Ik ben toe aan een n ieuwe koekenpan. Nu zag ik reclame van ceramicpannen. Heeft iemand ervaring hiermee? Welke pannen zijn goed? Of raadt je het me helemaal af?
ecureuil 15-11-2013
Ik heb een koekenpan van sola (sinds jaar ongeveer) . Ik gebruik hem op een inductieplaat. Nieuw was hij perfect, maar nu wordt de emaillaag in het midden wat ruwer (en bruiner), waardoor het anti-aanbak effect flink achteruit gaat. Met andere merken heb ik geen ervaring.
ecureuil 15-11-2013
er moet een 3 voor jaar staan....
slijpstraat13 06-03-2014
ik heb een bk balans pan en ook hier gaat de anti aanbak laag flink achter uit en ik heb hem nog geen jaar volgende keer word het weer een teflon anti aanbak pan
Alytv 14-10-2014
ik heb een ceramic pan van Greenpan, werd ook wat slechter, maar toen ik hem met baking soda had schoongemaakt en daarna met wat olie ingevet, werkte de anti aanbaklaag weer prima
slijpstraat13 04-09-2015
ik gebruik ze niet meer ik heb er verschillende gehad en elke keer werd de laag ruw en begon alles aan te bakken voor mij alleen maar de teflon pan meer
Candy1992 17-02-2016
ik weet niet of je er nog wat aan heb, Maar ik heb 2 ceramicpannen en ik vind ze heerlijk! Je heb veel minder vet nodig in de pan en het is heel makkelijk schoonmaken. Ik wil niks anders meer.
mick72 04-08-2016
Heb nu ervaring met Silit, een pan met keramische of emaille (glas) coating. Bevalt me beter als volledig keramische pannen omdat het resultaat meer lijkt op die van een traditionele braadpan.
mick72 04-08-2016
Heb nu een pan van Silit (duits fabrikaat), bakt lekkerder als een keramische pan, is eigenlijk ook een emaille pan (glascoating) en geeft bij mij een beter bakresultaat (te vergelijken met een traditionele braadpan).
mick72 04-08-2016
Heb nu een pan van Silit (duits fabrikaat), bakt lekkerder als een keramische pan, is eigenlijk ook een emaille pan (glascoating) en geeft bij mij een beter bakresultaat (te vergelijken met een traditionele braadpan).