212 varkensrollade recepten

Pikante varkensrollade uit de Romertopf.

INGREDIENTEN

1 varkensrollade ca. 1 kg (ongekruid), zout, peper, mosterd, 1 teentje knoflook, 1/2 el boter, 2 uien, paar takjes bladselderij, 1 dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gekruide varkensrollade uit de oven

INGREDIENTEN

- Varkensrollade 1.5 kg (of ong 300 gr p.p), - Bakpapier, - Gedroogde tijm, - Gedroogde rozamarijn, - Braad boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-06-2012
  •  
  •  60-120 min.

Rollade met pittig/zoete saus

INGREDIENTEN

1 varkensrollade, flesje chilisaus, kopje zeeuwse keukenstroop. 1 theelepel braad en grillkruiden, 1 gesnipperde ui, scheutje ketjap

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-11-1998
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

? 750 g Varkensfiletrollade (gekruid), ? 2 dl kookroom, ? 3 stengels bleekselderij (in stukken gesneden), ? 1 teentje knoflook (grof gesneden), ? 1 eetlepel groene kruiden (bijv. peterselie), ? 1 bosuitje (in ringen gesneden), ? 1 eetlepel olijfolie, ? snufje zout, ? snufje peper, ? peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-03-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Dr. Atkins' Dieet Revolutie

Voor 6 porties, koolhydraten: bijna nihil

INGREDIENTEN

Een varkensrollade van ongeveer 4 pond, 1 teentje knoflook, uitgeperst, zout en peper naar smaak,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

- 1 kilo doorregen varkensrollade, - 2 eetlepels mosterd, - 200 gram bakboter, - 1 ui, - 75 gram rozijnen,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

50 gr. boter, 1 varkensrollade, 1 gesnipperde ui, 1 preitje in ringen, 1 el peterselie, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, 1,5 dl bouillon, 1,5 dl bier, allesbinder, 1 dl room, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-06-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een overheerlijk en apart recept wat eigenlijk wel bij elke lekkerbek in de smaak valt.

INGREDIENTEN

Varkensrollade, 4 grote uien, 1 blik ananas in stukjes, 1 kop bruine basterdsuiker, 1 kop tomatenketchup, 1 kop azijn, maizena,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-11-2002
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

800 gram varkensrollade, zout, 4 peper. 2 theelepels mosterd, 200 gram boter 4 eetleples tomatenpuree, 2 pak aardappelpuree (instant).

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensrollade in de romertopf.

INGREDIENTEN

1 varkensrollade van ca 1 kilo, 1 teentje knoflook, 1 ui, 1 wortel, enkele blaadjes bladselderij, 1/2 eetlepel boter, 1 dl water, zout, peper, mosterd.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vul je eigen rollade

INGREDIENTEN

Varkensrollade (* zie hieronder), 50 tot 100 gram (gepelde) ongezouten pistachenoten (of zoveel meer als je lekker vindt of nodig lijkt), spaans pepertje, olijfolie, citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 varkensrollade van 2 kg, 2 knoflookteentjes, geperst, 1/4 tl peper, 1/2 tl zout, 4 el sojasaus, 3 el vloeibare honing, 4 el ketchup,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-06-2002
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Varkensrollade van 4pond, 1/2l. verssinaasappelsap, 4dl. bouillon, 70gr. bloem, 2 bananen, sap van 1 citroen, 2thl. mosterd, 200gr. boter,peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-08-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

De traditionele rollade wordt met mosterdsaus een nieuw en spannend gerecht.

INGREDIENTEN

1 varkensrollade à 1 kg (lenderollade), zout, peper, 40 g boter, 1 el olijfolie, 2 preien, in dunne ringen, 4 dl droge witte wijn, 10 kleine aardappelen, schoongeboend, 2 pastinaken, in stukken, 2 kleine winterwortelen, in stukken, 1½ dl slagroom, 2 el grove mosterd, 1-2 eidooiers, 3-4 lente-uitjes, in ringen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-12-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Met gedroogde pruimen en abrikozen

INGREDIENTEN

150 gr gedroogde pruimen, 150 gr gedroogde abrikozen, 1 varkensrollade van ca. 750 gr, 60 gr boter, 50 gr bruine basterdsuiker, 4 dl droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk om de geuren van dit vlees in je huis te ruiken

INGREDIENTEN

175 gram bakboter, 1 fijngehakte prei, 100 gram fijngehakte champignons, 1 teentje knoflook, ? tl. gedroogde tijm, peper, zout, 3 el. gehakte peterselie, 5 el. witte broodkruimels, 1 kilo varkensrollade (om zelf rollade te maken), 2 dl. vleesbouillon, 4 el. creme fraiche, 1 el. maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ook lekker voor de feestdagen

INGREDIENTEN

4 sinaasappelen, 1 1/2 dl droge witte wijn, 2 eetl. tomatenpuree, 1 theel. tijm, 100 gr. rozijnen, 1 eetl. kerriepoeder, 2 eetl. mosterd, zout, 1 varkensrollade ? 800gr., 50 gr.boter of margarine, 2 theel. aardappelmeel, 4 halve perziken, 2 eetl. cranberrycompote of kersenjam.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk in combinatie met witlofsalade

INGREDIENTEN

1 kg varkensrollade, zout, peper,; geraspte schil van 1 sinaasappel;200 gr boter, 50 gr bloem, 2dl bouillon, 3 dl gezeefd sinaasappelsap, gembersiroop, 2 theelepels mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 g aardappels, 4 teentjes knoflook, 6 takjes tijm, 1 varkensrollade (ca. 750 g), 3 el rode wijn, 1/2 pot fleesfond, 1 blikje artisjokbodems, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-07-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

800 gram varkensrollade - 1 takje thijm - 40 gram boter - 1 blaadje laurier - 3 sjalotjes, - 2 takjes peterselie -1/4 liter droge witte wijn - zout en peper -1 teentje knoflook -bloem, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

800 gram varkensrollade - zout, peper - 80 gram boter - 250 gram tomaten - 1 aubergine - tijm - laurier - peterselie - 25 kleine uitjes - 1 teentje knoflook.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*500 gram biologische aardappels, *4 teentjes knoflook, *6 takjes tijm, *1 varkensrollade, *3 eetlepels rode wijn, *160 milliliter vleesfond, *zout en peper, *185 gram artisjokbodems, *1 braadzak,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

800 gram varkensrollade - zout, peper - 5 sinaasappels - 50 gram boter - 1 wortel - 1 ui - 0,6 dl rum - nootmuskaat - gemberpoeder - kaneel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g biologische aardappels, ? 4 teentjes knoflook, ? 6 takjes tijm, ? 1 varkensrollade (ca. 750 g), ? 3 eetlepels rode wijn, ? 1/2 pot vleesfond (` 380 ml), ? zout en peper, ? 1 blikje artisjokbodems (185 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-02-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 doorregen varkensrollade (tenminste 750 g), 1 grote ui, gesnipperd, 1 knoflookteentje, ragfijn gehakt, 2 grote tomaten, ontveld en in stukjes, 75 g boter, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, 2 dl bouillon, 1 dl rode wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-05-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een klassiek kerstgerecht

INGREDIENTEN

100 gram kumquats, 2 el. honing, 2 el. bruine basterdsuiker, 2 el. mosterd, 1 magere varkensrollade van de schouder van 1? kg., voor de saus: 45 gtam boter of margarine, 1 el. honing, 2 el. balsamico-azijn, 4 el. droge witte wijn, 3-4 dl. gevogeltefond, zout, peper, voor de garnering: kumquats, in partjes of plakjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 licht gekruide varkensrollade van 2 kilo, 3 eetlepels gedroogde tijmblaadjes, 5 eetlepels slaolie, 100 gram boter, 2 takjes dragon, 2 takjes citroenmelisse, 2 eetlepels uisnippers, zout, 2 dl rode wijn, 2 oreganoblaadjes 4 kleine tomaatjes, worcerstersaus.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Sappige rollade met champignons in een heerlijke mosterd-roomsaus, om je vingers bij af te likken!

INGREDIENTEN

750 gr varkensrollade, versgemalen peper en zout, 150 gr (kastanje)champignons (in kwarten gesneden), 40 gr boter, 1 ui (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook (fijngesnipperd), 5 el Dijonmosterd, 1,5 dl runderbouillon, 1 bekertje creme fraiche, 2 el dragon (fijngesneden)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-12-2012
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Serveer dit vlees voor 1 a 2 dagen warm of koud in plakken gesneden met patates frites en een groene salade, bijvoorbeeld van kropsla en verse kruiden

INGREDIENTEN

- 1 licht gekruide varkensrollade van, 1500-2000 gr., - 3 eetlepels gedroogde tijmblaadjes, - 5 eetlepels slaolie, - 100 gr. margarine of boter, - 2 takjes dragon, - 2 takjes citroenmelisse, - 2 eetlepels uisnippers, - peper, - zout, - 1 1/2 deciliter rode wijn, - 4 kleine gepelde tomaten, - 2 mespuntjes oreganoblaadjes, - worcestersaus

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

50 gram boter, 1 varkensrollade van ca, 1 kilo, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 1 schoongemaakte en in ringen gesneden prei, 3 in plakjes gesneden worteltjes, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, peper en zout, 1 1/2 dl bouillon, 1 1/2 dl bier (pils) 2 theelepels maizena, 1 dl koffieroom.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.


