1. Home
  2. Artikelen
  3. Koreaans tafelgrillen op de bakplaat

Koreaans tafelgrillen op de bakplaat

Recepten en tips van het Voorlichtingbureau Vlees

200 g ossenhaas (in dunne plakjes van ca. 1/4 cm gesneden)
200 g speklap (in dunne plakjes van ca. 1/4 cm gesneden)
200 g varkenshaas (in dunne plakjes van ca. 1/4 cm gesneden)
4 eetlepels rode pepersaus (bijv. Tabasco)
5 eetlepels bruine suiker
5 eetlepels citroensap
5 eetlepels gembersiroop
5 eetlepels sesamolie
6 deciliter ketjap (zoete)
6 teentjes knoflookHeel dun gesneden varkenshaas gemarineerd in een ketjap-gembermarinade

1. Pers 2 teentjes knoflook fijn.
2. Meng 2 dl ketjap met de knoflook, de gembersiroop en de sesamolie.
3. Gebruik de helft van het ketjap-gembermengsel als dipsaus aan tafel en
de rest als marinade.
4. Leg de plakjes varkenshaas in de marinade en laat het vlees minimaal
30 minuten marineren.
5. Dep de plakjes droog en grill ze aan tafel bruin en gaar.

Lekker met sesamzaad, dat voor het grillen over het vlees gestrooid kan
worden.Heel dun gesneden ossenhaas gemarineerd in een ketjap-citroenmarinade

1. Pers 2 teentjes knoflook fijn.
2. Meng 2 dl ketjap met de knoflook, 2? eetl. bruine suiker en het
citroensap.
3. Gebruik de helft van het ketjap-citroenmengsel als dipsaus aan tafel
en de rest als marinade.
4. Leg de plakjes ossenhaas in de marinade en laat het vlees minimaal 30
minuten marineren.
5. Dep de plakjes droog en grill ze aan tafel bruin en gaar.

Lekker met een komkommersalade met rode peperHeel dun gesneden speklapjes gemarineerd in een ketjap-rode pepermarinade

1. Pers 2 teentjes knoflook fijn.
2. Meng 2 dl ketjap met de knoflook, 2? eetl. bruine suiker en de rode
pepersaus.
3. Gebruik de helft van het ketjap-rode pepermengsel als dipsaus aan
tafel en de rest als marinade.
4. Leg de speklapjes in de marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten
marineren.
5. Dep de lapjes droog en grill ze aan tafel bruin en gaar.

Lekker met gezouten Oosterse groenten (blik).Roosteren/grillen
Warm de grillapparatuur (gas, elektra of barbecue) altijd goed voor. Kruid
het vlees, maar zout het niet. Dat maakt de buitenkant vochtig zodat het
vlees niet goed kan dichtschroeien en moeilijk een mooie kleur krijgt.
Plaats het vlees op het rooster of onder de grill. Het vlees zal eerst
'vastplakken', maar laat later vanzelf los. Keer daarom het vlees niet te
vlug. Afhankelijk van de vleessoort wordt hoogte van het rooster en/of
temperatuur en tijdsduur bepaald.Gourmet Tips:
- Zitten er veel mensen om de tafel, verdeel dan alles over meerdere,
kleine schaaltjes. Zet ook verschillende kannetjes olie en meerdere
schaaltjes boter klaar. Dat geeft 'rust' aan tafel!
- Leg de garnituren die bij een bepaald vleesgerecht horen, bij elkaar op
een schaal. Zo is voor iedereen duidelijk, wat waar bij hoort.
- Gourmetpannetjes zijn meestal voorzien van een antiaanbaklaag, daardoor
is voor het bakken slechts heel weinig olie of boter nodig.De nieuwe variant op de steengrill is een tafel-bakplaat. Hij is heel makkelijk te gebruiken en geschikt voor allerlei recepten. Bij de tafelbakplaat wordt vaak gebruik gemaakt van speciale Koreaanse recepten, maar die kun je ook voor de steengrill en gourmet gebruiken.

Reacties (0)

Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top