164 zwezerik recepten

INGREDIENTEN

2 kalfszwezeriken, , zout, , 100 g boter, , 0,5 dl madera

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Uit Normandie

INGREDIENTEN

2 zwezeriken, bloem, zout, 75 gram boter, 1 sjalotje, 10 champignons, 3 eetlepels calvados, 1 pot Normandische room

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op13-08-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Zwezerik omwikkeld met gerookte zalm, op olijfolie gebakken.

INGREDIENTEN

200 gram zwezerik, 100 gram dungesneden gerookte zalm, Peper uit de molen

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-11-1998
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Onder de benaming cromesquis verstaan we een gefriteerd vleesgerechtje dat als warm voorgerecht wordt opgediend.

INGREDIENTEN

-500 g zwezerik, -150 g champignons, -100 g boter, -sap 1/2 citroen, -zout, -40 g bloem, -peper uit de molen, -nootmuskaat, -2,5 dl melk, -1 dl slagroom, -2 eieren, VOOR HET PANEREN:, -1 ei, -bloem om te paneren, -paneermeel

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 eieren - 250 gram champignons - 2 kalfszwezeriken - 4 sjalotjes - 1 dl room - 100 gram boter - zout, peper Voor de bereiding van de zwezerik: 1 ui - 1 wortel - 1 bouquet garni - zout, peper - azijn - 1 citroen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

8 eieren - 250 gram champignons - 2 kalfszwezeriken - 4 sjalotjes - 1 dl room - 100 gram boter - zout, peper, , Voor de bereiding van de zwezerik:, , 1 ui - 1 wortel - 1 bouquet garni - zout, peper - azijn - 1 citroen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

De voorbewerking en de noodzakelijke handelingen voor het bereiden van een gerecht met zwezerik

INGREDIENTEN

Voorbewerking van zwezerik, Als je zwezerik uitzoekt, moet je je ervan bewust zijn dat er twee klieren zijn die geclassificeerd worden als zwezerik. De eerste is de keelzwezerik of thymusklier, die gevonden wordt in de hals van jonge zoogdieren. Deze is langwerpig en verdwijnt als het dier ouder wordt (2 jaar). De andere soort is de hart- of buikzwezerik. Deze ligt vlak bij het hart en is rond. De meeste koks prefereren deze soort om te bakken of te smoren, omdat hij lekkerder is. Zo worden ook de kalfs- en lamszwezerik verkozen boven de zwezerik van het rund. Kalfs- en lamszwezerik herken je aan hun blanke kleur en zachtheid; runderzwezerik heeft een roodachtige tint en geeft wat weerstand als je er met je duim op drukt. Het is zeer moeilijk om te constateren of een zwezerik vers is, omdat het zachte klierweefsel nogal geschaad wordt door het liggen in een winkel. Zoek naar vochtige, 'vlezige' zwezerik. Zwezerik moet binnen een dag na aankoop gekookt worden.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-02-2000
  •  …
  •  0-10 min.

De voorbewerking en de noodzakelijke handelingen voor het bereiden van een gerecht met zwezerik.

INGREDIENTEN

Voorbewerking van zwezerik, Als je zwezerik uitzoekt, moet je je ervan bewust zijn dat er twee klieren zijn die geclassificeerd worden als zwezerik. De eerste is de keelzwezerik of thymusklier, die gevonden wordt in de hals van jonge zoogdieren. Deze is langwerpig en verdwijnt als het dier ouder wordt (2 jaar). De andere soort is de hart- of buikzwezerik. Deze ligt vlak bij het hart en is rond. De meeste koks prefereren deze soort om te bakken of te smoren, omdat hij lekkerder is. Zo worden ook de kalfs- en lamszwezerik verkozen boven de zwezerik van het rund. Kalfs- en lamszwezerik herken je aan hun blanke kleur en zachtheid; runderzwezerik heeft een roodachtige tint en geeft wat weerstand als je er met je duim op drukt. Het is zeer moeilijk om te constateren of een zwezerik vers is, omdat het zachte klierweefsel nogal geschaad wordt door het liggen in een winkel. Zoek naar vochtige, 'vlezige' zwezerik. Zwezerik moet binnen een dag na aankoop gekookt worden.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2003
  •  …
  •  0-10 min.

Dit gerecht is in 4 stappen omschreven

INGREDIENTEN

Smoren is voor zwezerik een voorbereidende kookfase; blancheren is hier dus niet nodig. De geweekte en, ontvliesde zwezeriken worden eerst zachtjes in boter gebakken om ze wat steviger te maken en iets van hun, sappen te doen afgeven. Daarna worden ze in wijn en andere smaakstoffen gestoofd. Hierna, en dat kan zelfs al, een dag tevoren gebeurd zijn, zijn ze klaar om met een begeleidende saus te worden opgediend. Zwezerik kan, met de saus worden opgediend in een rijstring of een risotto, in een vol-au-vent, een schelp van pasteideeg, op, een dienbord, of gegratineerd. Uitgelekte koude gesmoorde zwezerik is ook lekker in een salade.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-08-1999
  •  …
  •  0-10 min.

Makkelijk en heerlijk recept

INGREDIENTEN

-2 kalfszwezeriken, -zout, witte peper, -1 ei, -50 g paneermeel, -60 g boter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vaak gegeten maar nog niet zelf gemaakt. Alvast op smulweb gezet.

INGREDIENTEN

200 gr.zwezerik,200 gr champignons, room, olijfolie, verse peterselie, vers gemalen peper, zout., ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-10-1999
  • Frans
  •  0-10 min.

Voor een speciale vriendin die van ganzenlever houd

INGREDIENTEN

1,5 kilo hartzwezerik, 500 gram verse ganzenlever, 4 sjalotjes, 2 dl Madeira (of rode port), 250 ml Demi Glace, 1,5 dl koksroom, 1/2 krop ijsbergsla, paar takjes peterselie, bloem, boter, zout, peper.,

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op16-10-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 hartzwezerik, schoongemaakt door de slager, 1 kg schorseneren, sap van 1 citroen, 1 dl kalfs- of runderfond, bloem, 4 eetlepels roomboter, 1 dl witte wijn, 1/4 l slagroom, 2 eetlepels scherpe mosterd, 1 dikke eetlepel vers gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op16-08-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een delicieus feestelijk voorgerecht

INGREDIENTEN

-500 g kalfszwezeriken, -150 g champignons (gewassen en gehalveerd), -100 g boter, -40 g bloem, -2,5 dl melk, -1 dl room, -3 eieren, -circa 1 kopje bloem om door te wentelen, -paneermeel, -nootmuskaat, -sap 1/2 citroen, -zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Tsjechie en Slowakije

INGREDIENTEN

1 kalfszwezerik van 250-300 gr, 1 kleine grofgesneden ui, 1 gesnipperde wortel, enkele takjes selderij of peterselie, een mespunt gedroogd tijmblad, 1/2 klein laurierblad, enkele gekneusde peperkorrels, 100 gr boter, 100 gr boter, 1 kleine zeer fijngesnipperde ui, 100 gr zeer fijngesnipperde champignons, 75 gr dun uitgesneden gerookte ossetong of blaasham, 60 gr bloem, 1 eetlepel ma?zena, 3 eetlepels witte port of sherry, 1/2 liter kruiden- of vleesbouillon, 3 eieren, 1/4 liter kookroom, worcestershiresaus, peper, 2 eetlepels zeer fijngehakte peterselie, eventueel 300 gr varkensnet of zeer dun gebakken flensjes, gezeefd paneermeel,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Deze "Pasticcio di maccheroni con animelle" is subliem genieten, een delicatesse, ware haut-cuisine

INGREDIENTEN

Voor het deeg :, -300 g bloem ; 1 ei ; 200 g zachte boter, voor de vulling :, -250 g kalfszwezerik, -water, olie, zout, 250 g macaroni, -40 g boter, -30 g bloem, -1/4 l melk, -250 g champignons, -10 gevulde olijven, -3 eieren, -witte peper uit de molen; gedroogde basilicum;gedroogde oregano, -sap van 2 citroenen, verder:, -1 eierdooier (om te bestrijken), -1/2 l tomatensaus, -zout;witte peper uit de molen, -1 theelepel citroensap, -peterselie, -

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-07-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kalfszwezerik van 250-300 gr, 1 kleine grof gesneden ui, 1 gesnipperde wortel, enkele takjes selderij of peterselie, een mespunt gedroogd tijmblad, 1/2 klein laurierblad, enkele gekneusde peperkorrels, 100 gr boter, 100 gr boter, 1 kleine zeer fijngesnipperde ui, 100 gr zeer fijngesnipperde champignons, 75 gr dun uitgesneden gerookte ossentong of blaasham, 60 gr bloem, 1 el maizena, 3 el witte port of sherry, 1/2 l kruiden- of vleesbouillon, 3 eieren, 1/4 l kookroom, worcestershiresaus, peper, 2 el zeer fijngehakte peterselie, eventueel 300 gr varkensnet of zeer dun gebakken flensjes, gezeefd paneermeel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-01-2003
  • Tsjechisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

600 g verse zwezerik, 12 asperges, 3 dl room, peper & zout, nootmuskaat, bieslook,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een recept van Patrick Van Herck van Huis De Colvenier in Antwerpen.

INGREDIENTEN

600 g verse zwezerik, 12 asperges, 3 dl room, peper & zout, nootmuskaat, bieslook,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht komt uit een hele oude allerhande. Heb het laatst voor het eerst gemaakt en is echt briljant!

INGREDIENTEN

- 500 gr zwezerik, - 12 witte asperges, - zout, - 4 coquilles, - 4 hele rivierkreeftjes, - 250 ml slagroom, - 350 cc noilly prat, - boter

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op19-05-2009
  • Voorgerecht
  •  120 min. <

Een feestelijk gerecht,niet voor alle dagen!

INGREDIENTEN

200 gr. zwezerik, Water, koud, 1 prei, dunne, 1 blaadje laurier, 1 takje tijm, 200 gr. schorseneer, 2 dl. melk, 200 gr. taroaardappel, 150 gr. boter, koude, 1 ei, 300 gr. spinazie, 4 loempiavellen, Bloem, 500 gr. lamsfilet, 2 el. olijfolie, 2 dl. lamsfond, 1 takje rozemarijn, 0.5 l. water, Peper, Zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

*700 gr kalfszwezerik(hartzwezerik)*1 ui*1 takje selderijgroen*1 wortel*1/2 blaadje laurier*zout*peper*1-2 el bloem*50 gr boter of margarine*, VOOR DE SAUS:*6 dl kippenbouillon(van tablet)*2 el gedroogde morieltjes of gedroogde cantharellen*2 dl slagroom*zout*versgemalen peper*, VOOR DE KOOL:*2 1/2 dl slagroom*300 gr spitskool, heel fijn gesneden*

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram kalfszwezerik - 1,5 kilo asperges - 250 gram boter - bloem - 500 gram nieuwe aardappeltjes -

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk tussengerecht

INGREDIENTEN

200 gr rivierkreefjes, 3 teentjes knoflook, 3 gesnipperde sjalotten,250 cl koksroom,1 eetl sambal, 1 kippen-bouillonblokje, 1,5 eetl suiker, 3 eetl sweet & sour, beetje wokolie

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2004
  • Fusion Tussengerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600 gr hartzwezerik, 1 flesje wittekerke, 2 dl room, citroensap, 2 preistengels, 4 reepjes spek, solo

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

12 asperges -, 4 reuzenchampignons -, 300 gram kalfszwezerik -, 75 gram oesterzwam -, 10 gram morielje -, 50 gram shii-take -, 10 gram zomertruffel -, 1 dl. kalfsfond -, 1 theelepel olijfolie -, 1 theelepel aardappelmeel -, 1 theelepel olie -, bloem -, 1 dl. water -, 2 klontjes boter -, waterkers -, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 g kalfszwezerik (hart), -2 sjalotjes, -200 g champignons, -150 g shii-take, -75 g boter, -2 dl champagne brut, -peper en zout, -2,5 dl creme fraiche, -1 el truffeljus of -olie, -4 bladerdeeg fleurons, Eventueel:, -geschaafde truffel,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

12 asperges, 4 reuzenchampignons, 300 gr. kalfszwezerik, 75 gr. oesterzwam, 10 gr. morielje, 50 gr. shii-take, 10 gr. zomertruffel, 1 dl. kalfsfond, 1 tl. olijfolie, 1 tl. aardappelmeel, 1 tl. olie, Bloem, 1 dl. water, 2 klontjes boter, Waterkers, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 300 gr. kalfszwezerik, , 10 gr. Morieljes, , 12 st. asperges, , 4 st champignons (groot), , 50 gr. Shi-take, , 75 gr. Oesterzwammen, , 10 gr. zomer truffel, , 20 gr glace de viande, , 1 tl. Olijfolie, , 1 dl. Kalfsfonds, , 1 tl. Aardappelmeel, , 1 tl. Truffelolie, , waterkers naar smaak, , boter, , zout /peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1000 g kalfsgebraad, -peper, -zout, -50 g broodkruim, -1 dl melk (halfvol), -100 g kalfszwezerik, -0.5 uien, -350 g gehakt (kalfsgehakt), -40 g Parmezaanse kaas, -0.5 eetlepels marjolein (fijngehakt), -80 g erwtjes, -1 artisjokbodem (gesteriliseerd), -30 g pistachenoten (gepeld), -2 eieren, -200 g kalfsbeenderen, -25 g boter (bakboter), -2 eieren (hardgekookt),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

En basilicumvinaigrette

INGREDIENTEN

In stukken gesneden groenten (bleekselderij, prei, wortel, ui), korianderzaadjes, peperkorrels, 1 blaadje laurier, 120 g kalfszwezerik, gegaard en gepeld, in 4 stukken verdeeld, 4 dl kalfsfond, 200 g kalfsvlees voor tartaar (haas, lende, staartstuk), 1 klein sjalotje, fijngesneden, 1 el fijngesneden bieslook, fleur de sel, witte peper uit de molen, frituurolie, tempuramix, panko, broodkruim of paneermeel, 12 mooie dunne plakjes kalfstong (gepekeld en gekookt), wat frisee-sla, in stukken geplukt, bieslook, voor de basilicumvinaigrette:, 1 bosje basilicum (zonder stelen), 2-3 el witte wijnazijn, 6-8 el olijfolie, zout, peper,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

12 asperges, -4 reuzenchampignons, -300 gr. kalfszwezerik, -75 gr. oesterzwam, -10 gr. morielje, -50 gr. shii-take, -10 gr. zomertruffel, -1 dl. kalfsfond, -1 tl. olijfolie, -1 tl. aardappelmeel, -1 tl. olie, -Bloem, -1 dl. water, -2 klontjes boter, -Waterkers, -Peper, -Zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Zout
, 500 gr kalfszwerik
, 1 sjalotje
, 5 el droge sherry
, 1/4 L. slagroom
, 1/2 el tomatenpuree
, versgemalen (witte) peper
, 3 el bloem
, 100 gr koude boter

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2000
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Krokant gebakken kalfshartzwezerik op wilde spinazie en schuim van karnemelk en vanille

INGREDIENTEN

600 gr Kalfszwezerik(hart)1 liter kalfsbouillon met gedroogde vanille stokjes, vanillebloem(bloem met bewaard met vanille stokjes)peper/zout/en geklaarde boter, Wilde spinazie:1 kg wilde spinazie 30 gr sjalotten(fijn gesneden)peper/zout, Karnemelk/vanilleschuim:, 400 ml karnemelk/100 ml kalfsbouillon met vanille/merg van 1 vanillestokje/40 gr koude roomboter en beetje zetmeel opgelost in water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 kalfszwezeriken, 200 gram verse kegelmorieljes (morille noir pointue), schoongemaakt en gewassen (franse, eetbare wilde paddestoel), 175 gram (room)boter, 250 gram Yorkham, zout, peper, 60 gram bloem, 500 cc, melk, geraspte nootmuskaat, 100 gram geraspte kaas, eieren, de dooiers van de witte gescheiden, de dooiers, geklopt, broodkruim, frituurolie.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op01-08-1999
  •  …
  •  120 min. <

