Vaak ben je gewend je gerechten op een bepaalde manier te bereiden. Als we daar iets verandering in aanbrengen kun je aardig wat calorieen besparen! Zelfs hetzelfde eten zou je dan dus minder calorieen opleveren... probeer het eens uit!
Als je vlees of vis grilt in de oven heb je weinig vet nodig. Je kunt daarvoor het beste een beetje olijfolie nemen en het daarmee te grillen vlees of de vis bestrijken.Met een wok heb je maar heel weinig vet (olie) nodig om je gerechten te bakken, bovendien is het ook nog eens erg makkelijk! In een kwartiertje kun je een complete maaltijd in elkaar wokken. Met heel weinig vet, maar veel smaak, want die blijft door de korte bereidingstijd optimaal behouden!
Zorg ervoor dat de wok goed heet is voor je er wat olie in doet (let op spatten). Snij vlees, vis en/of groenten in kleine stukjes en wok ze snel omscheppend gaar. (Vaak zijn een paar minuten al genoeg).Je kunt hiervoor een speciale stoompan gebruiken, maar je kunt ook gewoon een metalen vergiet of zeef nemen en deze in een pan kokend water hangen met het deksel van de pan erop. Voordeel: je hebt geen vet nodig en de smaak van vlees, vis en groente blijft optimaal behouden. Gewoon in de stoom van het kokende water gaar laten worden dus!De grilpan is een geribbelde gietijzeren pan die je heel goed moet verhitten. Als de pan goed heet is leg je het vlees - dat je licht inwrijft met wat olie - erop. Het vlees schroeit snel dicht, hierdoor blijft het lekker sappig en het overtollige vet blijft achter tussen de ribbels van de pan. Ideaal.Vlees, vis of groente en eventuele kruiden leg je op een stukje aluminiumfolie dat je aan de randen goed dichtvouwt zodat er een pakketje ontstaat. Deze pakketjes leg je in een voorverwarmde oven. De voedingsmiddelen kunnen zo in hun eigen vocht gaarkoken. Wil je een mooi bruin korstje dan kun je 5 tot 10 minuten voor het einde van de baktijd het folie openklappen en eventueel nog even de grill aanzetten.Pocheren wil zeggen dat je het kookvocht net tegen de kook aanhoudt. Op deze manier kun je zonder vet te gebruiken, kipfilet, gehakt en eieren bereiden. Door voedingsmiddelen te pocheren blijft de smaak beter behouden. Door aan het pocheervocht kruiden toe te voegen of bouillon te gebruiken kun je je gerecht een heerlijke smaak geven.
Foto`s uploaden Kan iemand mij vertellen hoe het komt dat ik…
kaas tablets Heeft iemand een goed recept voor kaaskoekjes van…
Enquête emoties en eetgedrag Beste allemaal, Momenteel ben ik bezig met…
Recept voor rundvleessalade voor 4 personen, het totaal van de ingredienten is ca. 2,5 kg ingrediënten voor 4 personen Aardappelen (…
Hoe kan ik mijn recept aanpassen In mijn recept van varkenswangetjes op…
frituurijzer Bij de bakwinkel kun je deze kopen voor €10,= ex verzenden, zitten 3 vormpjes bij. Gr. Lucia
IPhone app smulweb geschikt voor iPad? Ik kon altijd wel inloggen, maar nu lukt het mij op de iPad niet meer. Via internet explorer alles prima, maar op de iPad app geeft deze inloggen mislukt aan onder dezelfde inlognaam en password.
biscuitdeeg mislukt altijd! help Ik weet niet of je al antwoord hebt maar ik doe het altijd zo met een prima resultaat: Voor een vorm van 26 cm. 5 eieren 200 gr suiker 1 zakje vanillesuiker of 1/2 tl vanillepoeder 1 tl zout 150 gr bloem 50 gr maïzena (of 200 gr glutenvrij meel) boter paneermeel Laat alles op kamertemperatuur komen. Doe de eieren in de beslagkom samen met de suiker, vanillepoeder en het zout. Klop zo lang tot de kleur bijna wit is geworden. Doe de bloem en maïzena in een kom en zeef dit in gedeeltes bij het beslag, waarbij telkens een deel van het meel er voorzichtig doorheen wordt gespateld. Doe het beslag in een met boter ingesmeerde en met paneermeel bestrooide springvorm. Laat gedurende ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven bakken op 150 graden. Als hij klaar is op een, tegen het plakken, met paneermeel bestrooid rooster laten afkoelen.
courgettes Hallo , we zitten in een zelfde bootje hier ! Ik zit na amper anderhalve week (opnieuw) met een volle winkelkar aan courgettes en ik ben momenteel de groente wel even beu desondanks variatie . Om u van antwoord te dienen : Ja , dat gaat zeer zeker ! De beste methode is de courgette reeds in blokjes of repen snijden ( niet schillen ) en ze eerst op een bord van elkaar weg te bevriezen waarna je ze kan verdelen over diepvrieszakjes , dat is alles ! Ik doe vandaag nog hetzelfde ! Groeten , V.I.
inloggen Ik heb hier ook al paar dagen last van. Ik kan wel bij mijn eigen gegeven, maar niet ingelogd zijn bij andere recepen of hompage. Is er al een oplossing hiervoor?