In de turkse winkel heb ik can erik zien liggen. Kan iemand me vertellen wat het is en weet iemand een lekker recept met deze vruchten. Ik heb er 1 geproefd en deze was redelijk hard...ik wil er graag iets lekkers mee maken maar weet niet wat. Suggesties zijn welkom.
marya1 20-05-2013
ze horen hard en zurig te zijn en je eet ze normaal met zout ,maar ik heb ze verledenweek op deze manier gemaakt en viel goed in de smaak en komt van deze site http://www.flickr.com/photos/fotoosvanrobin/2450966387/
100 gram pit verwijderd Kan Eriği
2 T suiker
1/2 t kaneel
1/4 t gemberpoeder
1 T amandelschilfers
meng dit door elkaar en leg het dat in een oven schaal en maak dan
Bloem 3/4 kop
1/4 kop gemalen amandelschilfers
3/4 kopje suiker
1 t bakpoeder
1/2 t kaneel
snufje zout
Klop in een aparte kleine schaal: 1 ei
Meng het ei in de bloemmix met een vork.
Werk snel,het moet het de textuur van kruimels krijgen.
leg nu het crumble-mengsel op de pruimen.
En dan proberen om het gehele oppervlak bedekken met dunne plakjes boter
. Bestrooi met wat extra palmsuiker.
Bak in een 190 ° voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten.