1. Home
  2. Artikelen
  3. Van A tot en met Z in het broodversieren.

Van A tot en met Z in het broodversieren.

Van een gewoon sneetje brood tot feestelijke boterham !

Maar liefst 190 leuke belegtips.

Behorende bij Libelle nr. 33 te zien aan de kleur van het boekje schat ik 80 er jaren.

A ;

  • Ananasjam met kipfilet
  • Avocadoschijfjes met garnalen, wiskeysaus en een toefje tuinkers
  • Aardappelsalade met reepjes haring, ringetjes ui en bieslook (op wit brood met boter)
  • Aardbeien met kokos-hagelslag (op wit brood)
  • Asperges uit blik met plak ham en plakjes hardgekookt ei (op wit brood)
  • Ananasstukjes met gerookte bokkingfilet en ringetjes ui
  • Appelschijf, met schijfjes avocado en stukjes blauwschimmelkaas
  • Abrikozenjam met roomkwark en gehakte hazelnoten (op krentebrood)
  • Ansjovisboter met plakjes radijs
  • Ananasschijf met ham en kaas, even onder de grill
  • Banaanplakjes met gebraden gehakt, ringetjes ui en geraspte kaas, even onder de grill (op geroosterd bruin)
  • Bloedworst met plukje zuurkool, schijf appel en gefruite uitjes
  • Banaan, even gebakken, met honing (op geroosterd witbrood)
  • Biefstuk met tomaat
  • Belegen kaas met gemberjam
  • Biefstuk met blauwe kaas
  • Bietensalade met haring en appel
  • Bleekselderij-groen met schijf appel, tonijn uit blik en bleekselderij-boogjes
  • Boterhamworst, dun sambal en atjar-tjampoer
  • Bosbessenjam met schijf peer (op krentenbrood
  • Brie met reepjes paprika en tuinkers
  • Bacon, gebakken met eieren en tomaat
  • Bacon op pindakaas, met schepje uienrelisch
  • Chocolade-hagelslag met plakjes banaan
  • Chocoladevlokken met aardbeien (op beschuitbol)
  • Cornedbeef met tomaat en ui
  • Cranberrie-compote of jam met rosbief en schijf peer
  • Casselerrib met reepjes rode paprika en kruidenmayonaise
  • Camembert met champignins uit blik
  • Casselerrib met plukje wijnzuurkool (warm) en een half (stoof)peertje (op notenbrood)
  • Champignons, even gesmoord, met plakjes ei en tomaat
  • Cheddar-kaas met ringetjes ui, blaadjes sla en schepje chutney
  • Champignons (uit blik) op knoflookboter, met ham en kaas (even onder de grill)
  • Cashewnoten pasta of pindakaas met ijsbergsla, plak geitenkaas en een schijf ananas (op volkorenbrood)
  • Chorizoworst met schijfje geitenkaas, reepjes paprika en bieslook
  • Dadels (ontpit) met roomkaas en boogjes bleekselderij
  • Drie-vruchtenmarmelade met aardbeien
  • Druiven, gehalveerd, met ossetong
  • Druiven gehalveerd, met roombrie en walnoten
  • Duitse worst met zure augurk
  • Deventerkoek met roomboter
  • Eiersalade met gerookte makreel op blaadje sla
  • Eiersalade met kipfilet en mandarijntjes uit blik
  • Ei met ansjovis, kappertjes en tomatenketchup (op witbrood, event. met geraspte kaas onder de grill)
  • Eiersalade met garnalen op blaadje sla
  • Edammerkaas met ontbijtspek en spiegeleitje
  • Ei met tomaat, sla komkommer en geraspte kaas
  • Emmentalerkaas met veldsla en gehakte cashewnoten
  • Ei met gaffelbitter, (?)mayonaise en tuinkers
  • Feta-kaas met reepjes paprika, komkommer, ringetjes ui en zwarte peper (op knapperig witbrood)
  • Fricandeau met schijfjes manderijn en bleekselderijgroen
  • Friese nagelkaas met pepersalami
  • Fricandeau met komkommer en (verse)kruiden-mayonaise
  • Frambozenjam met perzik uit blik
  • Filet-american met appelsnippers en gehakte walnoten
  • Graskaas (jonge, romige kaas) met aardbeien en wat zwarte peper
  • Gehaktbal (warm) met jus en tomaat
  • Gebakken appelschijf met chocoladevlokken (op geroosterd volkorenbrood)
  • Gebraden gehakt, met plakjes tomaat, wat oregano en plak kaas (even onder de grill)
  • Grapefruit-partjes (ontvliest) met kersenjam
  • Garnalen met kropsla en coctailsaus
  • Garnalen met kropsla en coctailsaus
  • Garnalen met tomaat en citroenmayonaise
  • Gatenkaas met garnalen, schepje zure room en tuinkers
  • Geitenkaas met blaadje sla, plakjes banaan en rinetjes ui
  • Ham met gebakken champignons
  • Haring met zure room en veel bieslook
  • Italiaanse gehaktsaus met geraspte kaas (even onder de grill)
  • Honing met pindakaas
  • Hausmacher-leverworst met ei, tomaat en toefje mayonaise
  • Italiaanse knoflookworst (Mortaldella)met tomaat en bailicum
  • Huttenkase met honing en schijfjes sinaasappel
  • Jonge kaas met heel veel geknipte bieslook
  • Jonge kaas met plakjes kiwi (op rozijnenbrood)
  • Hazelnootpasta met plakjes banaan
  • Ham, plakjes tomaat en spiegeleitje
  • Huttenkase (cottage cheese) met snippertjes rode paprika en bieslook (op volkoren-notenbrood)
  • Huzarensalade met hardgekookt ei, mayonaise en ansjovisfilet
  • Kipfilet met selderij-salade en stukjes ananas
  • Knoflookboter met plakjes tomaat en gebraden gehakt
  • Kipfilet met ringetjes ui, tomaat en gehakte walnoot
  • Knoflookboter, reepjes andijvie, plak shoarma-rollade en plakjes tomaat (op geroosted witbrood)
  • Komijnekaas met reepjes rode paprika
  • Kip-kerriesalade met schijf sinaasappels en plakjes banaan
  • Komkommersalade met gerookte vis
  • Komkommerplakjes met zalmsalade
  • Kropsla met salami, plakjes kaas en wat paprika uit het zuur
  • Lever met spekjes met een schepje bosbessenjam
  • Leverworst met radijsjes
  • Lever met dessertpeertje uit blik
  • Leerdammerkaas met veel tuinkers (op notenbrood)
  • Lever met pekelvlees, zout en peper
  • Leverpastei met appel en komkommersalade
  • Lekkerbekje met ravigottesaus
  • Mosterd, plakjes metworst, gebakken appelschijf en plukje zuurkookl
  • Magere kwark vermengd met wat geraspte appel, een schepje mierikswortelpuree en stukjes zure haring
  • Mosterd met sla, tomaat, radijs en plakjes rookworst
  • Mon chou met kersenjam
  • Nassi bal met ananas en chilisaus
  • Mosselen, met kip-kerriesalade op blaadje sla
  • Niertjes, gebakken met champignons en wat tijm (brood roosteren)
  • Makreel uit blik vermengd met zure room en peterselie
  • Mon chou (verse roomkaas) met ananas (op notenbrood)
  • Mosselen met knoflookboter en tomaat
  • Mandarijntjes uit blik met plakjes Franse notenkaas en kipfilet
  • Olijven met sla en rauwe ham
  • Omelet gevuld met ham en geraspte kaas
  • Omelet met rode paprikasnippers en ham
  • Oude kaas met plakjes komkommer en tomaat (op volkorenbrood)
  • Ontbijtspek, gebakken schijf appel en scheutje stroop (op krentenbrood)
  • Omelet met groene kruiden gevuld met even gebakken champignons
  • Ossetong met plakjes ei, tomaat en olijven
  • Ossetong met komkommersalade
  • Ontbijtkoek met boter (op witbrood)
  • Oude kaas, omelet met hamsnipperstjes en bieslook
  • Pindakaas met plakjes ei, plakjes komkommer en even gebakken dunne plakjes tahoe (op volkorenbrood)
  • Pindakaas met kokos-hagelslag
  • Pindakaas met (dun)sambal en plakjes komkommer
  • Pekelvlees met in plakjes gesneden koud rood bietje en wat mayonaise en tuinkers
  • Pindakaas met plakjes banaan
  • Paling, gerookt, met plakjes komkommer
  • Pindakaas met plakjes gebraden gehakt, gebakken ui ringen en een schepje zigeunersaus
  • Pate met cranberry-compote
  • Panharing met uitjes en mosterdsausPate met bieslook en tuinkers
  • >
  • Rookvlees met schijf peer (vers of uit blik)
  • Rosbief met plakjes rettich en een schepje remouladesaus
  • Roerei met stukjes peper-haring op een blaadje sla
  • Rookworst met aardappelsalade
  • Rookworst met piccalilly
  • Rookkaas met plukje zuurkool, schijfjes appel en rozijntjes
  • Rosbief met schepje mayonaise en bieslook
  • Rauwe ham met in plakjes gesneden koud rood bietje en even gebakken ringetjes ui
  • Rookvlees met aardbeien
  • Rauwe ham, met huttenkase en tomaat
  • Rettich en wortelschijfjes met grof geraspte kaas
  • Roomkaas (mon chou) met ananas (op volkorenbrood)
  • Smeerkaas met plakje cervelaatworst, reepjes andijvie en plakjes tomaat
  • Smeerkaas met rookvlees
  • Sla met plakje salami, tomaat en komkommer
  • Sardientjes op ansjovisboter, met plakjes olijf, plakjes tomaat en plakje (Mozzerella)kaas (even onder de grill)
  • Salami, plakjes tomaat, champignons (uit blik) en veel geraspte kaas (even onder de grill)
  • Speculaasjes (op witbrood met roomboter)
  • Selderijsalade met tomaat en reepjes ansjovis
  • Smeerkaas met wortelschijfjes en gehakte nootjes
  • Sardientjes, plakjes tomaat scherpe uienrelish en een paar gehakte walnoten
  • Saucijsje, gebakken, met zuurkool en mosterd
  • Spiegelei met rosbief en ringetjes ui
  • Selderijsalade met ring ananas en gehakte nootjes
  • Tartaar met ringetjes rauwe ui, plakje ei en een paar kappertjes
  • Tartaar met stukjes ananas op kruidenboter
  • Tomaat in plakjes, met een zacht gekookt eitje en een toefje mayonaise
  • Tonijn uit blik met tomaat, blaadje sla en toefje mayonaise
  • Tomaat met wat mayonaise, veel bieslook en tuinkers
  • Tonijn uit blik met plakjes bacon, plakjes ei en plakjes tomaat
  • Tuinkers (op witbrood met boter)
  • Tomaat (fijngedrukt) en chorizoworst
  • Tomaat met beetje suiker en plakjes banaan
  • Ui-ringetjes met plakjes banaan en geraspte kaas (even onder de grill)
  • Visburger met ananas en kerriesaus
  • Wortel-selderijsalade met zalm uit blik en een toefje mayonaise
  • Veldsla met plakjes komkommer en tomaat en geraspte komijnekaas
  • Uitsmijter ham met ananas
  • Vleessalade met olijven, plakjes ei en zoetzure augurk
  • Wortel-selderijsalade met gerookte paling
  • Vissticks met garnalen, tomaat en toefje wiskeysaus
  • Wildpate met veenbessensaus
  • Uitsmijter kaas met tomaat
  • Uitsmijter rosbief met ui en kaas
  • Venkelsnippers met radijs, komkommer en Emmentaler kaas
  • Witlofsla met banaan (op rozijnenbrood)
  • Vijf vruchtenjam met aardbeien
  • Viskroketje met mosterdsaus
  • Witte bonen tonijnsalade
  • Ijsbergsla met bacon, gebakken champignons en een schepje remouladesaus
  • Ijsbergsla met ringetjes ui, kaas, banaan en gehakte cashewnoten en een schepje kerriesaus
  • Zalm uit blik met plakjes ei en citroenmayonaise
  • Zure haring met ringetjes ui en citroenmayonaise
  • Yoghurt (dikke) vermengd met stukjes komkommer, knoflook uit de pers en stukjes tomaat
  • Zalm uit blik met (fijne) mayonaise
  • Zalmsalade met avocado
  • Zalmsnippers (gerookt) met 4 minuten-ei en tuinkers
  • Zure haring met ringetjes ui en plakjes augurk
  • Zuurkool (warm) met knakworstje en bbq saus
  • Zuurkool met ananas, kipfilet en mosterdsaus
  • Yoghurt (dikke) als toefje op een sneetje brood met rauwkost
  • Reacties (8)

    Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
    Leuk artikel? Deel het
    Laatste vragen
    Laatst beantwoorde vragen
    Meest bekeken
    Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
    nieuw_en_verrassend

    nieuw en verrassend

    Top