Een kookvraagje... Ben voor niets bang in de keuken maar sabayon maken vind ik nog steeds eng, zal meer moeten oefenen denk ik. Weet iemand het recept voor het italiaanse Zabaglione? Dat is een sabayon die evt. met ijs eronder uit een glas gelepeld wordt, als nagerecht... zo lekker!
marya1 18-06-2013
hoi purrie dit komt uit JAMIE MAGAZINE ik weet niet of je deze bedoelt
1 bak roomijs van goede kwaliteit (500 ml) of zelfgemaakt roomijs
Voor de zabaglione
4 eidooers
100 g suiker
120 ml marsala
Doe de eidooiers met de suiker in een vuurvaste kom of pan met ronde bodem.
Klop met een garde de eierdooiers en de suiker tot een bijna witte massa ontstaat
Giet dan langzaam de marsala erbij en blijf mixen.
Zet de kom boven een pan met kokend water en blijf net zolang kloppen tot
de zabaglione in volume is verdubbeld en het een lint vormt als het van de garde loslaat.
Pas op dat het ei niet gaat koken en in een omelet verandert.
Zodra je het schuim ziet opkomen, haal je de pan van het vuur.
Giet de warme zabaglione over het ijs op je bord of in een mooi glas
en zet de pan met overgebleven zabaglione op tafel.
succes en groetjes marya