1. Home
  2. Artikelen
  3. Wetenswaardigheden over het maken van Kroketten

Wetenswaardigheden over het maken van Kroketten

Artikel afkomstig van de site van Maggi, geschreven door Raya, bevat tips en weetjes over het zelf maken van kroketten

De basis van elk soort kroket is een dikke roux, zeg maar witte saus.
Als je bang bent om zelf een roux te maken is er een prachtige manier die ervoor zorgt dat je nooit klontjes krijgt: alles tegelijk in de steelpan, dan pas het vuur aan en flink blijven roeren.

Voor het paneerlaagje kun je ook wat parmezaanse kaas door het paneermeel mengen. Zorg dat er na het paneren nergens vulling te zien is, anders loopt de kroket leeg in het hete frituurvet.

Aardappelkroketjes zijn een geliefd bijgerecht. Je maakt ze heel simpel van een dikke aardappelpuree (je kunt daarvoor ook instant puree gebruiken, gebruik dan iets minder vocht). Het paneerproces blijft hetzelfde.

Laat je fantasie de vrije loop en voeg aan de basis"ragout" alles toe wat je lekker vind, zorg alleen dat er niet te grote stukjes in de ragout zitten, anders wordt het een hele toer om ze mooi glad te paneren. In plaats van melk kun je voor de roux ook een mensel van melk en bouillon of alleen bouillon gebruiken.

Tot slot: bitterballen zijn niets anders dan kleine ronde kroketjes!

Op mijn site vind je ook een recept van raya voor pittige kaaskroketten.

Reacties (1)

Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top