Zalmsaus
Een heerlijke hartige saus voor bv. Pangafilet. Maar ook bijzonder lekker over gekookte asperges of broccoli. Ik heb deze saus voor het eerst geproefd in " het Eiland" in Goirle. De kok heeft me de belangrijkste ingrediënten verteld. De rest heb ik zelf uit moeten vogelen en dat is aardig gelukt. Voldoende saus voor 2 maaltijden. Dit moet je geproefd hebben !!
200 gram gerookte zalm, 1 beker creme fraiche, 1 potje visbouillon of fond van 400 ml, 30 gram boter, 30 gram bloem, 1 tl citroensap, 2 tl gedroogde dille, peper, zout
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-06-2008Nederlands20-30 min.
zalmsaus
Pasta met lekkere zalmsaus, lekker en snel
*3 uien, *3tenen knoflook, 1pond gerookte zalm, *flinke scheut witte wijn, *3/8 liter craime fraiche., geraspte kaas, Tagliatelle of een andere pasta (bijv zwarte spagetti),
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-09-1999Frans Hoofdgerecht10-20 min.
Zalmsaus
Gewoon heerlijk. Als je vis en pasta lekker vindt moet je dit zeker proberen.
Benodigdheden voor ongeveer 3 personen:, , Blik gesneden gepelde tomaten, 1 pakje slagroom, 1 pond broccoli, Knoflook (vers of uit een potje), Flinke ui, 3 mootjes zalm, 2 eetlepels bloem (om te binden), 1 a 2 visbouillonblokken, ,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-01-2005Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Zalmsaus
Heerlijke snelle en makkelijke saus met pit.
-100 g gerookte zalmsnippers, -1/8 l creme fraiche, -1 dl slagroom, -1 teentje knoflook, -4 blaadjes dragon, -3 blaadjes citroenmelisse, -zout en peper
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-01-2004Belgisch0-10 min.
Pasta Met Zalmsaus
Erg lekker (makkelijk)
Blikje zalm (3 ons), groot potje creme fraiche, 2 ons Magor (Mascarpone + Gorgonzola kaas), half doosje champignons, 25 gr. basilicum
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-01-1999Goedkoop en snel Hoofdgerecht0-10 min.
Spaghetti Met Zalmsaus
Lekker en makkelijk
1 ui, 1 bakje champignons, 1 groot blik roze zalm, peterselie, 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 2,5 dl melk, 1 bouillontablet, spaghetti, ,
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-05-2000Internationaal Hoofdgerecht0-10 min.
Tongrolletjes met zalmsaus
twee zalige vissoorten in een gerecht
8 tongfilets, zout, peper uit de molen, 2 eetlepels citroensap, 1 blikje zalm a 200 gram, 15 gram boter, 15 gram bloem, 1 dl roomculinair, 1 ei, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 4 theelepels witte wijn,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-10-1999Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Macaroni met zalmsaus
2 x 400 g (verpakking a 500 g) broccoli, , 300 g macaroni grande (zak 500 g, puur&eerlijk biologisch), , 1 ui, grof gesnipperd, , 2 el olijfolie, , 1 blikje tomatenpuree (70 g), , 1 bakje zuivelspread bieslook light (150 g), , 1 bakje gerookte zalmblokjes (100 g)
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-03-2010Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Bulgur met zalmsaus
Receptje dat ik geproefd heb bij een kookworkshop. Heb spijtig genoeg geen "hoeveelheden" voor de ingredienten..
Bulgur, mix van pepers (rood, groen en geel), sjalotten, rode uien, visfond, witte wijn, champignons, wat tomatenconcentre, wat bloem, verse zalm
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-03-2011Fusion Voorgerecht30-60 min.
- Eigen recept
pasta met zalmsaus
Dit gerecht kan je heel luxe maken, met verse kruiden, bouillon etc., maar ook heel gemakkelijk als camping-eten met dat wat je in huis (de tent) hebt. En houd je niet van zalm, met ham o.i.d. smaakt het ook goed.
400 gr. Pasta naar keuze, 1 bakje boursin, 1/1 bakje roomkaas, Paar lepels Crème fraîche, Eventueel kopje oplosbouillon, 400 gr gerookte zalm/ zalmsnippers, 2 uien, gesnipperd, Teentje knoflook (eventueel) of 2…., Italiaanse kruiden (gedroogd) of verse basilicum/ bieslook,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-11-2008Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Tagliatelle met zalmsaus
500 gr tagliatelle, ui, teentje knoflook, 4 rijpe tomaten, blikjes zalm of stuk verse zalm (+/- 400 gr), scheutje witte wijn, 4 lepels slagroom, zout, snufje rode peper, scheutje olijfolie, peterselie
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-07-2003Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
schorsenerenpate met zalmsaus
Vegetarisch feestrecept
3 takjes peterselie, 50 gram gerookte zalm, 1,25 dl zure room, 1 eetlepel citroensap, 1 kg schorseneren, 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels melk, 0,25 groentenbouillontablet, 2 eieren, zout, peper, nootmuskaat
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-10-2000Vegetarisch60-120 min.
eieren met zalmsaus
4 eieren, 25 gr boter, 35 gr bloem, 1/4 l Melk, 1 Blik zalm, peper, zout
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-11-1999Belgisch20-30 min.
