312 zeebaars recepten

INGREDIENTEN

Zeebaars

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Geroosterde zeebaars gevuld met gekarameliseerde rode ui en tijm, omwikkeld met druivenblad

INGREDIENTEN

- 3 rode uien, - desertlepel bruine suiker, - zout, - pakje ingemaakte druivenbladeren, - ca. 1,7 kg schoongemaakte zeebaars, - 3 tenen knoflook, - 3 takjes tijm, - 1 dl olijfolie, - zeezout, - gemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Sdfsdf

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2006
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Twee zeebaarsen, japanse rijst

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-11-2000
  • Japans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekkere bereiding van populair stukje vis

INGREDIENTEN

4 filets zeebaars, 1 citroen, 2 tenen knoflook, 6 blaadjes basilicum, 6 eetl. broodkruim, 250 g. tagliatelle, 4 eetl. verse pesto, 2 eieren, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-04-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rolletjes gestoomde zeebaars met een vulling van broccolimousse en garnaal

INGREDIENTEN

Zeebaars (filet), Broccoli, 1 St. ei, Garnalen, Zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spaans recept.
Koop op de markt of in een goede viswinkel een hele, schoongemaakte zeebaars van ca. 1 kg.

INGREDIENTEN

1 schoongemaakte zeebaars à 1 kg., zout, 1/8 l. olie, 30 gr. paneermeel, 5 eetlepels fijngehakte peterselie, enkele draadjes saffraan, 2 citroenen, 4 laurierblaadjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2011
  • Spaans
  •  20-30 min.

Eenvoud streelt de tong.

INGREDIENTEN

1 schoongemaakte zeebaars flinke hand gemengde vers kruiden: rozemarijn, thijm, wilde marjolijn, peterselie) olijfolie peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gr zeebaars, 8 witloofstronkjes, 2 eetlepels kappertjes, sap van citroen, 8 eetlepels belolive olijfolie, bakken en braden Alpro, aluminiumfolie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 zeebaars in 2 stukken van 650 gr ( schoon en gefileerd), 2 venkelknollen, 1 tl venkelzaad, 50 gr fijn griesmeel, 1 el ingekookte balsamico, olijfolie/ zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit stelt weer helemaal niks voor (en toch had ik er assistentie bij nodig) maar probeer het toch maar... Regel even ergens zo'n stoompan, je vis smaakt nooit meer hetzelfde!

INGREDIENTEN

Zeebaars (van de markt of een goede viswinkel, 1 baars pp); pasta (lekkere in hemelsnaam! bv fettucini all'uovo van Barilla); courgettes; rucola; 3-5 sjalotjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Apart visgerecht met een bijzondere smaak.

INGREDIENTEN

11/2kg zeebaars,1 dl.olie,6 uien,3/4 liter kokend water,300 gr.rijst,1 theel.zout,1/2 theel.komijnpoeder,4 dl.visbouillon (kan van blokje) sap van 1 citroen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-1999
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het gerecht is afgeleid van een van de meest originele recepten uit de Italiaanse keuken. De scaloppini saltimbocca hebben er model voor gestaan. In dat oorspronkelijke gerecht worden dunne kalfsschnitzeltjes op elkaar gelegd met enkele salieblaadjes er tussen. Het resultaat is even frappant als dat van de dunne plakken zeebaars met de blaadjes van waterkers er tussen.

INGREDIENTEN

Ca. 700 gram gefileerde zeebaars, 8 dunne plakken, - 1 eetl. limoen of citroensap, - zout, - witte peper uit de molen, - ca. 75 gram waterkers, - 60 gram boter, - 15 gram bloem, gezeefd, - 0,5 theel. paprikapoeder (milde soort, Edelsusz), - 1 eetl. tomatenpuree, - 1,5 dl visfond, uit potje, - 2 dl creme frache, - 1 mespuntje cayennepeper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Evenals de snoekbaars worden zeebaars erg gewaardeerd door de Chinezen in het westen. Deze uiterst smakelijke zeebaars is het bewijs .

INGREDIENTEN

-circa 1 kg schoongemaakte zeebaars met kop, -1/2 th lepel zout en 1/2 th lepel suiker, -stuk gember van 1 cm (geschild en in draadjes), -7 lente uien (wit en groen apart in draadjes gesneden), -5 eetlepels soja of maisolie, -3 eetlepels lichte sojasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Voor de tartaar: 200 gram zeebaarsfilet, in stukjes; ½ appel, Granny Smith, geschild, in blokjes; 2 eetlepels crème fraîche; 1 sjalot, fijngesneden; zout; peper, Voor de gebakken zeebaars op venkelpuree: 4 stukjes zeebaars à 40 gram; 1 venkel, harde stukken verwijderd, in stukken; 2 aardappelen, geschild, in stukjes; volle melk; boter; olijfolie; zout; peper, Voor de rouleau: 2 dunne plakjes zeebaars van circa 5 cm lang; 8 blaadjes basilicum; 4 gedroogde tomaten; zout; peper, Voor de vinaigrette: 1 eetlepel gedroogde tomaat, in reepjes; 4 eetlepels olijfolie; 1 theelepel witte wijnazijn; zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2013
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

E.v.t. wat mint mee koken met de erwten.

INGREDIENTEN

4 stuks zeebaarsfilet, 200 gram doperwten( diepvries), zout en peper, 4 eetl. groentenbouillon, 8 eetl. room, boter, E.v.t cres of verse kruiden voor te garneren,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2012
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Op de huid gebakken zeebaars met kastanjepuree en een saus van balsamico azijn

INGREDIENTEN

4 stukken zeebaarsfilet met huid (en zonder schubben), 3/4 kg aardappels, blikje kastanjepuree, slagroom, roomboter, zout, 3 sjalotjes, rode wijn, balsamicoazijn, suiker, thijm

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2002
  • Tussengerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 zeebaarzen van ongeveer 400 gr - 2 knollen malse venkelknollen -, 5 elolijfolie - sap van 2 citroenen - 2 el pastis - el venkelzaad, - zout - peper van de molen, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2005
  •  
  •  20-30 min.

Sjiek en heerlijk in al zijn eenvoud.

Heel gemakkelijk te maken en ook goed voor te bereiden, zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan als je gasten hebt.

INGREDIENTEN

4 groene asperges, 8 bospeentjes, 1 courgette, in stukjes, zaadlijsten eruit, 300 gr. zeebaarsfilet, zonder huid, in stukken, peper en zout, 2 el. olijfolie, 2 el. citroensap, 1 el. witte wijnazijn, handvol kruiden en sla (bijv. kervel, veldsla, dille, rucola, of wat frissere tuinkruiden)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 sjalotten, 4 ansjovisfilets uit een potje, 75 gr.zwarte olijven zonder pit, 2 zeebaarsjes (totaal circa 1 kilo) schoongemaakt, zeezout/peper, 3 eetl. olijfolie, 4 eetl. kappertjes, 2 teentjes knoflook gesnipperd, 300 ml droge witte wijn, 500 gr. gezeefde tomaten, 1 bosje platte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2010
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk visgerecht, met kruiden kaas.

INGREDIENTEN

* 400gr. Zeebaarsfilet. * 1 pakje Boursin kruidenkaas. * 1 teentje knoflook. * 1 el. gehakte tuinkruiden. * 1 dl. room. * 50 gr. gesneden champignons. * 4 gepofte aardappelen. * 1 el. boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

2 zeebaarzen van ongeveer 600 gram, extravergine olijfolie, de schil van 1 sinaasappel, 1 glas droge witte wijn, zout en peper, 1 sinaasappel voor de garnering, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 zeebaarsfilet (ontschubd), 50 g pijnboompitten, 1 bosje basilicum, 2 teentjes knoflook, olijfolie, peper en zout, 200 gr arboriorijst, 2 eetlepels geraspte Parmezaan, 1 ltr kippenbouillon, 4 dl witte wijn, 1 sjalot, rucola

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zeebaars met tuinkruiden

INGREDIENTEN

2 kleine zeebaarsen, rozemarijn, salie, thijm, peper, witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4oo gr. aardappelen, cashew noten, 4 x 250 gr. zeeduivel, 100 gr. raket waterkers, 80 gr. macadamia noten, 50 gr. peterselie, olijfolie, 20 gr. boter, 30 gr. honing, zout, rainforest rub (indien niet verkrijgbaar: chillipoeder)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 zeebaarsfilets van ongeveer 200 gr,olijfolie;ongebleekte bloem., VOOR DE MARINADE:4 eetlepels olijfolie,citoensap,3 teentjes gehakte knoflook,1 eetlepel witte-wijnazijn,zout en zwarte peper., VOOR DE SAUS:4 eetlepels olijfolie,i grote ui in ringen,3 teentjes knoflook,1/4 theelepel kruidnagel,1 theelepel komijnzaad,1 dessertlepel korianderzaad,1 theelepel venkelzaad,1/2theelepel geraspte nootmuskaat,1eetlepel tomatenpuree,1 eetlepel honing,2 laurierblaadjes,1 theelepel gedroogde oregano,1 theelepel gedroogde tijm,450 gr.pruimtomaten gepureerdin een blender,zout,zwarte peper en gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Voor de kaasliefhebbers

INGREDIENTEN

4 zeebaarsfilets van elk 150 gr. Elk, 1/2 citroen, 20 gr. Boter. 2 eetl. tomatenpuree, 1 teentje knoflook, 1 theel.peterselie, 4 plakken belegen Goudse kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 g zeebaarsfilet, olijfolie, 50 g arboriorijst, 3 dl kippenbouillon, wat citroenschil, 1 sjalot, , Voor de tomatenbouillon, 3 dl kippenbouillon, 2 ontpitte tomaten, 1/2 courgette in blokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-05-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een recept uit het boek 'Ceviche' van Martin Morales. Hij is schrijver en tevens eigenaar van het restaurant Ceviche in Londen.

Zijn persoonlijke noot: 'Dit gerecht is onze specialiteit, en we noemen het zo omdat het de 'vader' van al onze ceviches is en het populairste gerecht dat we hier bij Ceviche serveren. We raden aan dit recept met zeebaars te bereiden, maar u kunt de meest verse vis op de markt nemen €" probeer het bijvoorbeeld met zeebrasem, tong of een andere witte vis met stevig vlees.'

INGREDIENTEN

1 grote rode ui, in flinterdunne ringen, 600 g zeebaarsfilet (of een andere witte vis), zonder vel en bijgesneden, enkele takjes koriander, blaadjes fijngehakt, 1 limopeper, zonder zaadjes en fijngehakt, 1 zoete aardappel, gekookt en in kleine, blokjes , fijn zeezout, 1 portie amarillo-tijgermelk. Ingrediënten voor deze tijgermelk:, Verse gemberwortel, Klein teentje knoflook, Koriander (4 takjes), 8 limoenen, 0.5 tl zout, 2 tl amarillopasta

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In 20 minuten op tafel

INGREDIENTEN

4 el. olijfolie - 4 ansjovisfilets, in kleine stukjes - 1 kleine ui, fijngehakt - 600 gram zeebaarsfilet, in 4 stukken - 400 gram vleestomaten - 200 cc witte wijn - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2006
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zeebaars met tomaat (vanaf ca. 6 maanden)

INGREDIENTEN

Hoeveelheid vergelijkbaar met een potje van 200/250 gram, , 30/40 gram zeebaarsfilet, zonder graten en schubben90 gram tomaat, een stukje lente-ui, 50 gram gare rijst, eetlepel olie of vloeibare margarine

  •  …
  •  
  • Geplaatst op24-01-2014
  •  
  •  

Lekker met gestoomde rijst van "vi(s)fke"

INGREDIENTEN

2 panklare zeebaarzen elk van ongeveer 400 g; 2 teentjes knoflook, 1 cm verse gemberwortel; 4 eetlepels sojasaus; 2 eetlepels rijstwijn of droge sherry; sprietjes bieslook; peper en zout, , , garnituur: 1 komkommer, 1 chilipepertje, 1 eetlepel vissaus, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker met gestoomde rijst.

INGREDIENTEN

2 panklare zeebaarzen elk van ongeveer 400 g; 2 teentjes knoflook, 1 cm verse gemberwortel; 4 eetlepels sojasaus; 2 eetlepels rijstwijn of droge sherry; sprietjes bieslook; peper en zout, garnituur: 1 komkommer, 1 chilipepertje, 1 eetlepel vissaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/4 watermeloen, suiker, witte wijn, basilicum, 8 schijfjes zeebaars, limoen, biovital olijfolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Reken er wel op dat je na de bereiding, als de vis uit de oven komt, je mogelijk nog even bezig bent de vis(sen) uit het zout te bevrijden.

INGREDIENTEN

1 grote zeebaars van 1,5 kilo. Liefst lijngevangen en schoongemaakt, hoeft niet geschubd. 2 á 3 dorades gaat ook goed., 2 citroenen in plakjes gesneden, 1 venkel in plakjes, 1 bos dille, 4 kg zeezout, 4 eiwitten

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-06-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Zeebaars of een andere dikke vis, brooddeeg, grof zeezout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-08-2010
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Hele vis, heerlijk op de bbq, maar kan ook in de oven grillen.

INGREDIENTEN

Per persoon: een kleine dorade of zeebaars. 2 teentjes knoflook, basilicum, oregano, zout en olijfolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-01-2012
  • Portugees
  •  0-10 min.

Een heerlijk en makkelijk mediterraans recept van een Italiaanse chef.

INGREDIENTEN

, -800 gr zeebaars (panklaar), -12 broccoliroosjes, -4 artisjokharten, -24 kerstomaatjes, -16 gr kappertjes, -24 zwarte olijven, -verse basilicum, -peper en zout, -olijfolie, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Verrassend heerlijke soep met tal van variatie mogelijkheden.

INGREDIENTEN

1250 gr. zeebaars, 200 gr. uien, 200 gr. venkel, 100 gr. bleekselderij, 1 bosje peterselie, 1 bosje koriander, 200 gr. boter, ½ theel. nootmuskaat, 2 l. visfond, Peper,zout,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-03-2012
  • Afrikaans
  •  60-120 min.

Zeebaars heeft een neutrale smaak en wat dat betreft kun je er alle kanten mee uit. Het visvlees is stevig en de vis leent zich goed om te pocheren, te bakken en te roosteren.

INGREDIENTEN

250 - 300 gram filets van zeebaars, zout, ca. 1 1/2 eetl. bloem, gezeefd, 4 eetl. (zonnebloem- of arachide)olie, voor de saus:, 1 1/2 eetl. fijngeraspte verse gemberwortel, 2 1/2 eetl. suiker, 1 mespunt zout, 1 1/2 eetl. limoen- of citroensap, 1 1/2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman), 1/2 theel. rasp van limoen- of citroenschil, 2 bosuitjes, met veel fris groen, gesnipperd

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies