1. Home
  2. Artikelen
  3. gevulde eieren

gevulde eieren

allemaal gevulde eier recepten



Title of Your Page



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
borrelhapjes

borrelhapjes

Top



amuse's met ei

Gevulde eieren1
10 eieren
3 flinke eetl mayonaise
1 eetl. tomatenketchup
klein scheutje ketjap manis
1 afgestreken theel. kerriepoeder
1 afgestreken theel. paprikapoeder
? theel. gemalen laurier
mespuntje gemalen witte peper
Kook de eieren hard. Laat ze schrikken door ze af te spoelen direct na het koken met koud water. Laat ze daarna afkoelen. Pel de eieren en snijd ze in de lengte door midden. Haal het eigeel eruit en doe dit in een schaaltje. Maak het eigeel heel fijn, voeg daar de fritessaus, ketchup, ketjap en de kruiden aan toe en meng dit alles goed door elkaar. Proef het even, als je het te flauw vindt, dan kun je naar smaak nog wat kerrie en een klein beetje peper erbij doen. Doe dit in een garneerspuit en vul daar de eieren mee. Garneer door er een beetje paprikapoeder of peterselie eroverheen te strooien.

Gevulde eieren2
5 eieren
1 theel. tomatenketchup
1 eetl. boter
? theel paprikapoeder
snufje nootmuskaat
zout
peper
Eieren in 10 minuten hard koken, laten schrikken, pellen en halveren. Eierdooiers eruit halen en in een kom doen. Goed vermengen met: boter, tomatenketchup, paprikapoeder, nootmuskaat, zout en peper. Eieren hiermee vullen.

Gevulde eieren3
6 eieren
90 gram boter
2 theel. worcestershiresaus
peterselie
2 theel. kerriepoeder
zout
peper
Kook de eieren hard, pel deze en halveer ze. Haal de dooiers eruit en wrijf deze door een zeef. Vermeng dit met de zachte boter, de worcestershiresaus, de kerrie en maak dit op smaak af met zout en peper. Vul de eieren en garneer ze met peterselie.
Gevulde eieren in tomaat
4 grote stevige tomaten
4 eieren
klein blikje zalm
3 eetl. slasaus
peper
zout
kappertjes
sla
peterselie
Kook de eieren hard, snij er een kapje af en neem de dooier er voorzichtig uit. Maak deze fijn met een vork en vermeng ze met de fijngemaakte zalm. Vermeng dit met de slasaus en maak het op smaak af met zout en peper. Vul hiermee de uitgeholde eiwitten. Pel de tomaten. Snij het kapje eraf, hol ze uit en bestrooi ze van binnen met zout en peper. Zet nu in iedere uitgeholde tomaat een gevuld ei en versier de gevulde eieren met kappertjes. Serveer dit lekkere lunchgerecht op een met sla bedekte schaal versierd met wat toefjes peterselie.

Gevulde eieren met amandelen
4 hardgekookte eieren
1 sjalotje of klein uitje
1 eetl. olijfolie
1 eetl. sherry (medium)
zout
cayennepeper
1 eetl. mayonaise
2 eetl. geschaafde amandelen
Pel de gekookte eieren en snijd ze in de lengte door. Doe de dooiers in een kom en snipper het gepelde sjalotje. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui zacht en glazig. Doe de gebakken ui bij de eidooiers. Voeg de sherry, een snufje zout, cayennepeper en mayonaise toe en prak alles goed door elkaar. Vul de eieren met dit mengsel en leg ze op een schaaltje. Rooster de geschaafde amandelen in enkele druppels olie in de koekenpan lichtbruin. Schep de amandelen tijdens het bakken om. Laat de amandelen afkoelen. Bestrooi de gevulde eieren met de geroosterde amandelen.

Gevulde eieren met groene tapenade
6 eieren
1 eetl. roomkaas
3-4 eetl. groene tapenade
kappertjes
Bereiding groene tapenade
Pureer 125 gram groene olijven zonder pit met 20 gram uitgelekte kappertjes. ? teentje knoflook en 2-3 eetlepels fijngesneden basilicum in een keukenmachine of blender. Roer er 2-3 eetlepels olijfolie en wat zout en peper door.
Kook de eieren in ca. 7 minuten hard. Spoel ze onder koud water en pel ze. Halveer de eieren en haal de dooiers eruit. Prak de dooiers fijn en roer er roomkaas en groene tapenade door. Vul de eieren en garneer met kappertjes.

Gevulde eieren met krab
8 hardgekookte eieren
4 krabsticks
2 eetl. zure room
snufje cayennepeper
Voor de garnering:
verse dille
8 grote garnalen
een paar blaadjes sla
2 tomaten
zout
vers gemalen peper
Hak de krabsticks fijn. Snijd de eieren in de lengte doormidden. Schep de eierdooiers er voorzichtig uit boven een schaaltje. Voeg de krabsticks, zure room en een beetje cayennepeper toe. Roer dit alles goed door elkaar. Vul de eieren met het krab mengsel. Garneer het geheel met een takje dille en drie garnalen. Leg wat sla op een schaal en schik daar de gevulde eieren op. Een paar plakjes tomaat bestrooit met zout en vers gemalen peper.

Gevulde eieren met kruiden
6 eieren
1-2 theel. mosterd
3-4 eetl. creme fraiche
2 eetl. fijngesneden peterselie
1-2 eetl. fijngesneden bieslook
zout
peper
bieslook ter garnering
Kook de eieren in ca. 7 minuten hard. Spoel ze onder koud water en pel ze. Halveer de eieren en haal de dooiers eruit. Prak de dooiers fijn en meng ze met mosterd, creme fraiche, peterselie, bieslook en wat zout en peper. Vul de eieren royaal, evenuteel met een sputizak en garneer met bieslook.

Gevulde eieren met paprikapoeder
4 eieren
50 gram zachte boter
2 eetl. mayonaise
2 theel. paprikapoeder
zout peper
vloeibare aroma
Eieren in 10 minuten hard koken. Laten schrikken en pellen. In lengte halveren. Boven kommetje door zeef eigeel wrijven. Toevoegen: boter, mayonaise, paprikapoeder. Door elkaar roeren. Op smaak brengen met peper, zout en vloeibare aroma. Eieren hiermee opvullen.

Gevulde eieren met tomaat en ansjovis
6 eieren
1 grote tomaat, ontveld en in blokjes
1-2 fijngesneden ansjovisfilets
2 eetl. kleine basilicumblaadjes + voor garnering
zout
peper
Kook de eieren in ca. 7 minuten hard. Spoel ze onder koud water en pel ze. Halveer de eieren en haal de dooiers eruit. Prak de dooiers fijn en meng ze met de tomaat, ansjovis, basilicumblaadjes en wat zout en peper. Vul de eieren en garneer ze met basilicumblaadjes.

Hartige hapjes van eieren

6 eieren
90 gram boter
2 eetl. geraspte, pittige kaas
150 gram rookvlees
peper
zout
mayonaise
sneetjes roggebrood
toastjes
plakjes tomaat
peterselie
Kook de eieren goed hard. Snijd hiervan 4 eieren doormidden, haal de dooiers er voorzichtig uit en wrijf deze door een zeef fijn. Roer nu de boter met de kas, het fijngewreven eigeel en wat peper en zout goed door elkaar. Vul hiermee 4 eihelften en gebruik de rest van het mengsel om rolletjes van 50 gram rookvlees vol te spuiten. Snijd de overgebleven 2 eieren en de eiwithelften fijn en vermeng dit met boter, peper en zout (evt. met mayonaise) tot er een smeerbaar mengsel ontstaat. Smeer een gedeelte hiervan tussen sneetjes roggebrood en snijd deze in reepjes. De rest op kleine toastjes smeren. Leg de eihelften, de rookvleesrolletjes, de roggebroodjes en toastjes op een schaal en garneer de schotel met plakjes tomaat en toefjes peterselie.
Eieren met avocado en gedroogde tomaat

6 hardgekookte eieren
1 avocado
1 teentje knoflook
enkele druppels tabasco
1 theel. citroensap
peper
1 eetl. olijfolie
2 gedroogde tomaten op olie
Halveer de eieren en meng de dooiers met gehakte of gepureerde avocado, geperste knoflook, tabasco, citroensap, peper en olijfolie. Vul de eieren met dit mengsel en garneer met reepjes gedroogde tomaat.

Eieren met garnalen en komkommer
6 hardgekookte eieren
100 gram Noorse of Hollandse garnalen
stukjes komkommer (5 cm)
1 eetl. mayonaise of zure room
1 theel. tomatenketchup
? eetl. cognac of whisky
versgemalen peper
zout
Halveer de eieren en meng de eidooiers met gehakte garnalen (op 12 na voor de garnering) en geschilde geraspte komkommer, mayonaise, ketchup, cognac, peper en zout. Vul de eieren met dit mengsel en garneer met een garnaal.

Eieren met gerookte zalm
2 eieren
100 gram gerookte zalm
3 takjes dille
2 eetl. mayonaise
zout
versgemalen peper
Kook de eieren in ca. 9 minuten hard. Laat de eieren schrikken en pel ze. Halveer de eieren in de lengte, druk het eigeel eruit en prak dit fijn met een vork. Snijd de zalm in reepjes. Was de dille en hak deze fijn, maar houd 1 takje apart ter garnering. Meng de dille met 1 ? eetlepel eigeel door de mayonaise en breng op smaak met zout en peper. Vul de halve eieren met het eigeelmengsel, verdeel de zalm erover en garneer met dille.

Eieren met ham en noten
6 hardgekookte eieren
50 gram beenham (dikke plak) of in blokjes
5 walnoten
1 eetl. Franse mosterd
1 eetl. mayonaise
1 theel. citroensap
zout
bieslook
Halveer de eieren. Meng de fijngesneden ham met gehakte walnoten, mosterd, mayonaise, citroensap en zout door de eidooiers. Vul de eieren hiermee en garneer met bieslook.

Eitjes gevuld met kerriemousse
4hardgekookte eieren
1 eetl. mayonaise
? theel. kerrie
1 theel. bieslook
zout
peper
Halveer de eieren, haal de dooiers eruit en vermeng ze met de mayonaise, kerrie, bieslook, zout en peper. Roer tot een gladde mousse en schep die voorzichtig in de halve eitjes. Dit kan natuurlijk ook met een spuitzak.