INGREDIENTEN

? 750 g Doorregen varkensrollade, ? 3 eetlepels currypasta (milde), ? 3 eetlepels olie, ? 3 eetlepels pinda's (ongezouten), ? 2 eetlepels koriander (verse, fijngeknipt), ? snufje zout, ? snufje peper, ? Voor het stoombraden:* 10 cm prei * 1 winterwortel grof gehakt* ? theel. komijn* ? theel. korianderzaad,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2004
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

100 gram boter, 150 g kumquats -, 2 el honing -, 2 el bruine basterdsuiker -, 2 el mosterd -, 1 magere varkensrollade van de schouder van ca. 1 ? kg, , Voor de saus:, 45 g koude boter of margarine -, 1 el honing -, 2 el balsamico-azijn -, 4 el droge witte wijn -, 3-4 dl gevogeltefond (pot) -, zout - peper, , Voor de garnering: kumquats, in partjes of plakjes (extra bij 100 - 150 g die we al voor het gerecht gebruiken)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Uit de Romertopf.

INGREDIENTEN

* 1250 gr. Haasfilet-rollade., * zout/peper., * 300 gr. champignons., * 250 gr. boter., * paar plakjes vetspek., * peterselie., * 1 tl. maizena., * 2 el. zure room.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lekkere rollade gevuld met geurige verse kruiden en gekruid gehakt.

INGREDIENTEN

1 1/2 kg varkensschouder aan een stuk,ontbeend en zwoerd verwijderd., , voor de marinade:, 2 1/2 el droge witte wijn., 1 takje rozemarijn., 2 laurierblaadjes., 3 takjes oregano., 2 blaadjes salie., 2 teentjes knoflook geplet., 4 jeneverbessen geplet., , , voor de vulling:, 200 g half om half gehakt., 1 teentje knoflook,geperst., 1 tl gedroogde italiaanse kruiden., 3 sneetjes oudwitbrood,ontkorst,verkruimeld., 1 ei., zout en peper., 3 el olijfolie., 4 dl vleesfond ( 1 pot )

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2003
  •  
  •  30-60 min.

Een prima ovenschotel,makkelijk en lekker, die goed is voor 6 a 8 hongerigen !

INGREDIENTEN

-1 kg varkensrollade, -zout en peper, -100 g boter, -1 potje tomatensaus, -2 el zure room

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-12-2005
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Varkensrollade gevuld met groenten en pruimen.

INGREDIENTEN

25 grdroogde pruimen zonder pit., 200 ml droge rode wijn., 100 ml cognac., 1 1/2 kg varkensvlees zonder been voor rollade, ( vraag je slager om het voor de rollade klaar te maken)., 1 grote prei in schijven gesneden., 1 lente uitje in schijven gesneden., 5 stengels selderij met bladeren fijn gesnipperd., 2 teentjes knoflook fijn gehakt., 6 eetlepels olijf olie., Ca. 100 wijnbladeren., Zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-09-2009
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lekker met doperwten

INGREDIENTEN

1 varkenslende of schouderrollade van 1 kg., 1 eetlepel rasp van sinaasappelschil, 1 theelepl grof gemalen zwarte peper, 200 gram boter, 2 eetlepels bloem, 1 eetlepel fijne franse mosterd, 11/2 dl. droge witte wijn, 11/2 dl. vers geperst, gezeefd sinaasappelsap, 11/2 dl. bouillon eventueel van tablet of korrels, 2 sinaasappelen,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-05-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Komt van de site De Hollandse Pot

INGREDIENTEN

2 eetlepels appelstroop, 1 eetlepel Zaanse mosterd, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 varkensfiletrollade (circa 700 gram), 1 ui, 2 stengels bleekselderij, 150 gram gewelde abrikozen, 1 deciliter appelcider, ? liter slagroom, zout, peper,aluminiumfolie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 blikje mango, 1 rode paprika, 1 rode peper, 2 bosuitjes, 1 limoen, 3 th. sambal badjak, 2 eetl. koriander, zout, 3 eetl. olijfolie, 2 eetl. honing, 1 varkensfilet-rollade van 750 gr.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies