1. Home
  2. Artikelen
  3. French Toast

French Toast


In Amerika eet men bij het ontbijt graag "French toast".




Deze zoete of hartige
gebakken boterhammen,
die exact hetzelfde zijn
als onze wentelteefjes,
zijn natuurlijk ook
zeer geschikt voor een brunch.
Basisrecept French Toast
voor 6 stuks




6 sneetjes oud wit brood of
wiekenbrood
2 dl melk
1 ei
boter om te bakken

Klop in een diep bord het ei los met de melk.
Verwijder de korstjes.
Leg de boterhammen in het melkmengsel
tot ze het goed hebben opgenomen.
Let op: als je ze te lang erin laat leggen vallen ze makkelijk uit elkaar.
Neem een ruime pan zodat je
per keer drie stuks kan bakken.
Smelt een flink klontje boter in de pan.
Bak de boterhammen
aan beide kanten mooi bruin.
Serveer deze naturel Frence toast
met suiker, honing of stroop.


French toast met gerraspte appel en stroop.
Voor 6 stuks



2 zoete appels
1/2 eetlepel citroensap
boter om te bakken
schenkstoop
6 Frence toast(zie basisrecept)

Schil de appel en rasp ze grof.
Besprenkel de appel met citroensap om
verkleuren te voorkomen.
Bak de appel 2-3 minuten in een koekepan.
Maak in een andere pan de French Toast.
Bedek elke toast met gebakken appel.
Giet er een beetje schenkstroop over.
Serveer direct.
French Toast met ananas en bruine suiker.
voor 6 stuks




6 plakken ananas(blik)
6 warme French Toast
(zie basisrecept)
2 eetlepels bruine basterdsuiker
kaneelpoeder

Laat de ananas uitlekken.
Leg op elke warme
french toast een plak ananas.
Strooi er de basterd suiker over.
Leg de boterhammen even onder de grill
tot de suiker begint te karamelliseren.
Bestuif met kaneel.
Serveer direct.
French Toast 'Monte Christo'
voor 6 stuks




2 dl melk
1 ei
6 sneetjes wit- of wiekenbrood
(liefst dik gesneden)
3 plakken gebraden kalkoen- of kipfilet
3 plakken belegen kaas
3 plakken ham
boter

Deze gevulde French Toast wordt eerst van beleg voorzien en pas
daarna door het beslag gehaald.
Beleg drie boterhammen met
plak kalkoen of kipfilet
een plak kaas en een plak ham.
Leg er daarna een boterham bovenop.
Druk stevig aan.
Klop het ei ols met de melk.
Doop de dubbele boterhammen
in het eimengsel.
Bak ze aan beide kanten lichtbruin.
Snijd ze doormidden.
Serveer direct.
Mexicaanse French Toast
voor 6 stuks




6 eetlepels maiskorrels (blik)
1/2 rode paprika
6 warme French Toast (zie basisrecept)
6 eetlepels hete taco saus (pot)

Laat de maiskorrels uitlekken.
Snijd de paprika in heel kleine blokjes.
Besmeer elke warme toast met
een eetlepel tacosaus.
Bestrooi het met maiskorrels en paprikablokjes
Serveer direct.

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
broodje_met_.....

broodje met .....

Top