1. Home
  2. Artikelen
  3. 9x Pesto

9x Pesto

Als het over pure smaken gaat, gaat het per definitie over geconcentreerde, duidelijk herkenbare smaken. Pesto, met basilicum als hoofdbestanddeel, is er een mooi voorbeeld van.

De traditionele pesto uit Genua wordt gemaakt van basilicum, knoflook, olijfolie, pijnboompitten, parmezaanse kaas, pecorino en zout. In Italie wordt deze vooral gegeten bij gekookte pasta. Naast deze groene pesto is er ook een rode uitvoering, die zijn kleur dankt aan gedroogde tomaten.Roer 3 el. olie met 3 el. groene pesto en 1 tl. versgeraspte citroenschil door elkaar. Marineer hierin 100 gr. groene olijven zonder pit ca. 1 uur. Lekker als borrelhapje.Bak 1 zakje roerbak mix (400 gr.) al omscheppend in ca. 10 min. gaar. Schep 50 gr. groene pesto door de gebakken groenten. Ook lekker door courgette plakken, venkel of gekookte bloemkoolroosjes, boontjes en krieltjes.Breng voor 4 pers. 1 l. water met 2 groentebouillontabletten en 250 gr. soepgroente aan de kook. Kook in ca. 10 min. gaar. Roer er 100 gr. groene pesto door. Strooi er croutons over.Klop 3 el. olijfolie en 1 el. azijn met 3 el. groene pesto tot een dressing voor 4 pers. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel hiermee bv. 4 in plakjes gesneden trostomaten.Snijd 1 baguette in plakken. Roer 3 el. groene pesto door 3 el. olijfolie, breng op smaak met zout. Bestrijk hiermee de broodjes aan beide kanten. Rooster ca. 5 min. onder een hete grill in ca. 4 min. bruin, halverwege keren. Lekker bij een voorafje, soep of als toast bij de borrel.Roer voor 4 pers. 3 el. groene pesto door 4 el. mayonaise, breng op smaak met peper. Serveer bij een gourmetmaaltijd, als dipsaus voor rauwe groente of bij mosselen.Roer voor 2 pers. 1/2 dl. water door het in de pan achtergebleven bakvet van 2 gebakken karbonades. Roer de aanbaksels los. Roer er van het vuur af 3 el. groene pesto door. Ook lekker bij andere vleessoorten zoals biefstuk, fricandeau en kipfilet.Roer door 100 gr. zachte boter 50 gr. groene pesto. Breng op smaak met zout en peper. Laat de boter in de koelkast ca. 30 min. opstijven. Lekker op stokbrood of op een warme maiskolf.Stamp voor 4 pers. 700 gr. gekookte aardappels met 1 1/2 dl. melk, 2 el. olijfolie en 100 gr. groene pesto tot puree. Breng op smaak met zout en peper. Lekker bij gebakken vis.

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top