Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

recepten (79.503) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Heerlijk makkelijk receptje.

INGREDIENTEN

1 zak nacho cheese tortilla chips, 300 gr. rundergehakt, 1 zakje taco kruiden, 1 (punt) paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, cheddar cheese, geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2011
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De courgettes in m'n groentetuintje groeien tegen de klippen op en ook de eerste tomaten in het kasje kleuren rood, dus lekker smullen....

INGREDIENTEN

600 gr. vastkokende aardappelen (of 1 1/2 zakje kant en klare aardappelgolfjes), 2 courgettes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 500 gr. halfom gehakt, 3 vleestomaten, tijm, rozemarijn, oregano (of evt. gedroogde Provencaalse of Italiaanse kruiden), zout, peper, klontje margarine, 100 gr. geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit gerecht gevonden op AH kookschrift:http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=202942

INGREDIENTEN

Rundergehakt (ongeveer 500g.). Dit komt niet zo precies. De meeste winkels hebben wel een ponds verpakking rundergehakt liggen. Mager rundergehakt is natuurlijk ook prima., 2 eetlepels Ketjap Manis, Ietsje uitschieten mag ook hoor, 1 eetlepels grove mosterd, Dit mag best een flinke grote lepel zijn, ½ eetlepel zout, Niet te veel, altijd voorzichtig met het zout, 1 eetlepel mosterd, Dit is dus de gewone franse mosterd, 1 theelepel cayennepeper, En ook hier mag je flink uitschieten, lekker pittig hé, 2 eieren, Groot of kleine eieren, maakt niet uit, 100 gram paneermeel, Goed opletten hoeveel het is want als je het nog een keer maakt meet je het op het gevoel af. Ook goed., 1 pot vleesfond, Heel belangrijk want hier krijg je toch een lekker jus van. Een pot is ongeveer 380 ml., 25 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept.

INGREDIENTEN

1kg aubergines, in plakken van 1cm dik gesneden, Zout en vers gemalen peper, Circa 50 gram bloem om te paneren, Circa 3 dl olijfolie, 2 middelgrote uien, gepeld en in plakken, 450 gram mager lamsgehakt ( kan ook gemengd gehakt), 4 middelgrote tomaten, ontveld en in plakken of 400 gram tomaten uit blik uitgelekt., 3 eetlepels tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 theelepels gedroogde oregano, 1 snufje kaneel, , Voor de saus:, 15 gr boter, 25 gr bloem, 3dl melk, zout en peper, snufje nootmuskaat, 2 eieren, losgeklopt, 3 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2009
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stoofschotel (Eenpansgerecht) voor 4 personen, van de kok uit Kreta meegekregen en uitgeprobeerd, heerlijk.

INGREDIENTEN

4 Kipfilets, 1 kopje olijfolie, 2 uien, 2 a 3 tenen knoflook grof gesneden, 3 eetlepels kerrie madras, 1 liter kippebouillon, 1 pond sperciebonen, 1 kilo aardappelen, zout/peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vaak is dit vlees gerecht de tweede dag nog lekkerder, dus maak gerust een dubbele portie! Bovendien zitten er in rundvlees behoorlijk wat eiwitten.

INGREDIENTEN

500 gram sukadelapjes of riblappen, scheutje azijn of rode wijn, 2 plakken ontbijtkoek, 1 ui, mosterd, 1 laurierblaadje, 3 kruidnagels, peper, zout, appelstroop,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-12-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit recept is door mijn zusje meegenomen nadat zij dit gegeten had bij kennissen in Spanje. Het is echt heerlijk. Wij eten het vaak als hoofdgerecht op een zaterdag. Maar het is eigenlijk een tapas. Heel goed op feestjes of heerlijk op een zonnige zondagmiddag

