1. Home
  2. Artikelen
  3. Hoe eet men in Thailand

Hoe eet men in Thailand

De opbouw van een maaltijd in Thailand

Het is de gewoonte in Thailand om per gast een gerecht op tafel te zetten. Op deze manier komen er voor 8 personen acht verschillende gerechten op tafel, die alleen op hetzelfde moment om een schaal met warme droog gekookte rijst worden gezet.

Iedereen schept dan naar keuze van elk gerecht een portie op het bord. Het menu moet zo worden samengesteld dat de gerechten afwisselend zijn van smaak en ook de kleur is erg belangrijk. De gastvrouw serveert verschillende soorten vlees en gevogelte. Vis smaakt hier uitstekend bij en een pikante soep wordt niet vergeten. Een stoofgerecht kan vergezeld gaan van een groentegerecht dat een korte bereidingstijd vraagt. Een curry-gerecht wordt geserveerd met verschillende zachte-scherpe-gegrilleerde of kort bereidde gerechten.

Een stoofschotel kan van te voren worden bereid en een gerecht uit de frituur is het werk van de laatste minuten voor de maaltijd.

Als de gasten met een loempiaatje tevreden worden gesteld heeft de gastvrouw even tijd om de kort te bereiden gerechten op tafel te zetten.

Het dessert bestaat meestal uit fruit of een ijs-coupe.

DRANKEN

Scherp gekruide gerechten maken dorstig. Er wordt in Thailand aan tafel bier gedronken of een droge witte wijn. Vaak drinkt men er 'Mekong', een soort whisky die uit rijst wordt gedestilleerd.

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
midden_oosten_en_azie

midden oosten en azie

Top