Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

44 zuivel recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Eiwitrijk, warm voorgerecht Lekker met een sneetje bruin stokbrood

INGREDIENTEN

2 flinke preien, een klein klontje (dieet)margarine, msp kerrie, 1/2 L magere bouillon, 1/2 L magere melk, 1 eierdooier, 1 eetl bieslook,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2002
  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  20-30 min.

Eiwitrijk, warm voorgerecht.

INGREDIENTEN

2 flinke preien, een klein klontje (dieet)margarine, msp kerrie, 0,5 L magere bouillon, 0,5 L magere melk, 1 eierdooier, 1 eetl bieslook, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2000
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Terrine

INGREDIENTEN

3 dl. slagroom - 800 gr. magere kwark - 4 el. fijngesneden verse kruiden (basilicum, bieslook, kervel) - zout - cayennepeper - 8-10 blaadjes witte gelatine - 2 courgettes - 4 rijpe vleestomaten - 2 el. fijngesneden basilicum - zout - peper - 1 el. roze peperkorrels (gekneusd)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Is wat lichter dan alleen yoghurt

INGREDIENTEN

100 gram yofu, 100 gram yoghurt

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Vegetarisch Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1/2 kilo aardappelen, 250 gram hamlappen, zout, peper, 200 gram rust, 500 gram zuurkool, 1 theelepel karwijzaad, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 10 gram boter, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 1 bekertje zure room, 1 dl yoghurt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker, razendsnel en gezond

INGREDIENTEN

Knapperige bruine broodjes, 1 pot Huttenkase, 1 blikje ananasstukjes, cayennepeper naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

400g aardbeien, 100ml vers sinaasappelsap, 3 eetlepels suiker. 300ml chocohopjesvla, 300ml slagroomvanillevla

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-10-2003
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Mijn moeder en ik zijn allerbei allergische voor ei. We houden enorm van lekker eten en nieuwe dingen proberen. Dus hebben we allebei het kookboek 'The Green Kitchen' gekocht. Een echte aanraden voor mensen die meer vegetarisch of veganistisch willen weten. Of voor mensen met gluten/ei/melk allergi zoals ik! Hier een paar heerlijke dips die ik heb gemaakt voor een familiedinertje. Je bent even bezig, dus neem er de tijd voor. Het is het zeker waard.

INGREDIENTEN

Rode Parpika en Rozemarijn:, -3 grote rode paprika's, -75 gr zonnebloem pitten, -snufje cayennepeper of chilipoeder, -zeezout, -sap van een halve citroen, -2 takjes rozemarijn (de naaldjes), , Salie en Walnoot:, -100 gr zongedroogte tomaten in olie (7-10 stuks), -100 gr walnoten (een nacht geweekt), -5 salieblaadjes, -zeezout en versgemalen peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-05-2014
  •  
  •  60-120 min.

Een fijn (vegetarisch) bij- of hoofdgerecht. Door de walnoten en kervel komt de fijne smaak van de koolrabi goed tot zijn recht. Met slagroom en extra walnootolie: ca. 265 kcal pp. Koolrabi bevat veel vitaminen en mineralen.

INGREDIENTEN

, 2-3 jonge, malse koolrabi (evt. mooi groen bewaren voor garnering), 2 sjalotjes, 1 e.l. zonnebloemolie, evt. ½ e.l. walnootolie, 4 versgemalen witte peper, kruidenzout (bijv. Herbamare), versgeraspte nootmuskaat, 1/8 l slagroom (wil je het minder vet gebruik dan een half pakje room culinair, of nog beter: room fris; (wil je geen zuivel gebruik dan Soja-culinair (Alpro-Soya Cuisine), klein bosje verse kervel (50 g), 50 g grofgehakte walnoten,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2007
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een taartje zonder suiker, zonder gluten, zonder noten en als je wilt zonder zuivel en als je wilt zonder soja en toch feestelijk en lekker.

INGREDIENTEN

10 eetlepels havermout, 1/2 citroen, 3 appeltjes, 2 rijpe bananen, 2à3 eieren, hand rozijnen, 1 1/2 eetlepel olie naar keuze, kaneel, zout, 1/2 stuk tahoe of yoghurt.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-09-2013
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Smeerseltje lekker voor bij stokbrood of op toastjes.

INGREDIENTEN

- Heel pakje Philadelphia (ander pakje zuivel roomkaas kan ook, maar die zijn meestal veel te dun ervoor), - Olijfolie (3 eetlepels), - Bruschetta kruiden, rosso (3 eetlepels), - Water (3 eetlepels)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2014
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 gr zelfreizend bakmeel, 50 gr koude boter, 1 ei, 2 tot 4 eetl suiker, wat je zelf lekker vind., 1 dl zure zuivel of 6 eetl (dat kan karnemelk, yoghurt, kwark of zure room zijn). Als het karnemelk is, dus iets dunner zou ik niet meer dan 75 ml nemen)., snufje zout, los geklopt ei om te bestreiken

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2013
  • Engels
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zalig

INGREDIENTEN

500 gram zuurkool naar smaak 1 grote pot rodekool met appel, 1 beker yofu (zuivel van alpro soya) in het zuivelvak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

* Kaas op kamertemperatuur kunt u mooi uitstrijken. * Leg een groot vel plasticfolie in de vorm. * Dan is de opgesteven terrine heel makkelijk te ontvormen. * Voor de peperkoek,ik persoonlijk koop peperkoek die per twee verpakt zitten in een groot pak.

INGREDIENTEN

* 300 gr peperkoek., * 100 gr Explorateur of andere kaas met "smeltend" zuivel., * 100 gr rambol met noten., * 1 eetlepel kweeperengelei of appelgelei., * 4 walnoten.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-01-2010
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

3 el olijfolie traditioneel (c1000), 2 uien, in partjes, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 pakje valess gehakt uit zuivel ? 240 g, 500 g pomodori tomaten, 1 el gedroogde oregano, 1 blikje tomatenpuree ? 70 g, peper, zout, 400 g spaghetti, 75 g rucola (c1000), grof gesneden, 100 g pastakaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Uit: Weekend Knack Culinair

INGREDIENTEN

1 vel kruimeldeeg (kant en klaar, Delhaize rayon zuivel), 500 g gehakte bladspinazie, 100 g gerijpte geitenkaas, 1 teen knoflook, 1 handje pijnboompitten, 100 g versneden droogtomaatjes, 1 mespunt zout, 1/2 l halfvolle melk, 4 eieren, 50 g bloem

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2003
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Een stevig en fris smakend brood ,vooral lekker als je het vers en warm eet met wat roomboter.De structuur lijkt op die van scones!

INGREDIENTEN

* 450 g Bloem, * 1 Theelepel Zout, * 2 Eetlepels Bakpoeder, * 1 Eetlepel Suiker, * 85 g ongezwavelde Rozijnen, * 3 dl Karnemelk., Om rozijnen blank te houden worden ze veelal gezwaveld., U kunt rozijnen onder de kraan afspoelen om zwavelresten te verwijderen., Laat ze dan voor gebruik goed uitlekken!, Ongezwavelde rozijnen zijn o.a. te koop bij de natuurwinkel., U kunt de karnemelk ook vervangen door yoghurt of zure room, Het zuur uit de zuivel zorgt voor wat extra rijskracht.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Iers
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk recept!

INGREDIENTEN

270 gr pasta, pennen of fusilli, , 1 bakje zuivel spread light bieslook AH merk of 1 bakje Boursin sjalot&bieslook, , 1 broccoli, , 250 mini trostomaatjes(grootte van cherry tomaatjes), , 1 soeplepel kookvocht(niet de eetlepel maar echt de lepel voor soep op te scheppen uit de pan), , 90 gr geraspte Parmezaanse kaas., , 2 lappen tilapiafilet, , Olijfolie, , Peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Snel een heerlijk notenbrood op tafel.

INGREDIENTEN

500 gr volkorenmeel, 1 theelepel zout, 1 zakje gedroogde gist, 2,5 dl water, 100 gr gemengde gehakte noten, 100 gr rozijnen, 50 gr zonnebloempitten, 6 eetlepels magere kwark,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-04-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Deze boerensalade heeft zijn oorsprong in Normandie. Typerend voor deze streek is het gebruik van zuivel, heerlijke boerenboter, room, kaas, enz. Voor de dressing in deze salade wordt dan ook licht opgeklopte slagroom gebruikt.

INGREDIENTEN

3 flinke vastkokende aardappelen van gelijke grootte - 3 stengels bleekselderij - 1 dikke plak gekookte ham (plm. 1 cm dik) - 1 dl slagroom - zout - versgemalen peper - mespunt suiker - citroensap - 25 gr walnoten - 1 zoetzure appel, geschild, zonder klokhuis, in blokjes - 1 el fijngehakte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

Snel, makkelijk en eindeloos te varieren!

INGREDIENTEN

250 ml ijskoude melk - fruit naar keuze (bijvoorbeeld banaan, frambozen, aardbeien, mango enz.) - suiker (liefst druivensuiker maar gewone suiker mag ook) of zoetstof

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-06-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Zuivel voorgerecht of bijgerecht, bijv. bij moussaka, vegetarisch of niet.

INGREDIENTEN

Kuipjes (2) Griekse yoghurt (alberthein), Craime fraiche, zout, peper, veel knoflook, en komkommer, olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-08-2000
  • Grieks Bijgerecht
  •  0-10 min.

Toetje met maar 75 kcal.

INGREDIENTEN

- 4 kiwi's, - 1 bakje magere kwark, - 3 dl magere yoghurt, - zoetstof

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-1998
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Zo maakte mijn moeder het altijd voor mij. Veel beter dan die supermarkt-vruchtenkwark! Lekker makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

1 bak magere kwark naturel, 1 bekertje slagroom (250 ml) suiker, mandarijntjes: van die lekkere zure! (zoveel je lekker vindt, ander fruit mag ook)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-07-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Zo maakt u in een (1) wip uw eigen tortillas voor op de mexicaanse tafel. Het kost ongeveer niks, het is veel lekkerder en het is leuk. Dus nooit meer van die vieze k&k flappen kopen hoor.

INGREDIENTEN

Voor twee tortillas dus een persoon: kopje bloem; tl zout; twee el maismeel, let op: geen maizena want dat is dus helemaal niet lekker; iets zuivelachtigs, wat je hebt: melk is goed, yoghurt is heel lekker, klont roomboter, creme fraiche, weet ik veel. Okee, en dan nog, als je geen boter hebt gebruikt, iets vets, liefst olijfolie. De precieze hoeveelheden zijn altijd anders en wijzen zich vanzelf, let maar op.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2001
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gemakkelijk in de zomer, een beetje van jezelf en een beetje............

INGREDIENTEN

2 plakjes cake, 1 klein blikje bessen op siroop, 4 abrikozen (of 2 perziken of nectarines), ? 2 dl. yoghurt, ? 2 dl. vanillevla, chocoladehagel (evt. spuitbus slagroom)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

De Maroilles heet de beste kaas van het Noorden te zijn. Het is zonder enige twijfel eerst en vooral de oudste. Zijn ontstaan wordt toegeschreven aan de monniken van de abdij van Maroilles, Vandaar zijn naam.

INGREDIENTEN

200 gram bloem 150 gr zachte boter 300 gram nauwelijks gerijpte Maroilles 100 gr uitgelekte platte kaas 3 eieren zout en peper nootmuskaat

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2006
  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Warme appel met koude yoghurt

INGREDIENTEN

Magere yoghurt, 1 appel

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  0-10 min.

Een mengsel van allerlei soorten zuivel en de naam geeft absoluut niet aan hoe hte smaakt, probeer het maar en je zult het merken!!

INGREDIENTEN

1 pak yoghurt, 1 bak (500 gram) magere vruchtenkwark, 1/2 liter slagroom, 1 pakje Saroma(smaak naar keuze), 1 pak vanillevla

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-08-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Voor de dagen van 25 graden en warmer of gewoon als een lekker voorafje

INGREDIENTEN

2 komkommmers, , 0,5 dl yoghurt, , 1 limoen, , bosje munt, , 1,5 eetl herbamare, , peper uit de molen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2004
  •  
  •  20-30 min.

Een lekker fruitig toetje

INGREDIENTEN

Boerenyogurt of kwark, per persoon een halve appel, boter, kaneel, suiker, rozijnen.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Zuivel vrij

INGREDIENTEN

500 ml Nutrilon Pepti Plus, , 6 blaadjes gelatine wit, , klein blikje mandarijnen, , ca 16 lange vingers

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-2001
  •  
  •  10-20 min.

Het idee is zo simpel, maar ik maak het sinds enkele weken praktisch elke middag met mijn gloednieuwe blendertje! Ik heb een Tristar blender met een beker die kan worden voorzien van afsluitbaar deksel met drinkgat, die dus mee kan worden genomen voor onderweg. Het is een ideale manier om fruit en zuivel tot je te nemen, zonder calorie van suikerrijke sapjes uit een pak, siropen en frisdranken op fruitbasis en je krijgt meer vitaminen binnen dan de gangbare fruit(drink)zuivel. Een vitaminebommetje dat met eender welk fruit gemaakt kan worden, al naar gelang het seizoen. Dit recept is voor 1 grote fruitliefhebber, of 2 a 3 kleinere.

INGREDIENTEN

Voor ca. 500 gram smoothie:,, - 1-2 conference peren,, - 1 banaan,, - 1 kiwi,, - 100-125 gr magere yoghurt,, - 100-125 ml dubbelfriss light,, Als je dit als ontbijt of lunch wilt gebruiken, ter vervanging van bijvoorbeeld brood, kun je ook nog een eenpersoons portie brinta of andere volkoren ontbijtgranen toevoegen.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-01-2014
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Kun je een dag van te voren al maken

INGREDIENTEN

1 ui, *1 teen knoflook, *300 gr lamsgehakt, *zout en versgemalen peper, *1/2 tl piment, *4 el gesnipperde verse koriander, *2 el yoghurt, *12 dunne lange lichtgroene Turkse paprika's (ze lijken op grote pepers), *1 el olijfolie., Voor de saus: 100 gr gepelde walnoten, *1/4 liter yoghurt, *2 tenen knoflook, *zout en versgemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2001
  • Turks Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 cake (HEEL LEKKER VAN ALDI)*, 2EIEREN.*50 GR:WITTE BASTERTSUIKER.*, 450 GR:AARDBEIEN KWARK.*, 10 GR:WITTE BLADGELATINE.*, SCHEUTJE AARDBEIEN-SIROOP 3EETL.WATER.*, HALVE AARDBEIEN,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2006
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Zacht en fris van smaak. Voor dagen boven de 25 ?

INGREDIENTEN

, 2 komkommmers, 1 dl creme fraiche, 0,5 dl yoghurt, 1 limoen, bosje munt, 1,5 eetl herbamare, peper uit de molen,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-05-2001
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Verassend nagerecht.

INGREDIENTEN

4 blaadjes gelantine,4 dl.sinaasappelsap,1 handsinaasappel,1 verse ananas,2 peren,1 bakje magere franse kwark(450gr)2 el.vannillesuiker,2 takjes munt.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-06-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gram verse aardbeien, 200 gram Griekse yoghurt, 100 gram Aardbeienyoghurtijs creme fraiche, 4 kleine aardbeitjes voor de garnereing., 4 takjes citroenmelisse voor de garnering,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Aardbei, verse (500 gram), Yoghurt, Griekse (200 gram), Creme fraiche (100 gram), Aardbeitje (4 st.), Citroenmelisse (4 takje),

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Vruchtensap

  •  …
  •  
  • Geplaatst op10-07-2002
  •  
  •  
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top