1. Home
  2. Artikelen
  3. Valentijnsdag in Japan...

Valentijnsdag in Japan...

daar geven de vrouwen de mannen een cadeautje.
Bron: About.com

Japanse vrouwen geven op Valentijnsdag mannen chocolade cadeau. Mannen geven de vrouwen een maand later, te weten op 14 maart cadeautjes. Deze dag wordt Witte Dag genoemd.

De traditie dat Japanse vrouwen hun mannen chocolade geven is ontstaan, doordat chocoladefabrieken een marketingcampagne zijn gestart. De Japanse vrouwen werden zo gestimuleerd om met behulp van chocolade hun liefde aan hun man te betuigen.In bijna iedere winkel in Japan kun je verschillende soorten chocolade vinden. Zowel van Japanse makelij als import chocolade... meer dan de helft van de Japanse chocoladeverkoop vindt plaats rond Valentijnsdag.

Vrouwen kopen niet alleen chocolade voor hun geliefde... ze kopen het die dag ook voor hun baas, mannelijke collega's, broers, vaders enzovoorts.Vrouwen geven chocolade...alleen is er een verschil tussen chocolade geven aan een geliefde, of aan een man waar ze geen speciale gevoelens voor koesteren.

Zo kunnen de chocoladepresentjes gegeven aan de baas en de collega's worden beschouwd als giri-chocolade ("verplichting-chocolade"). Veel mannen generen zich voor het feit dat ze geen chocolade ontvangen op Valentijnsdag. De vrouwen daarentegen zorgen er wel voor dat de mannen chocolade krijgen, zodat de mannen zich niet buitengesloten voelen.Voor de heren die speciaal zijn voor de vrouw is er ook een speciaal chocolade cadeau.
Vaak wordt er een sieraad of kledingstuk bij cadeau gedaan.
Zo'n chocolade cadeau wordt "honmei-choco" genoemd (honmei= vermoedelijke winnaar)De meest populaire chocolademerken zijn glico, Meiji en Lotte

Zij maken heerlijke chocolade en verkopen deze in attractieve verpakkingen. "Fran", van Meiji was vorig jaar het meest verkochte merk in Japan.

Reacties (1)

Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
kerst_pasen_etc

kerst pasen etc

Top