110 zalmsaus recepten

Een heerlijke hartige saus voor bv. Pangafilet. Maar ook bijzonder lekker over gekookte asperges of broccoli.
Ik heb deze saus voor het eerst geproefd in " het Eiland" in Goirle. De kok heeft me de belangrijkste ingrediënten verteld. De rest heb ik zelf uit moeten vogelen en dat is aardig gelukt.
Voldoende saus voor 2 maaltijden.

Dit moet je geproefd hebben !!

INGREDIENTEN

200 gram gerookte zalm, 1 beker creme fraiche, 1 potje visbouillon of fond van 400 ml, 30 gram boter, 30 gram bloem, 1 tl citroensap, 2 tl gedroogde dille, peper, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Pasta met lekkere zalmsaus, lekker en snel

INGREDIENTEN

*3 uien, *3tenen knoflook, 1pond gerookte zalm, *flinke scheut witte wijn, *3/8 liter craime fraiche., geraspte kaas, Tagliatelle of een andere pasta (bijv zwarte spagetti),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gewoon heerlijk. Als je vis en pasta lekker vindt moet je dit zeker proberen.

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor ongeveer 3 personen:, , Blik gesneden gepelde tomaten, 1 pakje slagroom, 1 pond broccoli, Knoflook (vers of uit een potje), Flinke ui, 3 mootjes zalm, 2 eetlepels bloem (om te binden), 1 a 2 visbouillonblokken, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke snelle en makkelijke saus met pit.

INGREDIENTEN

-100 g gerookte zalmsnippers, -1/8 l creme fraiche, -1 dl slagroom, -1 teentje knoflook, -4 blaadjes dragon, -3 blaadjes citroenmelisse, -zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-2004
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Erg lekker (makkelijk)

INGREDIENTEN

Blikje zalm (3 ons), groot potje creme fraiche, 2 ons Magor (Mascarpone + Gorgonzola kaas), half doosje champignons, 25 gr. basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lekker en makkelijk

INGREDIENTEN

1 ui, 1 bakje champignons, 1 groot blik roze zalm, peterselie, 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 2,5 dl melk, 1 bouillontablet, spaghetti, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-05-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 x 400 g (verpakking a 500 g) broccoli, , 300 g macaroni grande (zak 500 g, puur&eerlijk biologisch), , 1 ui, grof gesnipperd, , 2 el olijfolie, , 1 blikje tomatenpuree (70 g), , 1 bakje zuivelspread bieslook light (150 g), , 1 bakje gerookte zalmblokjes (100 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.


twee zalige vissoorten in een gerecht

INGREDIENTEN

8 tongfilets, zout, peper uit de molen, 2 eetlepels citroensap, 1 blikje zalm a 200 gram, 15 gram boter, 15 gram bloem, 1 dl roomculinair, 1 ei, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 4 theelepels witte wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Receptje dat ik geproefd heb bij een kookworkshop. Heb spijtig genoeg geen "hoeveelheden" voor de ingredienten..

INGREDIENTEN

Bulgur, mix van pepers (rood, groen en geel), sjalotten, rode uien, visfond, witte wijn, champignons, wat tomatenconcentre, wat bloem, verse zalm

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2011
  • Fusion Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht kan je heel luxe maken, met verse kruiden, bouillon etc., maar ook heel gemakkelijk als camping-eten met dat wat je in huis (de tent) hebt.

En houd je niet van zalm, met ham o.i.d. smaakt het ook goed.

INGREDIENTEN

400 gr. Pasta naar keuze, 1 bakje boursin, 1/1 bakje roomkaas, Paar lepels Crème fraîche, Eventueel kopje oplosbouillon, 400 gr gerookte zalm/ zalmsnippers, 2 uien, gesnipperd, Teentje knoflook (eventueel) of 2., Italiaanse kruiden (gedroogd) of verse basilicum/ bieslook,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr tagliatelle, ui, teentje knoflook, 4 rijpe tomaten, blikjes zalm of stuk verse zalm (+/- 400 gr), scheutje witte wijn, 4 lepels slagroom, zout, snufje rode peper, scheutje olijfolie, peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Vegetarisch feestrecept

INGREDIENTEN

3 takjes peterselie, 50 gram gerookte zalm, 1,25 dl zure room, 1 eetlepel citroensap, 1 kg schorseneren, 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels melk, 0,25 groentenbouillontablet, 2 eieren, zout, peper, nootmuskaat

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-10-2000
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 eieren, 25 gr boter, 35 gr bloem, 1/4 l Melk, 1 Blik zalm, peper, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-1999
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Lekkere dipsaus voor bij vishapjes.

INGREDIENTEN

Voor 1 schaaltje:200 g roomkaas-100g gerookte zalm-5 eetlepels room-peper-gehakte bieslook.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2001
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

8 tongfilets a 75 gram, zout, peper uit de molen, 2 eetlepels citroensap, 4 dl water of visbouillon, 15 gram boter, 15 gram bloem, 1 dl room, 1 dl pocheervocht van de tong, 2 eetlepels droge witte wijn, 200 gram zalm uit blik uitgelekt, van graat en velletjes ontdaan en fijngeprakt, 1 eetlepel fijngehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk zomergerecht. Een beetje uit een kookboekje en de rest van mezelf

INGREDIENTEN

* 1 klein blikje roze zalm(100 gram) * 1 augurkje in kleine stukjes * 1 1/2 el beceldressing light * 1 el kwark * 1 fijngesneden bosuitje * 1 el fijngesneden peterselie * 400 gram kabeljauwfilet * olijfolie * peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

25 g boter, 25 g bloem, 450 ml melk, 50 g geraspte kaas, 1 hardgekookt ei, 1 blikje zalm, peper, paprikapoeder, citroensap, peterselie, macaroni of spaghetti,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta met zalmsaus. Lekker makkelijk en lekker.

INGREDIENTEN

Ca. 250 gram Pasta (zelf kiezen wat voor), 1 ui, 250 gram champignons, 1 blik roze zalm (ca. 400 gram), 2 eetl. boter of margarine, 300 gram doperwtjes (diepvries), 200 gram verse roomkaas, 1 kruidenbouillontablet,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 gr. groene tagliatelle, 3 bosuitjes, 1 komkommer, 2 el olijfolie, 500 gr. gerookte zalmsnippers, 250 ml creme fraiche, 1,5 theelepel bouillonpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Wederom lekker en snel

INGREDIENTEN

Verse pasta (tagliatelle), zalmsnippers, bosuitje, kerstomaatjes, room

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-11-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Snel en erg lekker

INGREDIENTEN

Pasta naar keuze,2 pakjes roomculinair, 200 gr zalmfilet,200 gr rambolzalm,1 zakje bieslook en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een delicaat gerecht

INGREDIENTEN

1 el. boter, 1 el. bloem, 1?dl. melk, 1?dl. room, zout, peper, 200gr. pasta, 250gr. zalm zonder graat, 2 el. (vis)bouillon, dille - bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gerookte zalm in witte wijn, honing en citroen met pasta

INGREDIENTEN

2 ajuinen, 200 gr roze zalm, 1 eetlepel honing, 2 a 3 citroenen naar keuze, 1/2 fles droge witte wijn.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2003
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

? 2 zakken maccheroni bicolore (a 250 g), ? 1 ui, ? 250 g champignons, ? 1 blik roze zalm (418 g), ? 2 eetlepels boter of margarine, ? 300 g doperwten extra fijn (diepvries), ? 200 g verse roomkaas, ? 1 kruidenbouillontablet,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 zakken ah maccheroni bicolore ( a 250 gram ), 1 ui, 250 gram champignons, 1 blik roze zalm ( 418 gram ), 2 eetlepels boter of margarine, 300 gram doperwtjes extra fijn ( diepvries ), 200 gram verse roomkaas, 1 kruiden bouillontablet.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 gr tagliatelle,3 bosuitjes, 1 komkommer, 2 eetl. olijjfolie, pl.min. 500gr zalmsnippers, 250ml creme fraiche,1 1/2 theel. boulionpoeder,zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gr tagliatelle verde, zout, 4 tomaten, 1 bosje bosuitjes, 1 eetlepel boter/margarine, 1 beker creme fraiche (200 ml), 1 pakje gerookte zalmsnippers (250 gr)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-05-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Snel te maken en apart recept met zalm en olijven

INGREDIENTEN

Pasta, (1 of 2)blikje(s) zalm/verse zalm, creme fraiche, olijven, 2 tomaten

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.


