Ik gebruik roomboter, vuur hoog, maar er komt iedere keer zoveel vocht vrij dat het mij niet lukt om het vlees bruin te braden voordat ik het ga stoven. Vandaag recept limburgs zuurvlees gevolgd en zelfs vocht afgegoten. Hoe kan ik dit anders doen of maakt het voor het eind resultaat niet uit?
ecureuil 24-11-2013
Bak het vlees in gedeeltes, de boter blijft dan heter. Croma o.i.d bakt m.i. beter bruin dan roomboter
dengroenen 24-11-2013
Je doet teveel vlees tegelijk in de pan, en als dit gebeurt gewoon het vocht laten verdampen zodat het eindelijk toch nog bruin bakt, als je roomboter gebruikt doe er een scheut olie bij dan verbrand je boter niet zo snel.
deonart 25-11-2013
vlees vooraf goed drogen met keukenpapier
dekeusterjl 25-11-2013
eerst je pan heet laten worden zonder vetstof, dan je boter laten smelten en licht bruin laten worden, je pan niet vol vlees leggen en niet op elkaar,elke zijde van het vlees bruin bakken. Daarna kan je telkens je pan deglaceren en zo bekom je een mooie bruine fond.
watersnuizel 12-12-2013
beter vlees kopen en een combi van olie en boter gebruiken.
Happydappy 15-12-2013
Gewoon je vlees in een bak doen met wat bloem en dan zorgen dat er bloem om elkeblokje vlees zit
svanderfange 28-12-2013
Vlees drogen met keukenpapier, en daarna invriezen. Bevroren bruin bakken, met kokosolie (kan hogere temperatuur hebben dan boter). Daarna stoven! Succes.
mick72 13-11-2014
-Vlees op kamertemperatuur laten komen
-Geen roomboter gebruiken maar geklaarde boter
-Niet teveel vlees ineens toevoegen, beetje bij beetje
-Niet teveel je vlees bewegen, af en toe laten rusten
-Gewoon Croma en/of wat BlueBand met wat olijfolie (geen extra vierge)
Georgecanadian 14-01-2015
Allemaal waar wat ik lees maar, zorg dat je ook een goede braadpan heb met dikke bodem en wanden. Met de meeste braadpannen zoals bij Blokker bijvoorbeeld, kom je nergens. Het is wel een hele investering maar je hebt er de rest van je leven plezier van. Succes