Tongfilet met zalmsaus
8 tongfilets a 75 gram, zout, peper uit de molen, 2 eetlepels citroensap, 4 dl water of visbouillon, 15 gram boter, 15 gram bloem, 1 dl room, 1 dl pocheervocht van de tong, 2 eetlepels droge witte wijn, 200 gram zalm uit blik uitgelekt, van graat en velletjes ontdaan en fijngeprakt, 1 eetlepel fijngehakte peterselie,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-07-2000Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Romige zalmsaus
Lekkere dipsaus voor bij vishapjes.
Voor 1 schaaltje:200 g roomkaas-100g gerookte zalm-5 eetlepels room-peper-gehakte bieslook.
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-08-2001Internationaal0-10 min.
Pasta Met Zalmsaus
25 g boter, 25 g bloem, 450 ml melk, 50 g geraspte kaas, 1 hardgekookt ei, 1 blikje zalm, peper, paprikapoeder, citroensap, peterselie, macaroni of spaghetti,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-03-2000Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
pasta met zalmsaus
Pasta met zalmsaus. Lekker makkelijk en lekker.
Ca. 250 gram Pasta (zelf kiezen wat voor), 1 ui, 250 gram champignons, 1 blik roze zalm (ca. 400 gram), 2 eetl. boter of margarine, 300 gram doperwtjes (diepvries), 200 gram verse roomkaas, 1 kruidenbouillontablet,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-08-2002Hoofdgerecht20-30 min.
Tagliatelle met zalmsaus
300 gr. groene tagliatelle, 3 bosuitjes, 1 komkommer, 2 el olijfolie, 500 gr. gerookte zalmsnippers, 250 ml creme fraiche, 1,5 theelepel bouillonpoeder
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-10-2000Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Pasta met zalmsaus
Wederom lekker en snel
Verse pasta (tagliatelle), zalmsnippers, bosuitje, kerstomaatjes, room
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-11-2001Italiaans Hoofdgerecht0-10 min.
Pasta Met Zalmsaus
Snel en erg lekker
Pasta naar keuze,2 pakjes roomculinair, 200 gr zalmfilet,200 gr rambolzalm,1 zakje bieslook en peper
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-09-2000Hoofdgerecht0-10 min.
Spaghetti met zalmsaus
Een delicaat gerecht
1 el. boter, 1 el. bloem, 1?dl. melk, 1?dl. room, zout, peper, 200gr. pasta, 250gr. zalm zonder graat, 2 el. (vis)bouillon, dille - bieslook
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-04-2000Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Kabeljauw met zalmsaus
Een heerlijk zomergerecht. Een beetje uit een kookboekje en de rest van mezelf
* 1 klein blikje roze zalm(100 gram) * 1 augurkje in kleine stukjes * 1 1/2 el beceldressing light * 1 el kwark * 1 fijngesneden bosuitje * 1 el fijngesneden peterselie * 400 gram kabeljauwfilet * olijfolie * peper en zout uit de molen
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-06-2003Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
zalmsaus van gusje
Gerookte zalm in witte wijn, honing en citroen met pasta
2 ajuinen, 200 gr roze zalm, 1 eetlepel honing, 2 a 3 citroenen naar keuze, 1/2 fles droge witte wijn.
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-06-2003Goedkoop en snel10-20 min.
Macceroni met zalmsaus
? 2 zakken maccheroni bicolore (a 250 g), ? 1 ui, ? 250 g champignons, ? 1 blik roze zalm (418 g), ? 2 eetlepels boter of margarine, ? 300 g doperwten extra fijn (diepvries), ? 200 g verse roomkaas, ? 1 kruidenbouillontablet,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-06-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
maccheroni met zalmsaus
2 zakken ah maccheroni bicolore ( a 250 gram ), 1 ui, 250 gram champignons, 1 blik roze zalm ( 418 gram ), 2 eetlepels boter of margarine, 300 gram doperwtjes extra fijn ( diepvries ), 200 gram verse roomkaas, 1 kruiden bouillontablet.,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-01-2001Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Tagliatelle Met Zalmsaus
300 gr tagliatelle,3 bosuitjes, 1 komkommer, 2 eetl. olijjfolie, pl.min. 500gr zalmsnippers, 250ml creme fraiche,1 1/2 theel. boulionpoeder,zout en peper
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-12-2000Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
tagliatelle met zalmsaus
400 gr tagliatelle verde, zout, 4 tomaten, 1 bosje bosuitjes, 1 eetlepel boter/margarine, 1 beker creme fraiche (200 ml), 1 pakje gerookte zalmsnippers (250 gr)
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-05-2000Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
pasta met zalmsaus
Snel te maken en apart recept met zalm en olijven
Pasta, (1 of 2)blikje(s) zalm/verse zalm, creme fraiche, olijven, 2 tomaten
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-11-1999Hoofdgerecht10-20 min.
