1. Home
  2. Artikelen
  3. Groenten uit Zee

Groenten uit Zee

In en rond de zee groeien de heerlijkste groenten.

Wakame is het bekendste Japanse zeewier. Het is in de toko of Japanse winkel gedroogd te koop, maar wordt in vloeistof weer zacht.
De grote bladeren hebben een zachte smaak. Wakame wordt vooral veel in soepen gebruikt.
Zeewier is rijk aan vitamine A, B1 en B2, kalium en jodium.Lamsoor of Zeeaster groeit op zilte grond langs de kusten en dankt zijn naam aan de vorm van de blaadjes. De smaak is zilt en is daarom extra lekker bij vis, schaal- en schelpdieren en bij pre sale-lamsvlees (van lammeren die op zout grasland staan). Lamsoor is er van april tot juli en is te koop in de groete speciaalzaak.Japanse Nori is zeewier dat meters lang kan worden. Het wier wordt gekweekt op platte bedden. De krokante, donkergroene velletjes worden verkregen door de wier samen te persen, te drogen en te roosteren. Nori is vooral bekend als omhulsel van shusi, maar wordt ook gebruikt als onderdeel van salades en garnering. Het is te koop in de Japanse winkel en de grotere supermarkten.Zeekraal groeit langs zeekusten op schorren en kwelders en heeft, doordat het in het zoute water staat, een behoorlijk uitgesproken zilte smaak.
Het is familie van snijbiet en spinazie, maar bevat zeer weinig nitraat.
Zee kraal is het lekkerst in combinatie met produkten met een zilte smaak: Oesters, mosselen, zalm en pre sale-lamsvlees.
Zeekraal moet er fris groen uitzien en is verkrijgbaar van april tot juli bij de visboer en de groente speciaalzaak.

Reacties (1)

Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top