Ik heb diverse glutenvrije recepten voor pizzabodems geprobeerd, maar steeds rijst het deeg niet en wordt de bodem een kleffe hap. Heeft iemand het perfecte recept of weet iemand hoe het zou kunnen komen? Ik laat het deeg lang genoeg rijzen voor ik er beleg op doe.
dengroenen 28-09-2013
Zet hier eens je recept van glutenvrije pizza, de deeg moet zeker 40minuten rijzen en waarom het niet rijst ligt aan de verkeerde bewerking !
Een deeg maakt men niet door zomaar ingredieenten door elkaar te roeren een deeg moet bewerkt worden, en een goede pizza deeg moet minstens één nacht rusten(la levitazione) en zeker 2 uur rijzen.
De kleffe bodem ligt aan de oven de pizza moet op een hete ovenplaat gelegd worden in de oven en niet op een koude en zo in de oven!
De oven moet op de hoogste stand voor verwarmd zijn, de beste pizza`s worden gebakken op een temperatuur van net meer dan 400°C en dit kan men onmogelijk met een gewone oven thuis !
En een goede pizza bakken is niet zo simpel hoor !!
the_pumpkin_patch 28-09-2013
Een pizzasteen kan ook helpen ipv die hete ovenplaat.
dengroenen 28-09-2013
Wat de kleffeheid betreft heb ik het eens berekend, wanneer u oven 220°C is en de pizzadeeg die toch voor 40% water bevat en dan wat saus erop, en ik neem dit alles dat het maar 25% vocht is dan heb je op 159,6°C de dauwpunt wat dus betekend dat de bodem nat(dauw) tot zeer nat is.
Dit is zoals een glas bier die in de zomer bij zeer warm weer aan de buitenkant nat word als het uitgeschonken word , dit heb je niet in de winter als het koud is !!!