Eieren met zalmsaus
Doe eens wat anders met gekookt ei.
6 hardgekookte eieren, 40 gr boter, 50 gr bloem, 1/2 l melk, 3 eetl. tomatenketchup, zout en peper, 1 blik roze zalm, verse peterselie, eventueel wat maggi,
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-04-200110-20 min.
Maccheroni met zalmsaus
Verse pasta met een simpele maar lekkere zalmsaus.
1 a 2 zakken AH huistraiteur Maccheroni Bicolore (a 250 gram)1 ui250 gram champignons1 blik roze zalm (ca. 400 gram)2 eetlepels boter of olie150 gram doperwtjes extra fijn (diepvries pak van 300 gram)200 gram verse roomkaas1 kruidenbouillontablet
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-01-2001Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
pasta met zalmsaus
Hoofdgerecht met een aparte smaak door de kappertjes, heel lekker
Macaroni, 1 ui, 1 el. olijfolie, 1 teen knoflook, 1 blikje rode zalm, 1 blik gepelde tomaten, 2 tl. maizena, 1 dl. rode wijn, 50 gr. boerenham, 1 el. kappertjes, 1 tl. italiaanse keukenkruiden.
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-08-1999Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
fettuccine met zalmsaus
Heerlijke pasta met een zacht romige saus van zalm, tomaten, creme fraiche enz.
500 gram zalmfilet, 5 tomaten, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 2 preien, 125 ml creme fraiche, 1.5 dl. witte wijn, 5 el. oude geraspte kaas, zout, peper, olijfolie, 2 pakken verse fettuccine naturel pasta uit het versvak (in ieder geval te krijgen bij supermarkt konmar)
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-10-2002Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Tagliatelle met zalmsaus
Dit recept is afkomstig van een receptkaart van de AH.
300 gr groene tagliatelle * 3 bosuitjes * 1 komkommer * 2 el olijfolie * 500 gr gerookte zalmsnippers * 250 ml creme fraiche * 1,5 theel bouillonpoeder
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-01-2005Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
pasta met zalmsaus
Succes verzekerd!
250 gram pasta, scheutje olijfolie, 2 theelepels rode pesto, 2 ons zalmsnippers, 1 klein bekertje demi creme fraiche, pijnboompitten
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-02-2002Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
spaghetti met zalmsaus
250 gr spaghetti, 1 blikje roze zalm, 1 bekertje creme fraiche, tomatenketchup, groente naar keuze, peper, dille,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-11-2000Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Citroenpasta Met Gerookte Zalmsaus
1 el olijfolie, 1 fijngehakte sjalot, 250 ml slagroom, 1 tl grove mosterd, 300 gram gerookte zalm in reepjes, 300-400 gram tagliatelle, 1 citroen, 20 gram boter
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-01-2001Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Citroenpasta met gerookte zalmsaus
1 el olijfolie;, 1 fijngehakte sjalot;, 250 ml slagroom;, 1 tl grove mosterd;, 300 gr gerookte zalm in reepjes;, 300-400 gr tagliatelle;, 1 citroen;, 20 gr boter., Geraspte parmezaanse kaas.
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-08-2002Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Pasta met zalmsaus en broccoli
Lekker!
300 g tagliatelle (= lintpasta); 700 g broccoli; 1 ui; 1 rode paprika; 2 el olijfolie; 1 zakje vis-dillesaus (van Knorr, 40 g); 2 blikjes roze zalm (a 213 g)
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-12-2003Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Spaghetti met romige zalmsaus
Mijn liefste spaghettirecept. Zacht en romig: echt comfort food. Ik heb het zelf bedacht en bij ons is het steeds weer feest als het op tafel komt. Snel klaar, dus als je door-de-week weinig tijd hebt, kun je dit goed maken. De zalm is diepvries: het beste kun je die bij Aldi kopen, goedkoop en goede kwaliteit
1 pak diepvries-zalm van Aldi, veel knoflook, 100 gram peultjes, 1 grote beker creme fraiche, 1 eetlepel mayonaise, 1 dunne prei, 1 ui, zout en peper, olijfolie, spaghetti
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-04-2002Hoofdgerecht10-20 min.
Spaghetti met een Zalmsaus en champignons
Zo?n heerlijke makkelijk en niet te dure pasta!
300 gram spaghetti, zout, peper, 1 kruidenbouillontablet, 1 gesnipperde ui, 1 bakje champignons in plakjes gesneden, ? el citroensap, 1 groot blik zalm, 4 takjes peterselie, 50 gram boter, 50 gram bloem, 2 ? dl melk.
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-11-2002Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »