1. Home
  2. Artikelen
  3. Ingredientenlijst D - NL

Ingredientenlijst D - NL

De belangrijkste Duitse ingredienten: handig bij Duitstalige receptuur. (kruiden, vlees, vis etc.)

KRUIDEN


Basilikum - basilicum
Bohnenkraut - bonenkruid
Dill - dille
Fenchelsaat - venkel
Kapern - kappertjes
Kerbel - kervel
Knoblauch - knoflook
Koriandergrun - koriander
Kummel - karwijzaad
Lorbeer - laurierblad
Liebstockel - maggiplant
Minze - munt
Mohn - maanzaad
Muskat - nootmuskaat
Nelken - kruidnagel
Pfeffer - peper
Rosmarin - rozemarijn
Safran - saffraan
Salz - zout
Schnittlauch - bieslook
Sternanis - anijs
Thymian - tijm
Wacholderbeeren - jeneverbessen
Zimt - kaneel
Zitronenmelisse - citroenmelisse
Ingwer - gember
Muskatblute - foelie
Estragon - dragon
Salbei - salie
Wurzmischung - kruidenmengsel
Meerrettich - mierikswortel


OVERIG


Apfelkraut - appelstroop
Kraut - stroop
Obst - fruit
Gemuse - groente
Tatar - tartaar
Pflaumen - pruimen
Zalm - Lachs of Salm
Schwarzwurzel - schorseneer
Spargel - asperges
Dicke bohnen - tuinbonen
Porree/ Lauch/ Breitlauch - prei
Miesmuscheln - mosselen
Wirsing - groene kool
Kam - rug/ nek (bij vlees)
Schmaltz - reuzel
Hefe - gist
Buttermilch - karnemelk
Printen - soort lebkuchen (kruidig koekje)
Essig - azijn
Korinthen - krenten
Zwieback - beschuit
Senf - mosterd
Zwiebel - ui
Mehl - bloem
Bruhe - bouillon
Beize - marinade
Sud - fond
Rahm - room
Graupen - gort
Mohren - peentjes








Nog niet compleet, rest volgt!

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
streekgerechten

streekgerechten

Top