Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

21.512 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje.

INGREDIENTEN

8 niet al te grote champignons, 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden, 100 gram gekookte ham in hele kleine stukjes, fijngehakte peterselie, wat blaadjes peterselie om te garneren, geraspte belegen kaas, bouillon van tablet

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen.

INGREDIENTEN

2 bolletjes mozzarella (liefst buffelmozzarella), 2 eetlepels witte balsamico-azijn, 4 eetlepels olijfolie, versgemalen peper, zout, 1 theelepel honing, wat tijmblaadjes, 8 grote plakken Parmaham (heel dun gesneden), gemengde sla (liefst met rucola), plm. 20 walnoten, wat kerstomaatjes om te garneren, eventueel crema balsamico

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur.

INGREDIENTEN

INGREDIENTEN, 2 knoflookbollen, zonder buitenste velletje, , 5 el. olijfolie, , 2 takjes tijm, , 1 pompoen, , 2 uien, gesnipperde, , 1 tl. koriander, gemalen, , 1.2 l. boullion, Kip, , 3 el. oregano, verse, fijngehakte, , Peper, zwarte, gemalen, , Zeezout, , 4 tomaten, , 1 paprika, rode, van de zaadjes ontdaan, , 1 peper, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, , 3 el. olijfolie, extra vergine, , 1 el. balsamicoazijn, , ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Eigen foto.De lekkerste, romigste quiche die ik ooit gegeten heb!

INGREDIENTEN

230 g bladerdeeg 25 g boter, 2 flinke preien, 100 g zachte, verse geitenkaas, 2 eieren + 1 dooier, 2 dl crème fraîche, bosje verse bieslook (12 g), 25 g geraspte gruyère kaas

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers.

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg - 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten) - scherpe Dijonmosterd (of rode Provencaalse mosterd met paprika) -, 200 gr Gruyere (of Comtekaas) - gedroogde provencaalse kruiden - pittige olijfolie voor pizza's

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke soep die we graag lusten.

INGREDIENTEN

1 klein uitje, 250 gr champignons, 50 gr boter, 3/4 l kippenbouillon, 3 theelepels aardappelzetmeel of maizena, 2 dl room, zout peper, nootmuskaat.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Geleerd tijdens een van de workshops van Librije`s Atelier. Heerlijke amuse van tonijn.

INGREDIENTEN

- 150 gram mooie verse tonijn, - 1 rijpe avocado (geprakt), - 1/4 komkommer geschild in kleine blokjes, - 1 el creme fraiche, - citroensap, - zout en peper, - sojasus, , Voor de dressing:, - 30 gram wit sesamzaad, - 2 el limoensap, - 1/2 teentje geperste knoflook, - 1/2 spaanse peper zonder zaadjes, - 1 el sesamolie, - 70 ml zonnebloemolie, - 1 el honing

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2008
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker voorgerechtje, gereserveerd in leuke kleine bakjes met wat knapperige stukjes brood eventueel

INGREDIENTEN

450 gr Champignons 5 el Spaanse olijfolie 4 teentjes knoflook, fijngehakt scheutje vers citroensap zout en peper 4 el fijngehakte verse bladpeterselie knapperig brood om er bij ter serveren., ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Zo?n heerlijke cocktail wwaar je je vingers bij aflikt

INGREDIENTEN

Ca. 300 gr kipfilet, 1/2 l water, 1 kippenbouillontablet, 1 zoetzure appel, citroensap, 2 ananasschijven, 1 ? el creme fraiche, 1 ? el mayonnaise, 1 el gembersiroop, 2 tl kerrie, zout en peper, 1 tl suiker, enkele blaadjes ijsbergsla, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een recept van Prinses Margriet en stond in de Margriet.Deze soep wordt bij hen regelmatig gegeten.

INGREDIENTEN

2 flinke uien, Pompoen of stuk pompoen van circa 1 kg, Grote courgette, stukje gemberwortel van ong 1 cm, 25 gr boter of olijfolie, 2 theel kerriepoeder, 1 liter groentebouillon [2 tabletten], peper en zout, 25 gr cashewnoten, 4 eetl fijngehakte koriander of 2 eetl korianderpoeder.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke romige soep, die de hele familie graag bij ons komt eten.

INGREDIENTEN

*50 gr boter, *60 gr bloem, *1/8 liter room, *1 liter bouillon (van een blokje), *2 eetlepels grove mosterd, *klein stukje prei (fijn gesneden), *uitgebakken spekjes (of dungesneden plakjes droge worst),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 grote baguette/ciabatta -, 2 teentjes knoflook, gehakt/geperst -, 2 eetl. olijfolie -, 2 eetl. gehakte verse peterselie -, 2 eetl. vers gehakte tijm of 2 theel. gedroogde -, 2 eetl vers gehakte marjorein of 2 theel. gedroogde., 1/2 theel paprika poeder -, 2 eetl. geraspte parmezaanse kaas.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-09-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een waanzinnig leuk voorgerechtje of eventueel borrelhapje. De soesjes worden gevuld met zalm, monchou en kruiden.

INGREDIENTEN

VOOR DE SOEZEN 50 gr boter 60 gr gezeefde bloem 2 eieren zout VOOR DE VULLING 1 klein blikje zalm 150 gr zachte Mon Chou 1 el tomatenketchup 3 el creme fraiche 1/2 el citroensap zout en peper., ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een Hollands voorgerechtje die iedereen kent. altijd een succes tijdens kerst of andere feestdagen.

INGREDIENTEN

250 gram garnalen, 1/8 liter slagroom, zout, cayennepeer, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels limoen- of citroensap, 2 eetlepels wisky, 2 grote bladeren ijsbergsla, 4 plakjes limoen of citroen, peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Deze amusehapjes van avocadomousse met garnalenroom doen niet onder voor die in een restaurant! Serveer ze bij het aperitief of amuse of in een glaasje als voorgerecht

INGREDIENTEN

2 avocado`s, Sap van 1 citroen, Tabasco, Zout en peper, 120 g verse room, 6 gekookte garnalen, Zalmeitjes,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

SImpel te maken heerlijke amuse

INGREDIENTEN

12 blaadjes witlof; 50 gr walnoten; 2 zachte peren; 150 gr gorgonzola

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Dit recept gekregen van mijn dochter, het is een absolute aanrader,makkelijk en snel klaar! Je kan het met witte en blauwe druiven maken maar ik heb pitloze witte druiven genomen. Ook leuk om te maken als je gasten krijgt. Deze hoeveelheid is als voorgerecht genoeg voor 6 personen. Maar ook als maaltijdsalade voor 4 personen serveer er dan bvb lekker knapperig stokbrood bij. De foto`s zijn nogal haastig genomen helaas...(volgende keer beter) maar ik heb ze wel bij dit recept gezet om te laten zien hoeveel er op je bordje komt als je het als maaltijdsalade wilt serveren. Pas dus de hoeveelheden aan als je het als voorgerecht wilt serveren.

INGREDIENTEN

1 zakje gemengde sla., 1 kleine rode ui, in heel dunne ringen., 150 gram gerookte kipfilet in reepjes (supermarkt of snij zelf in reepjes)., 200 gram witte druiven. 200 gram geitenkaas met honing ( is een rondje verkrijgbaar bij A.H.) in blokjes gesneden., 50 gram walnoten, grof gehakt., Voor de dressing: 4 eetl. Olijfolie. 2 eetl.(wijn) azijn. 1 eetl. Medium sherry. (heb je geen sherry in huis laat het dan gewoon weg.)1 flinke eetl. Honing. 1 eetl. Gehakte peterselie. Zout en versgemalen peper naar smaak.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-10-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een verse tomatensoep, met een zoete en pittige smaak. Het is een vegetarisch recept maar als je een echte carnivoor bent kan je natuurlijk vlees toevoegen!

INGREDIENTEN

, 10 trostomaten, 2 rode paprika`s, 2 uien, 1 teen knoflook, 1liter water, 2 tl tuinkruiden bouillon, 3/4 tl cayennepoeder, 1 tl paprikapoeder, 3 tl kruiden voor brushetta (plaatje), 1 el oregano, peper, zout, 2 laurierbladeren, 1tl gemberolie, 2 el olijfolie, 2 el kookroom,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze heerlijke en simpele salade heb ik afgelopen zaterdag gemaakt. Hij was zo lekker, dat ik hem jullie niet wilde onthouden.

INGREDIENTEN

100 gram gekruide rosbief (vleeswaren AH) - 50 gram gemengde sla - 2 lente-uitjes - 6 kerstomaatjes - 30 gram Parmezaanse kaas (stukje) - 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten - 1 eetlepel balsamico-azijn - 3 eetlepels olijfolie extra vergine - zout, peper - 1 theelepel suiker - 1 theelepel Dijon mosterd

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Champignonsoep zelf maken is eigenlijk kinderspel. In 20 minuten zet je een heerlijke champignon soep op tafel. Ik heb vandaag een wat chique variant gemaakt: licht gebonden en met een vleugje witte wijn. De wijn geeft het een heerlijk accent.

INGREDIENTEN

* 250 gram champignons, * 5 dl kippenbouillon, * 5 dl volle melk, * 1 ui, * 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie, * 30 gram boter, * 30 gram bloem, * 1 flinke scheut fruitige, droge witte wijn, * 1 teentje knoflook, * witte peper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Geweldige salade met zoetzure gevulde gemarineerde gedroogde vijgen. Wel aan denken dat de vijgen een dag tevoren in de marinade gaan. Een dergelijk recept eerder gelezen, maar aangepast volgens mijn eigen idee.

INGREDIENTEN

16 grote gedroogde vijgen (de lekkerste zijn die van AH met vanille), 12 halve walnoten, 8 plakken serranoham, 2 dl witte Chardonnay wijn, 1 1/2 dl balsamico-azijn, gemengde sla met rucola (AH), [Voor de dressing]:, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 eetlepel honing, 1 theelepel mosterd, versgemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit is een lekker recept uit nummer Smult 6. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb.  Kijk op' www.smult.nl' voor onze actuele acties!

INGREDIENTEN

3 el neutrale olie, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, stukje gember van 4 cm, geraspt, 1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt, 1½ el madras currypoeder, 250 g sperziebonen, 4 stevige tomaten, elk in 8 partjes, 200 ml visfond of visbouillon, 200 ml romige kokosmelk, 400 witvisfilet, in grote stukken, 1 bosui, in dunne ringetjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2014
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 grote uien in ringen gesneden., 1 teentje knoflook gesnipperd., 1 eetlepel bloem, 40 gram boter., 11/4 liter bouillon., peper en zout., 100 gram graspte kaas., stokbrrod.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een werkelijk verrukkelijk voorgerecht. Dit moet je echt maken!! Een recept van topkok Ilonca van der Werf van restaurant De Abdij van Dockum.

INGREDIENTEN

1 dl visfond - 3 dl sinaasappelsap - 125 gr boter - 1 tl maizena - zout, peper - 2 eetl arachide olie - 12 verse coquilles ( Sint Jacobsschelpen ), schoongemaakt - 150 gr winterpeen - 100 gr bleekselderij - 100 prei (alleen het wit) - klein bosje dille

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2004
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Grieks voorgerecht

INGREDIENTEN

5 dl griekse yoghurt - 1 komkommer - knoflook naar smaak (ongeveer 6 teentjes) - zout - peper - 1 eetlepel gehakte munt

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-1998
  • Grieks Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een makkelijk en toch apart voorgerecht. Deze quiche is ook perfect als lunchgerecht of bij de borrel.

INGREDIENTEN

voor het deeg: 200 gr bloem 100 gr koude boter zout voor de vulling: 1 ui gesnipperd 3 preien in kleine stukjes gesneden 100 gr ontbijtspek in kleine reepjes gesneden 15 gr boter 200 gr Mon Chou 1 bekertje zure room 4 eieren zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gemakkelijk en op voorhand te bereiden Echt iets voor de feestdagen

INGREDIENTEN

4 sneetjes gerookte zalm, 10 cl vloeibare room, 1 potje zalmeitjes, 1 tuiltje dille, 1 citroen, 2 rijpe tomaten, Zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-12-2007
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Maak ze met je eigengemaakte nacho`s .. zie basisrecept http://www.smulweb.nl/1367706/koken/recept/Nachos-zelf-gemaakt Nacho`s zijn eigenlijk niet meer dan gefrituurde tortilla`s. Je kunt een zak kant-en-klare tortillachips nemen maar maak ook zeker eens je eigen nacho`s. Houd er wel rekening mee dat je de nacho`s dan niet helemaal bruin frituurt, ze worden namelijk nog een keer gebakken in de oven. Ook guacamole is erg simpel en snel zelf te maken! Maar gebruik voor een snelle versie gewoon kant-en-klare chips en guacamole uit een potje. Dit recept kun je als hoofdgerecht serveren door er gehakt, rode ui, sla en knoflook aan toe te voegen. Bak dan eerst het gehakt even bruin in een pan, schud het over de nacho`s heen, bedek met gesneden rode ui en knoflook en strooi er geraspte kaas overheen. Serveer op een bedje van bijvoorbeeld rucola. Probeer voor een vegetarische versie eens kidneybonen in plaats van gehakt.

INGREDIENTEN

200 gram geraspte kaas, Nacho`s 100 gram (of zelf gemaakt), 2 el guacamole (of zelf gemaakt; zie hieronder), 125 ml zure room (of crème fraîche), zout & peper naar smaak, 1 el paprikapoeder (eventueel), 1 tl chilipoeder (eventueel),

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2009
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Simpele bereiding van gebakken broodjes met knoflook en olijfolie, recept van senior Chioucci uit de bergen ten oosten van Florence

INGREDIENTEN

In schijven gesneden stokbrood of ciabatta, teentje knoflook, zout, de beste olijfolie die je kunt vinden

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Verukkelijk voorafje dat je op een mooie amuselepel kunt serveren. Gelezen in de Allerhande.

INGREDIENTEN

1/2 potje gemarineerde artisjokharten (a 285 g Sacla), 1/2 zakje verse basilicum a 15 g, zout, versgemalen zwarte peper, 1 plak Parmaham, 4 amuse lepels,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Börek een Turks voorgerecht waar eigenlijk een ander soort deeg voor wordt gebruikt maar met bladerdeeg ben je veel sneller klaar en is minstens net zo lekker.

INGREDIENTEN

Voor ongeveer 20 börek, 500 g gehakt (lams/runder), 1 ui, 1 pepertje, 2 el tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 1 el gehakte peterselie, Zout en peper naar smaak, 1 tl koriander, 1 tl cayenne peper, 1 tl kurkuma (koenjit), 2 pakjes roomboter bladerdeeg uit het vriesvak, 2 losgeklopte eieren,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-08-2007
  • Turks Voorgerecht
  •  60-120 min.

Lekkere kleine pizza's die klein genoeg zijn als voorgerecht, je kunt er van alles er op doen en daarom is het mijn favo voorgerecht!!

INGREDIENTEN

Shoarma broodjes, pizza quick-saus, groente naar keuze(b.v champignons, paprika) vlees naar keuze (b.v. salami, ham, gehakt) geraspt kaas ( jong/oud), Vis( zoals zalm)

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-12-2007
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Dit is echt een van mijn belangrijkste voorgerechten die ik regelmatig maak maar nog nooit op smul heb gezet. Met dit recept (niet te moeilijk) verwen ik echt mezelf en onze vrienden

INGREDIENTEN

200 gram gerookte zalmfilet 4 eieren ca. 40 gr pijnboompitten 2 el creme fraiche zout en peper 2 el verse geknipte bieslooktakje dille garnering

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een gerecht om je vingers bij af te likken. De saus kun je natuurlijk ook serveren bij gewone garnalen of een lekker stukje gebakken kabeljauw.

INGREDIENTEN

20 gamba`s of grote garnalen - 3 sjalotjes of kleine uitjes - 2 teentjes knoflook - 2 rijpe trostomaten - 1 klein blikje tomatenpuree - 1 dl witte wijn - versgemalen peper, zout - snufje suiker - basilicum of peterselie - 2 el olijfolie - paar druppels tabasco

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2004
  • Portugees Voorgerecht
  •  20-30 min.

Ale je complimentjes wil krijgen krijg je dat met zo?n cocktail. Dit lust iedereen wel!!! Is gemaakt van kip, druiven, perziken, walnoten enz

INGREDIENTEN

5 ons kipfilet, , 1 kipbouillon tablet, , trosje blauwe druiven, , 2 perziken uit blik, , ? zoete appel, , 8 walnoten, , 3 eetlepels mayonaise, , 250 ml.opgeklopte slagroom, , 1 eetlepel suiker, , 1 eetlepel kerrie, , Citroensap, Sla voor decoratie, , zout en peper, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk voorgerecht als je voor een aantal mensen moet koken. Erg goed van te voren te maken!!

INGREDIENTEN

25 g rucolasla, 200 ml olijfolie, 500 g zalmhaasjes, 300 g gerookte zalm, 1 citroen, 200 ml crème fraîche, 1/2 zakje verse bieslook (a 25 g), fijngesneden,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2006
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 el citroensap *, 4 el olijfolie extra vierge *, zout * versgemalen peper *, 50 gr rucola *, 2 el Parmezaanse kaas, geraspt *, 150 gr rundercarpaccio *, 2 el pijnboompitten, geroosterd

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Kip met spek, boursin en champignons in Bladerdeeg is een ontzettend lekker voorgerecht.Echt een aanrader !

INGREDIENTEN

1 ons ontbijtspek, 1/2 bakje kastanjechampignons, 1 kipfilet, 8 velletjes bladerdeeg, Peper, Boursin met knoflook, Eitje

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2006
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken Champignons met Brie

INGREDIENTEN

250 gr.champignons, 1 uit, 1 teenknoflook, bekertje creme fraiche, 1 dl witte wijn, stukje Brie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

40 gram roomboter, 40 gram bloem, 1 liter, aspergenat (gemaakt van de gekookte schillen), stukjes gekookte asperge, 1/2 bouillonblokje, (vlees of kruidenbouillon), 1 ei, 1 dl melk of 1/2 dl room, nootmuskaat.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top