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor de gehaktballetjes:, 500 gram gehakt, 2 eieren, beschuit of paneermeel, 1 grote ui (in kleine stukjes snijden), 3 tenen knoflook, nootmuskaat, paprikapoeder, 1 theelepeltje zout, tijm, , Benodigdheden voor de tomatensaus:, 1 ui, 1/3 blokje vleesbouillon in een koffiekopje met warm water doen., 2 kleine tomaten (in blokjes snijden), 1,5 wijnglas rode wijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2009
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker pittige ovenschotel. Door het gebruik van de mosterd en crème fraîche krijgt de kool een lekkere romige smaak. Geen aardappelpuree bovenop, maar aardappelen gestampt met wat crème fraîche en mosterd erdoor geroerd. Hierdoor krijg je een wat grovere laag, die heerlijk is bij de spitskool. Ook lekker met plakjes ontbijtspek op de schotel. Ze worden lekker knapperig in de oven. (zie foto)

INGREDIENTEN

Plm. 750 gram spitskool, 1 prei, 250 gram champignons, 150 gram mager gerookte spekreepjes of baconreepjes, 1 eetlepel neutrale olie, peper, zout, 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat, cayennepeper naar smaak, 1 + 1 eetlepel mosterd, 200 ml crème fraîche, 750 gram kruimige aardappelen, 50 geraspte belegen kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines! Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft!

INGREDIENTEN

- 2 mooie, ongepaneerde, varkensschnitzels, - 1 pakje gezeefde tomaten of 1 blikje tomatenblokjes, net hoe grof/fijn je de saus wilt hebben, - 1 grote courgette, - 1 zak verse spinazie, - 2 grote of 4 kleine teentjes knoflook, - 1 grote of 2 kleine sjalotjes, - 1 bol mozzarella, - flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas of oude Pecorino, - een handje vol verse basilicum, - gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak (genoeg om het bovenste laagje in je ovenschotel te vormen)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Snelle en superlekkere variant op Sis kofte. Gezond junkfood bestaat!

INGREDIENTEN

1 sjalot, fijngesnipperd, 1 rode (punt)paprika, in kleine blokjes, 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden of uit de pers, 150 g rundergehakt (of lamsgehakt als je dat kunt krijgen), 1 el olijfolie, zout en (versgemalen) peper, 4 (bloem) tortillas, snuf nootmuskaat, 2 tl komijn, 2 tl kaneelpoeder, 2 tl cayennepeper, 1 el paprikapoeder, Eventueel: peterselie, fijngesneden, 1/4 krop ijsbergsla of witte kool, in reepjes gesneden, Voor de pizzasaus:, 1 blikje tomatenpuree, paprikapoeder, 3 el bouillon, 1 el olijfolie, Voor de yoghurtsaus:, 1,5 dl Bulgaarse yoghurt, witte peper, zout, 1-2 teentjes knoflook, ca. 6 blaadjes munt (kan ook weggelaten worden, vervang eventueel door koriander of peterselie), Eventueel extra:, Sweet chillisauce,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Antwerpen is een Bourgondisch paradijs. In de stad zijn veel verschillende keukens terug te vinden waar je heerlijk kunt eten. Maar naast de vele restaurants zijn er natuurlijk ook de befaamde frietkotten. Vooral in combinatie met Vlaams stoofvlees zijn de Belgische frieten verrukkelijk.

INGREDIENTEN

2 uien, 1 teen knoflook, 800 g runderpoulet, bloem, 30 g boter, 1 flesje trappisten dubbel bier, 1 laurierblaadje, 2 takjes tijm, 1 runderbouillonblokje, 3 kruidnagels, 0,5 tl (versgeraspte) nootmuskaat, 1 kg aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-07-2009
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Spaghetti met de originele carbonara saus, zoals de Italiaan deze op tafel zet.

INGREDIENTEN

400 gr verse spaghetti, 2 eieren, 2 eidooiers, 60 gr (vers) geraspte Parmezaanse kaas, 2 eetl olijfolie, 30 gr boter, 2 teentjes knoflook, 200 gr pancetta, peper & zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsey en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsey was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het stevig deze maaltijd, ja, dus een prima ovenschotel om de gure donkere maand `November` en de winter mee door te komen. Probeer hem zelf maar en dan hoor ik het wel. Met kook en baktijd meegenomen kan deze in een uurtje dampend op tafel staan. Eet smakelijk !