Doe eens wat anders met gekookt ei.

INGREDIENTEN

6 hardgekookte eieren, 40 gr boter, 50 gr bloem, 1/2 l melk, 3 eetl. tomatenketchup, zout en peper, 1 blik roze zalm, verse peterselie, eventueel wat maggi,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2001
  •  
  •  10-20 min.

Verse pasta met een simpele maar lekkere zalmsaus.

INGREDIENTEN

1 a 2 zakken AH huistraiteur Maccheroni Bicolore (a 250 gram)1 ui250 gram champignons1 blik roze zalm (ca. 400 gram)2 eetlepels boter of olie150 gram doperwtjes extra fijn (diepvries pak van 300 gram)200 gram verse roomkaas1 kruidenbouillontablet

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hoofdgerecht met een aparte smaak door de kappertjes, heel lekker

INGREDIENTEN

Macaroni, 1 ui, 1 el. olijfolie, 1 teen knoflook, 1 blikje rode zalm, 1 blik gepelde tomaten, 2 tl. maizena, 1 dl. rode wijn, 50 gr. boerenham, 1 el. kappertjes, 1 tl. italiaanse keukenkruiden.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke pasta met een zacht romige saus van zalm, tomaten, creme fraiche enz.

INGREDIENTEN

500 gram zalmfilet, 5 tomaten, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 2 preien, 125 ml creme fraiche, 1.5 dl. witte wijn, 5 el. oude geraspte kaas, zout, peper, olijfolie, 2 pakken verse fettuccine naturel pasta uit het versvak (in ieder geval te krijgen bij supermarkt konmar)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit recept is afkomstig van een receptkaart van de AH.

INGREDIENTEN

300 gr groene tagliatelle * 3 bosuitjes * 1 komkommer * 2 el olijfolie * 500 gr gerookte zalmsnippers * 250 ml creme fraiche * 1,5 theel bouillonpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Succes verzekerd!

INGREDIENTEN

250 gram pasta, scheutje olijfolie, 2 theelepels rode pesto, 2 ons zalmsnippers, 1 klein bekertje demi creme fraiche, pijnboompitten

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gr spaghetti, 1 blikje roze zalm, 1 bekertje creme fraiche, tomatenketchup, groente naar keuze, peper, dille,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 1 fijngehakte sjalot, 250 ml slagroom, 1 tl grove mosterd, 300 gram gerookte zalm in reepjes, 300-400 gram tagliatelle, 1 citroen, 20 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-01-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 el olijfolie;, 1 fijngehakte sjalot;, 250 ml slagroom;, 1 tl grove mosterd;, 300 gr gerookte zalm in reepjes;, 300-400 gr tagliatelle;, 1 citroen;, 20 gr boter., Geraspte parmezaanse kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-08-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker!

INGREDIENTEN

300 g tagliatelle (= lintpasta); 700 g broccoli; 1 ui; 1 rode paprika; 2 el olijfolie; 1 zakje vis-dillesaus (van Knorr, 40 g); 2 blikjes roze zalm (a 213 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mijn liefste spaghettirecept. Zacht en romig: echt comfort food. Ik heb het zelf bedacht en bij ons is het steeds weer feest als het op tafel komt. Snel klaar, dus als je door-de-week weinig tijd hebt, kun je dit goed maken. De zalm is diepvries: het beste kun je die bij Aldi kopen, goedkoop en goede kwaliteit

INGREDIENTEN

1 pak diepvries-zalm van Aldi, veel knoflook, 100 gram peultjes, 1 grote beker creme fraiche, 1 eetlepel mayonaise, 1 dunne prei, 1 ui, zout en peper, olijfolie, spaghetti

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zo?n heerlijke makkelijk en niet te dure pasta!

INGREDIENTEN

300 gram spaghetti, zout, peper, 1 kruidenbouillontablet, 1 gesnipperde ui, 1 bakje champignons in plakjes gesneden, ? el citroensap, 1 groot blik zalm, 4 takjes peterselie, 50 gram boter, 50 gram bloem, 2 ? dl melk.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies