1. Home
  2. Artikelen
  3. Frieten in paardenvet

Frieten in paardenvet

Lekkerste friet komt uit paardenvet

Robuchon, een Franse kok frituurt zijn frieten in arachide-olie. Olie uit pinda's. Ze heten niet voor niets olie-nootjes. Zijn collega Alain Passard gebruikt paardenvet. Uitgebakken paard dus. Een ding is zeker bij deze man kun je rustig gaan eten, want die weet wat kwaliteit is. Frieten uit paardenvet, die smaken pas goed. Maar wel een dikke portomonnee meenemen naar Parijs. Passard verkoopt in zijn restaurant ook de duurste frieten van Frankrijk. Smelterijen die nog paard uitbakken, zijn evenwel schaars. Spaar de moeite en frituur gewoon in olie. Dus toch eigenlijk arachide-olie of druivenpitolie. Ook lekker is safloerolie, geraffineerde maiskiemolie, zonnebloemolie of geraffineerde olijfolie. Een andere tip voor goeie friet is geschilde aardappel in stukken snijden maar verder niet wassen. Slechts eenmaal frituren. Het zetmeel wat aan de frieten kleeft zorgt voor een slap laagje dat bij dubbel frituren nog wel knapperig zou worden. Je eet verder met zout en eroverheen geprenkeld azijn. Dit is een ware verademing

Reacties (1)

Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top