INGREDIENTEN

750 gr mager rundergehakt, 4 ons uien (in halve ringen), 3 teentjes knoflook (fijn), 2 grote winterpenen (julienne), 2 ons fijne erwten (diepvries), 125 gr champignons (in halve plakjes), 2 el tomatenpuree, ½ el tijm, ½ liter kippenbouillon (sterk geconcentreerd), 2 el bloem, 75 ml worchestersaus, Olijfolie, 1 kilo kruimige aardappels, 2 eierdooiers, 75 gr oude geraspte kaas of lekkerder, parmezaan, Zeezout, Zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4.

INGREDIENTEN

Hoeveelheden zijn moeilijk te geven omdat het afhankelijk is van het aantal hapjes wat je wilt maken., Plakjes (roomboter) bladerdeeg, achterham, jong belegen kaas, plakjes gerookte zalm, boursin met kruiden en knoflook (of ander merk), rundersaucijsjes, los geklopte eidooier

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje.

INGREDIENTEN

8 niet al te grote champignons, 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden, 100 gram gekookte ham in hele kleine stukjes, fijngehakte peterselie, wat blaadjes peterselie om te garneren, geraspte belegen kaas, bouillon van tablet

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit recept is al jaren oud en heb ik ooit gekregen van een nicht van mij.In de "loop der jaren" heb ik het aangepast naar eigen smaak en het is nu gewoon (na alle veranderingen) mijn "eigen" recept geworden.. Het is héél erg lekker, ik hoor graag reacties! Nieuwe fotos staan nu bij dit recept. Gisteren 8 oktober 2010 weer gemaakt, (weer iets aangepast) en.. het was weer superlekker!

INGREDIENTEN

1 ½ kilo aardappelen - ongeschild gewicht- (of als je geen tijd hebt puree uit een pakje maar vers is echt veel smakelijker), 1 pond gehakt (halfom of runder en ongekruid)., 2 middelgrote uien (fijn gesneden), 1 prei (in smalle reepjes gesneden), 1 - 2 (of meer) teentjes knoflook (uitgeperst), 1 bakje champignons ( in plakjes gesneden), 250-300 g spitskool, gesneden - groene of witte kool mag ook -( als je geen tijd hebt..kant en klaar te koop., 2 eetlepels verse selderij of 2 tl gedroogde selderij., 1 theelepel bruine suiker,(mag weggelaten worden)., 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden.(of als je hebt lekker de verse), 1 flinke eetlepel kerrie, Scheutje ketchup, Scheutje ketjap manis, Zout en peper naar smaak., Wat boter of scheutje olie om de uien/knoflook in te bakken en om de ovenschotel in te vetten., Wat geraspte kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Jammie jammie...dit is zóoooo lekker... (let wel op de lange bereidingstijd in de oven.. hoe langer de kruiden en specerijen in het vlees kunnen trekken, hoe lekkerder het uiteindelijke resultaat...!)

INGREDIENTEN

600 g riblappen of runderlappen, in grove stukken, , 2 eetlepels rode-wijnazijn, , 3 eetlepels olijfolie, , 1 eetlepel gedroogde oregano, , 2 theelepels chilipoeder, , 1 eetlepel tomatenpuree, , 125 ml vleesbouillon (van 1/4 tablet), , 4 tomaten, in partjes, , 2 gele paprika's, in grove stukken, , 200 g Griekse feta (kaas),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2006
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken.

INGREDIENTEN

* 500 gram mager varkensvlees (fricandeau of hamlappen) * 5 eetlepels ketjap manis * halve prei in smalle repen gesneden * 1 zeer fijn gesnipperde ui * 3 teentjes geperste knoflook * 1 eetlepel djahe * 1 theelepel ketoembar * 1 theelepel djinten * 1 theelepel zwarte peper * 2 eetlepels azijn * 6 eetlepels slaolie * 2 theelepels sambal * 1 flinke mespunt vetsin * 1-2 eetlepels witte basterdsuiker * 2 dl. water * zout * bindmiddel.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk en slank !

INGREDIENTEN

4 pangasiusfilets (diepvries), 1 bakje roze garnalen, 2 winterpenen, 3 grote uien, 5 grote tomaten, 3 bosuitjes, 3/4 bakje Philadelphia bieslook light, 2 tenen knoflook, 3 eetlepels geraspte kaas, 1 visbouillontablet, peper, zout, 2 a 3 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

INGREDIENTEN

Eerst even dit; Komt het vlees van een koude buitenlucht of uit de koelkast? Laat het `even wennen` want als het ijskoud de pan in gaat dan is het gedaan met het malse vlees! ± 800 g runderlappen.(wat doorregen runderlappen vindt ik lekker), 4-5 el olijfolie., 5 teentjes knoflook (of naar smaak)uit de knijper of gesneden 1 blik tomatenblokjes. 250 g sjalotjes. 50 ml rode wijn. 25 ml rode wijnazijn ½ -1 afgestreken tl kaneel.½-1 afgestreken tl geraspte nootmuskaat2 laurierblaadjes. 1 mespuntje kruidnagelpoeder. ½ tl gemalen komijn vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak1 klein blikje tomatenpuree. 50 g boter.(of minder naar eigen smaak) ± 10 gedroogde tomaten op olie, in stukjes gesnedenScheutje Worcestershire sauce. plusminus 300 ml water.(hangt van je pan af, het vlees moet net onder staan)., ± 1 el bloem om het vlees mee te bestrooien plus plastic zak (om vlees en bloem in te doen), Soms voeg ik een snufje chili of Cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-2007
  • Grieks
  •  > 120 min.

Het zoveelste roti-recept op het smulweb, maar deze is zo lekker!

INGREDIENTEN

Voor de roti: 500 gr. zelfrijzend bakmeel, 300 ml. water, 150 gr. gele spliterwten, 1 eetl. gemalen komijnzaad, 2 tn. uitgeknepen knoflook, 100 ml. olie, zout en peper., voor de rotimix: 350 ml (= ong. 2 kopjes) water, 2 tn. uitgeknepen knoflook (te vervangen door een theel. uienpoeder), een fijngesneden kleine ui, een half rood pepertje of 1 gedroogd pepertje, 2 eetl. olie, 2 eetl. kerrie (dit luistert nauw, het moet speciale Surinaamse zijn, ik gebruik 'Nandan Massala'), 1 theel. vetsin, 2 bouillonblokjes, 1 klein blikje tomatenpuree, 6 middelgrote geschilde aardappelen, 1 dubbele kipfilet in blokjes, 3 hardgekookte eieren, 250 gr. kousenband of dunne spercieboontjes in kleine stukjes gesneden of geknipt.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Echt lekkere pastasalade met onder andere kip, pesto, tomaat en parmezaanse kaas, heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet, recept gekregen van een vriendin

INGREDIENTEN

* 4 ons pasta (bijvoorbeeld wokkels of penne) * 3 ons kipfilet * kipkruiden * 6 pruimtomaten * bakje pijnboompitten, * half potje groene pesto * stuk parmezaanse kaas * zak gesneden ijsbergsla of een halve krop,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2006
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Hou je van BBQ-en en hou je van de Griekse Keuken???? Dan moet je deze spiesen echt eens gaan proberen. De knoflook en oregano die in de marinade zitten geven je het gevoel alsof je op een warm Grieks eiland in de Middellandse Zee zit.

INGREDIENTEN

, 1,5 kg kipfilet, Voor de marinade:, 1,5 - 2 dl olijfolie of zonnebloemolie, 5 knoflookteentjes, geperst, 2 el oregano, 1 tl dille, 2 tl citroensap, 1 tl paprikapoeder, 1 rood pepertje, zeer fijngehakt (incl. zaadjes), 1 rode ui, zeer fijgehakt,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2005
  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Thuis je Big mac maken. Bijna niet van echt te onderscheiden.

INGREDIENTEN

Voor 4-5 burgers, , -400g 100% rundvlees, -hamburger broodjes met sesam (te krijgen bij oa AH, liever geen `verse` sesam bolletjes), -mayonaise, -ketchup, -mosterd, -pot zoete piccalilly, -pot augurken, -ui, -ijsbergsla, -cheddar / smeltkaas plakjes (euroshopper), -witte azijn of natuurazijn, -zout, peper, suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-05-2012
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een superlekkere pasta om je vingers bij af te likken. Een succesrecept in onze familie. Heel snel klaar!!

INGREDIENTEN

400 gram penne - Plm. 400 gram gerookte kipfilet - 1 klein ui - 1 eetlepel olijfolie - 1 eetlepel oregano - 1 glas witte wijn - 200 ml creme fraiche -, 2 eetlepels rode pesto - 3 gedroogde tomaten (op olie) uitgelekt - 1 theelepel suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde courgette - sonja bakker recept

INGREDIENTEN

200gr zilvervliesrijst, 200gr rundergehakt, 4 courgettes, 3 tomaten, 3 uien, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kaneel, 2 teentjes knoflook, fijn gehakte verse peterselie, 100gr 30+ kaas (geraspt), 1el olijfolie, peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2009
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een ontzettend lekker aardappel recept uit de oven en makkelijk te maken. Zie ook mijn recept: Geroosterd aardappelen

INGREDIENTEN

750 g grote aardappelen, 5 el olijfolie, 5 el citroensap, 3-4 tenen knoflook, 3/4 t zout, 2 t droge oregano, 150 ml water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2002
  • Grieks
  •  30-60 min.

Een heerlijke ouderwetse hachee die het lekkerste is om deze 1 dag tevoren te maken.

INGREDIENTEN

, 500 gr.hacheevlees of runderlappen (op kamertemperatuur), 500 gr.uien, 2 th.l.rietsuiker, 2 eetl.bloem, 5 dl.runderbouillon van tablet, 1 fl.leffe bruin of bruin bier, 2 blaadjes laurier, 2 kruidnagels, 100 gr.margarine, flinke scheut olie(om te bakken), Peper en zout, 2 sneetjes peperkoek in blokjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-09-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Echt een toppertje al zeg ik het zelf :-). Gebruik wel de Massala (toko) i.p.v. gewone kerriepoeder want deze geeft veel meer smaak aan het geheel en maakt het echt Surinaams! Ik zie dat mijn recept als snelste stijger binnen Smulweb staat en daar ben ik uiteraard erg trots op! :-)

INGREDIENTEN

Voor het Kipmengsel:, * 750 gr. Kipfilet, * 1 (rode) Ui, * 2 teentjes Knoflook, * 5 eetlepels Ketjap Manis, * 2 eetlepels Sojasaus, * 1 eetlepel zoete Chilisaus, * 1 eetlepel Olijfolie, * 1 theelepel Knoflookpoeder, * 1 theelepel Paprikapoeder, * 1 theelepel Massala, * Peper en Zout, Voor de Saus:, * 100 gr. Bakboter, * 100 gr. Bloem, * 6 ruime theelepels Kerriepoeder (gebruik Massala!), * +/- 1 liter Water, * 2 Runderbouillon blokjes, Extra:, * 1 Rode Puntpaprika in stukjes, * 1 bakje Kastanje Champignons (250 gr.) in stukjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-08-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Super heerlijke bami. maak het klaar en je zult het proeven!

INGREDIENTEN

MARINADE: 4 eetlepels ketjap manis: 4 eetlepels tomaten ketchup; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 kleine gesnipperde ui; 2 teentjes knoflook (uitgeperst)). SATE SAUS: 4 grote lepels pindakaas; 1 kopje water; 2 eetlepels ketjap manis; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 eetlepel tomaten ketchup; 2 eetlepels bruine suiker of stroop; 1 scheutje azijn. VERDER: 750 gram kipfilet; 1 pak mie; 3 grote uien; 1 pak verse bamigroenten (250 gr.) ; 6 eetlepels (olijf)olie; 2 grote preien; 250 gr. champignons; 1 zakje gedroogde bami goreng groente; 1 pak kroepoek; 2 bananen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2008
  • Chinees
  •  20-30 min.

Met een verjaardagsborrel is dit een altijd een succes!

INGREDIENTEN

Bruschetta italiaanse kruidenmix (een potje is bij de C1000 te verkrijgen; bij de tapasproducten!), creme fraiche, 4 wraps (ik haal 8 hapjes uit 1 wrap), 1 ons kipfilet (plakjes), ijsbergsla, houten prikkers

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Bron: Life & Cooking

INGREDIENTEN

1 pak quichedeeg, 1 bosje lente-uitjes, 250 gram spekblokjes, 4 eieren, 200 cc (ml) creme fraiche, 100 gram geraspte kaas, zout, peper, nootmuskaat, quichevorm van ca. 24 cm doorsnede,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk, zout en versgemalen peper, 4 teentjes knoflook, 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman), 2 eetl. limoensap of citroensap, 3 eetl. roerbakolie of wokolie, 600 g panklare spinazie, 2 eetl. gembersiroop

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2009
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker snel en gezond. De spitskool blijft lekker knapperig en smaakt heerlijk met de groene paprika en het roergebakken gehakt. Echt een aanrader.

