Hoi ,ik bak vaak een appeltaart van 20 of 24 cm. deze lukken altijd,nu heb ik een bakvorm van 28 cm en deze mislukt altijd. De appels blijven hard en de bodem is papperig , moet ik de temperatuur veranderen of tijd er bij optellen ,gaarne advies
zizypha 07-10-2013
Oke als je problemen hebt met een recept is het altijd gemakkelijk als je er het recept even bij zet en beschrijft wat je precies doet. En welke oven je hebt en hoe hoog je die instelt.Dat kan ook heel goed op het kookforum.
ecureuil 07-10-2013
Verwarm je de oven altijd voor, zodat hij op temperatuur is als je de vorm erin zet? Heb je de hoeveelheden verdubbeld voor de grote vorm, zodat de taart even dik is? Zo ja:als je niet voorverwarmd duurt het beduidend langer voordat de massa op temperatuur is. Is de grote vorm van hetzelfde lateriaal als de kleine? Heb je dezelfde appels gebruikt? enz. Meer details graag;