

- 25 g. boter

- 1 fijngesneden ui

- 1 fijngesneden teentje knoflook

- 375 g. ontbijtspekblokjes

- versgemalen peper en zout

- 1 theelepeltje verse tijmblaadjes

- 4 losgeklopte eieren

- 200 g. geraspte Parmezaanse kaas

- 1 eetlepel versgehakte peterselie





Kook de spaghetti in water met een schepje zout en wat olijfolie beetgaar. Giet despaghetti op een zeef en weer terug in de pan.



Bak de spekblokjes samen met de boter, de ui en de knoflook krokant. Voeg de spaghetti hier aan toe en meng goed door elkaar. Kruid het geheel met peper, zout en verse tijmblaadjes.



Voeg nu al roerende het losgeklopte ei door de spaghetti totdat deze dikker begint te worden. Strooi 2/3 van de kaas erdoor en serveer direct!



Garneer het gerecht met de gehakte peterselie en geef de overige kaas er apart bij.









Brioche Monsters als dessert



__________________________

Voor het deeg:

450 gram bloem, gezeefd

1 zakje gist

100 gram zachte boter

80 gram poedersuiker

1 snufje zout

1 zakje vanille suiker

geraspte schil van 1 citroen

4 eierdooiers

250 miliiter lauwwarme melk

Voor de vulling:

Dr. oetker mix voor banketbakkersroom



Verwarm de oven voor op 190 graden. Zeef de bloem in een mengkom en voeg de gist eraan toe, vermeng het geheel goed. Voeg de overige ingrediënten er in aangegeven volgorde bij en kneed de massa met de mixer (kneedhaken) tot u een glad deeg heeft. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats zo lang staan, totdat het deeg dubbel zo hoog is. Vervolgens het deeg goed doorkneden en een ca. 5 centimeter dikke rol vormen die u in 15 tot 20 gelijke stukken snijdt. Vorm de stukken om tot bollen en leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat met voldoende afstand ertussen. Laat dit op een warme plaats zo lang staan, totdat de deegbollen eenderde groter zijn. Zet vervolgens de bakplaat onder in de oven. Snijd de afgekoelde gebakjes 1 keer middendoor. Bereid de mix voor banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op het pak. Doe een beetje banketbakkersroom op de onderste helft van de monstertjes gladde mond met de vulling. Zet het bovenste gedeelte van het monstertje schuin op de room. Vul een spuitzak met de overgebleven banketbakkersroom en spuit 2 dotjes op het gebak voor de ogen. Voor de pupillen stipt u met schrijfstiften op de ogen. En maak rode tandjes.





Ik wens je een gruwelijk lekker diner toe!!!

Reacties (0)

Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top