INGREDIENTEN

300 gram rundergehakt, 1 spitskool, 1 grote rode of groene paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 3 lente-uitjes, 1 bouillontablet, peper, zout, ½ afgestreken eetlepel kerriepoeder (of meer naar smaak!), scheutje maggi aroma, 2 eetlepels olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2008
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere en simpele ovenschotel

INGREDIENTEN

1 el olie, 750 gr. prei, 2 tomaten, 750 gr. aardappels, 350 gr. gehakt, 100 gram belegen kaas (plakjes), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gepikt van koken met sterren maar de zalm dan door kip vervangen. Errug lekker!!

INGREDIENTEN

400 gr. kipfilet, 3 eetlepels pesto, 1 courgette, 200 gr. kastanjechampignons, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 teentje knoflook, 200 ml. creme fraiche, 4 tomaten, 150 gr. geraspte belegen kaas, 1 pakje lasagnevellen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Alweer zo′n over(n)heerlijke complete maaltijd van onze grootmoeder. Zelfs mijn neefje van 18 maanden vrat er z′n handen bij op ! Heel erg lekker en....eenvoudig. Wie durft ?

INGREDIENTEN

600 gr Shoarmavlees, 800 gr. Aardappelen, 600 gr Prei, 200 gr. Kaas (geraspt)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heavy maar heerlijk gehaktbrood met bacon en Amerikaanse saus.

INGREDIENTEN

4 el ketchup, 2 el bruine suiker, 2 el azijn, 2 el olie, 1 gehakte grote ui, 2-3 gehakte knoflooktenen, 2 eieren, 1/2 el tijm, zout & peper, 1 el mosterd, 1 el Worcestershiresaus, 8 el melk, karnemelk of yoghurt, 1 kilo gemengd gehakt, 13 el verse broodkruimels of paneermeel, 8 el gehakte peterselie, 8 plakjes dun gesneden bacon

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ooit dit recept gekregen van mijn dochter en toen ik het weer eens maakte wist ik waarom ik het bewaard had! Het is niet alleen een slank gerecht (310 cal p.p.) maar ook nog eens heerlijk. Het is zonder vlees maar je zou ook het heel goed restjes gaar (rund)vlees of rul gebraden gehakt kunnen toevoegen of neem vegetarisch vlees. Wij eten wel vlees maar ik miste geen moment `vlees` in dit recept. Van de week (oktober 2012) weer eens gemaakt en nu er eindelijk foto`s bijgeplaatst. Ik heb het voor 2 dagen gemaakt en het recept iets veranderd. (zie onderaan) De volgende dag in een andere ovenschotel gedaan en zo hadden wij voor twee dagen een heerlijke schotel. Voor andere tips lees onderaan bij "Serveertips"

INGREDIENTEN

2 uien, 1 rode, gele en groene paprika, 1 courgette, 100 g sperziebonen, 2 tenen knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 1 el tomatenpuree (optioneel), ½ - 1 blik tomatenstukjes (of gepelde tomaten die je naderhand fijner maakt), ¼ liter water (of minder) het gerecht moet bijna onderstaan., Zout en versgemalen peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie (garnering), Eventueel voor de 2e dag (zie onderaan dit recept) 1 bakje kastanje champignons + scheutje balsamico azijn, 150 g geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze maaltijdsalade is heerlijk op warme dagen. Lekker meenemen naar het strand samen met een flesje wijn.

INGREDIENTEN

1 zak pasta bijv gekleurde spirali, 2 blikjes tonijn in olijfolie, olijven, zongedroogde tomaten, tomaten, paprika, komkommmer, olijfolie, mosterd, peper en italiaanse kruiden, mais, feta

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top