Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Artikelen
  3. MANGO

MANGO

Wetenswaardigheden en een recept

Boedha was dol op mango. Hij mediteerde vaak in een mangoboomgaard; in India is de mango een heilige vrucht.
Volgens een hindoe-legende groeide een mangoboom uit de as van de zonneprinses, nadat deze door een kwade tovenares was verbrand; de keizer werd verliefd op de mangobloem en vervolgens op de vrucht. Toen de rijpe vrucht op de grond viel, herrees de prinses.
De mango is in India nu een symbool voor de liefde; een mand met mango's is een gebaar van vriendschap.
Mang is op verschillende manieren in recepten te verwerken.
Het bevat (net als papaya) een enzym dat vlees mals maakt en wordt dus veel gebruikt in marinades. Vers is de mango heerlijk als dessert, bijvoorbeeld met kokosmelk en plakrijst.
Met de onrijpe vrucht kun je een zure smmak geven aan allerlei gerechten.
Indiers drogen het mangovlees ook tot amchoor.
Amchoor wordt in vele Indiase recepten gebruikt.
Halfrijpe vruchten zijn geschikt voor curry's en chutneys; zij behouden hun vorm beter en geven een lichtzure smaak aan het gerecht.

VERSE MANGOCHUTNEY:
1 halfrijpe mango
1 verse spaanse peper in dunne ringen gesneden
1 theel. fijn gesneden vers korianderblad
1 theel. zout
1 puntje cayennepeper

Schil de mango en snijd het vlees van de pit af.
Snijd het vruchtvlees in heel dunne plakjes; voeg de overige ingredienten toe en schud het geheel licht door elkaar.
Laat ca. 2 uur in de koelkast marineren.
Serveer met een geurige rijst en een curry.

Reacties (1)

Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top