ik maak deze cake al 20 jaar deze cake bak onderste boven. op de bodem de ananas met kleine beetje sap. In de cake meel gaat 500 gr boter 8 eieren en smaakstoffen. De oven staat op 160 gr en ik bak 75 min. Nu komt het probleem de cake rijst niet meer ik heb al 3 á 4 keer weer geprobeerd. Het blijft vast compacte massa. De oven wordt wel warm een rollade bak prima in de oven
smuldirk1 27-09-2013
?
zizypha 27-09-2013
Koop eens een losse thermometer voor de oven om de temperatuur v/d oven te controleren. En vertel eens precies wat je doet. Is alles inclusief de vele eieren wel op kamertemperatuur? Heb je jouw cake al eens vergeleken met een ander vergelijkbaar recept?
zizypha 27-09-2013
http://www.smulweb.nl/community/forum/viewforum.php?f=1
Misschien is het een goed idee om je hele verhaal in het kookforum te zetten ipv hier. Of zet het hier neer en in het kookforum.
Link hierboven
yvonnestoop 27-09-2013
Wat zijn precies de ingredienten Dirk? Alles 500 gram zou moeten lukken, misschien de ananas eerst verwarmen zodat de enzymen hun kracht verliezen.
zizypha 27-09-2013
ZOlang je geen verse ananas gebruikt is daar niks mee aan de hand