Dit gerecht is in 3 stappen omschreven

INGREDIENTEN

Stap 1, Ongeveer 1kg schone zwezerik welke volgens het basisrecept geblancheerd, ontvet en ontvliesd is. 3 eetlepels, citroensap, mespuntje zout, mengkom met een van inhoud 2 = liter, snufje peper, 1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels fijngehakte, verse peterselie. Snijd de zwezerik in plakken van 1 = cm dik en zet ze apart. Roer de citroensap met het zout, in de kom totdat het is opgelost. Doe er dan de peper, olie en peterselie bij. Roer goed door en leg de plakken, vlees erin, zodat ze geheel onder staan. Laat ze zo 30 minuten marineren of totdat je klaar bent ze te bakken.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-08-1999
  •  …
  •  0-10 min.

Salade van krokant gebakken zwezerik met gegrilde appel, gebakken ganzelever en gefrituurde schorseneren en een appel/mosterd-vinaigrette

INGREDIENTEN

600 g kalfshartzwezerik, gespoeld, bouquet met o.a. ui, prei en wortel voor de zwezerik, 200 g roquette sla, 4 harten van kropsla, wat ezelsoren, Dressing:, 0,4 dl witte wijn azijn, 10 g fijne en 10 g grove mosterd, 0,4 dl zoete witte wijn, 16 g bruine basterdsuiker, 0, 2 dl cognac, 1/2 Elstar appel geschild en fijngesneden, 0,8 dl appelsap, 2,5 dl maiskiemolie, 1 eetlepel honing, 0,4 dl yoghurt, , 3 schorseneren, paneermeel/bloem, 5 Elstar appels, 400 g ganzelever, geclarificeerde boter & olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een toprecept , dat bij alle liefhebbers van jonge duifjes een onvergetelijke indruk zal achterlaten

INGREDIENTEN

-6 panklare duifjes;, - 600 g kalfszwezerik;, -6 dikke aardappelen;, - 2 l kalfsfond;, -3 dl portwijn;, -tijm en laurier; ., -250g boter;, -1 groene selder;, -5 sjalotten;, -300g diepvries zilveruitjes;, -150 gr spekblokjes., , .,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-03-2006
  • Belgisch
  •  60-120 min.

De vinagrette is een Basilicumvinaigrette. Een recept van Restaurant De Burgemeester te Lintschoten

INGREDIENTEN

In stukken gesneden groenten(bleekselderij, prei, wortel 12 mooie plakjes kalfstong (gepekeld en gekookt)120 gram kalfszwezerik, gegaard en gepeld in 4 stukken verdeeld 200 gr kalfsvlees voor tartaar 1 klein sjalotjes, fijngesneden 1 el fijngesneden bieslook< li>tempuramix fleur de sel en peper uit de molen korianderzaadjes frituurolie wat frisee sla. in stukken geplukt 1 blaadje laurier peperkorrels 4 dl kalfsfond paneermeel bieslook VOOR DE BASILLICUMVINAIGRETTE: 1 bosje basilicum (zonder stelen ) 2-3 el witte wijnazijn 6-8 el olijfolie zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Ingewikkeld recept

INGREDIENTEN

Aardappelpuree = voor de marinade:, een halve fijn gesneden rode kool = 2 dl rode wijn = 1 dl creme de cassis = 1 dl fraise de bois = 0,5 dl rode wijnazijn = 1 elstar appel in kl blokjes = 50 gr suiker = 1 gesnipperde ui = laurierblad = zout,peper =, -------------------1,5 kg ossenstaart in stukken = sojaolie = 2 kruidnagels = 3 grof gehakte tene knoflook = 1 laurierblad = een paar takjes tijm = een paar takjes rozemarijn = zout en 1 theelp peperkorrels = -----------------500 gr zwezerik = court-bouillon = 6 dl kalfsfond = 3 dl rode wijn = 3 dl rode port = 6 gesnipperde sjalotten = 100 gr winterwortel = 1 laurierblad = tijm = 0,5 lp tomatenpure -----------

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op17-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies