Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

517 zalm bladerdeeg recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4.

INGREDIENTEN

Hoeveelheden zijn moeilijk te geven omdat het afhankelijk is van het aantal hapjes wat je wilt maken., Plakjes (roomboter) bladerdeeg, achterham, jong belegen kaas, plakjes gerookte zalm, boursin met kruiden en knoflook (of ander merk), rundersaucijsjes, los geklopte eidooier

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Simpel,maar erg lekker.Het recept heb ik van een collega van mijn dochter

INGREDIENTEN

1pakje diepvries zalm(bijv.2 moten samen 250 gram )4plakjes bladerdeeg en een bakje boursinachtige kaas.(kan heel goed met de Val Blanc van de Aldi)dit geld ook voor de zalm hoor

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalm verpakt in bladerdeeg met spinazie en creme fraîche

INGREDIENTEN

250 gr zalmfilet; 5 à 6 plakjes bladerdeeg; 50 gr gekookte en fijngehakte spinazie; 125 ml creme fraîche; 2 eetlepels fijngehakte peterselie; één fijngehakt teentje knoflook; 1 à 1½ tl suiker of zoetstof; zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2006
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Zalm, bladerdeeg, cherrytomaatjes, pesto, sesamzaadjes, ei

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2011
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Prei & zalm = lekkere combinatie

INGREDIENTEN

Cirkel bladerdeeg - 2 preien met groen - 25 gr boter - 3 eieren - 200 gr verse room - peper, muskaatnoot - 200 gr gerookte zalmplakjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-1999
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 blaadjes bladerdeeg, 1 bakje kruidenboter, 400 gr gesnipperde zalm, coctailsaus

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-1998
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  10-20 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 limoen, 125 g gerookte zalm, in reepjes, 1 bakje Huttenkase a 200 g, versgemalen peper, zout, 4 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid, 1 scharrelei (M),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Borrelhapje met zalm uit de oven.

INGREDIENTEN

Bladerdeeg, gerookte zalm en boursin (met kruiden, niet die met peper). Eventueel wat eigeel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2003
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zalm in bladerdeeg

INGREDIENTEN

Voor de vinaigrette;, citroensap, 1 dikke sjalot, 1 lepeltje provencaalse kruiden en 5 lepeltjes olie., , 4 stuks zalm moten (zonder vel) (mag ook stevige witvis zijn), 1 a 2 Pakjes bladerdeeg, 1 losgeklopt ei, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een aanrader!

INGREDIENTEN

4 bladerdeegbakjes, 200 gram groene asperges; diepvries, 250 gram zalmfilet, 1/2 eetlepel sojasaus; vermengd met, 1/2 theelepel sesamolie, 250 gram spinaziebladeren; diepvries, 1/2 eetlepel sojasaus; vermengd met, 1 eetlepel droge sherry, -citroen-botersaus-, 1 eetlepel boter, 1 eetlepel vers citroensap, zout en peper; naar smaak, 2 eetlepels verse bieslook; fijngesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalm op bladerdeeg met cremefrais en knoflook. kan zowel als voorgerecht als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

2 plakken bladerdeeg, 2 zalm filets, 2 teentjes knoflook, kleinbekertje cremefraise, 1 rode ui, zout peper.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Dit zijn echt geweldige hapjes. Niet alleen lekker, maar ook helemaal niet moeilijk te maken. Heerlijk bij de buis of met familie en buffet. Het lijkt allemaal moeilijker dan het in werkelijkheid is. Proef en je bent verkocht! Jouw gasten zijn allemaal verbaasd. Neem geen gerookte zalm uit de super, die is waterig en zit weinig smaak aan, maar haal het bij een visspecialist. Dit komt de kwaliteit van je hapjes alleen maar ten goede.

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg (diepvries), 200 gr gerookte zalm, 100 gr roomkaas, Half bosje verse dille, 1 ei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2014
  • Vis
  •  20-30 min.

Bron: Boodschappen 4 2006

INGREDIENTEN

8 plakjes bladerdeeg (diepvries), 4 moten zalm (ca. 125 g per stuk), peper en zout, 2 sjalotjes, 1 eetl. gehakte dille, (vers of diepvries), 2 eetl. gehakte peterselie, (vers of diepvries), 1 eidooier, 100 g roquefort, 200 ml kookroom, 50 ml vermout of medium sherry

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker als avondeten maar als je een kleine portie maakt, kan het ook als hapje worden geserveerd.

INGREDIENTEN

Zalm, roomkaas, bladerdeeg

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-2013
  •  
  •  0-10 min.

Heerlijk gezond en sexy

INGREDIENTEN

Per persoon: 100 gram zalm, 4 blaadjes verse spinazie, 2plakjes bladerdeeg, 1 plakje kaas, kruidenboter.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Leuk om dit te serveren op een lepel. Heel simpel te maken, je hebt alleen kleine vormpjes nodig.

INGREDIENTEN

3 plakjes bladerdeeg 1 ei, 2 el slagroom, 1 el fijngehakte peterselie, 1 el fijngehakte bieslook, 100 gr franse kaas (bijvoorbeeld roqeufort) 100 gr gerookte zalm ? el boter zout en peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2005
  • Frans
  •  20-30 min.

Een lekker pakketje van bladerdeeg gevuld met zalmmoot en kaas.

INGREDIENTEN

-2 zalmmoten (heel goedkoop bij de Aldi), -4 plakjes smeltkaas, of gewone kaas, -4 plakjes bladerdeeg

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

IK HEB EEN SCHOONZUSJE DIE ALLES KAN EN IN HET BIJZONDER KOKEN.ALS ZIJ KOMT ETEN RAAK IK AL IN DE STRESS VAN WAT MOET IK MAKEN.DIT RECEPT WAS ZO'N SUCCES ZE WOU ZELFS HET RECEPT.

INGREDIENTEN

, , , 1 pakje diepvries bladerdeeg, 350 g. verse spinazie, 4 plakken dun uitgesneden verse zalmfilet van ca. 100 g, 2 fijngesneden sjalotjes, 1 glas witte wijn, 1 snufje tijm, 1 blaadje laurier, gekneusde peperkorrels, 1 theelepel dragon, 100 g. koude roomboter in blokjes gesneden, 1 ontvelde tomaat (zonder zaadjes in kleine blokjes gesneden), 1 losgeklopt ei, 1 losgeklopte eidooier, bloem, peper en zout, , , , , , , , , , , , , , , , , , Succestip:Omwikkel de spinazie met gekookte of gerookte ham en bereid deze op dezelfde wijze., , , , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Gekruide zalm in bladerdeeg uit de oven

INGREDIENTEN

8 plakjes bladerdeeg (diepvries), 4 moten zalm (ca. 125 gram per stuk), peper en zout, 2 sjalotjes, 1 eetlepel gehakte dille (vers of uit de diepvries), 2 eetlepels gehakte peterselie (vers of uit de diepvries), 1 eidooier, 100 gram roquefort, 200 ml kookroom, 50 ml vermout of medium sherry,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paasdiner

INGREDIENTEN

8 plakjes bladerdeeg. 4 moten zalm van 125 gram per stukzout en peper2 sjalotjes1 eetlepel gehakte dille2 eetlepels gehakte peterselie1 eidooier100 gram roquefort200 ml kookroom50 ml vermout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalm gekruid met bruchetta met een jasje.

INGREDIENTEN

Voor 8 stuks: 4 Stukken zalm uit diepvries (Aldi) of vers, Bruchetta, olijfolie, 8 plakjes bladerdeeg, rode, groene en gele paprika.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

36 stuks

INGREDIENTEN

Plakjes bladerdeeg, 100 gr gerookte zalm, 1 ei, sesam- of maanzaad, 250 gr roomkaas, 2 el bosuitjes, 1 tl dille, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2008
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, , , , 4 plakjes bladerdeeg 1 pakje gerookte zalm voor de sandwich(A.H.), , 1 ei, , sesamzaad, , 250 gr roomkaas, , 1 el kappertjes, , 2 el bosuitjes, , 1 tl dille, , , , , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-12-2003
  • Engels
  •  0-10 min.

Bladerdeeg hapjes met een vulling van zalm en roomkaas daarna gefrituurd heel erg lekker

INGREDIENTEN

450 gram bladerdeeg* gerookte zalmsnippers* 175 gram roomkaas* cayennepeper* olie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2001
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Gerookte zalm, bekertje slagroom, een zelfde hoeveelheid witte wijn semi droog als de slagroom, bieslook,visboullonblokje of potje visfond, bladerdeeg.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  10-20 min.

Wil je ook eens een apart voorgerecht of avondsnackje dat er spectucalair uit ziet maar eigenlijk niks voorstelt

INGREDIENTEN

Een pak diepvrieszalm of zalmmoten, een pakje bladerdeeg

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-2003
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Simpel,makkelijk,feestelijk en lekker

INGREDIENTEN

Gerookte zalm, kappertjes, creme fraise,bosui,citroen., Bladerdeeg

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-2011
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  0-10 min.

Voorgerechtje

INGREDIENTEN

8 sneetjes gerookte zalm, 4 velletjes bladerdeeg van 6 x 6 cm, 1/2 kg, spinazie, 100 g boter of margarine, 2 eetlepels foreleitjes, 4, eetlepels water, citroensap, bieslook, peper en zout en muskaatnoot., , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud)

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , * naar smaak, ** optioneel, , Voor de saucijzenworstebroodjes:, 1 kleine braadworst/saucijs, * peper en zout, , Voor de appelflap met bite:, 1 kleine pot boerenjongens, 1 goudrenet of andere stevige zure appel, * suiker, * kaneel, ** vanillesuiker, , Voor de picantobroodjes:, 1 picanto, doorgesneden en gehalveerd, ** curry, ** tomatenketchup, , Voor de asperges in bladerdeeg:, 1 klein blikje/potje asperges, dun, voorgekookt, wit en/of groen, 2 plakken (boeren)ham, ** 2 plakken jonge of jong belegen kaas, 1 hardgekookt ei, kleingesneden, 1 bundeltje peterselie, kleingesneden, , Voor de kersenflappen, 1 klein potje kersen op sap, ontpit, * suiker, ** stukjes (pure) chocolade, , Voor de verborgen duivelsworstjes, 1 blikje knakworstjes of pick-ups. De "gewone" knakworstjes in 3 parten snijden, * mosterd (dijon of löwenmosterd), ** tomatenketchup of curry, 1 klein potje jalapeño pepertjes, ** sambal oelek, pedis, badjak of brandal. Voor de durvers: sambal Gledek., ** Thaise red of green curry-pasta, ** (op eigen risico) wasibi-pasta (zie recept), , Voor de amandelbroodjes traditioneel, 1 klein pakje amandelspijs, 1 ei, * suiker, * kaneel, , Voor de panga en zalmsnip, 1/2 pak pangafilet met zalm en kruidenboter (diepvries, niet ontdooien!), , Voor de aardappelpouche met spek, ei en ui:, 1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes met spekblokjes, 1 ui, gepeld en gesnipperd, 1 hardgekookt ei, 1 el olijfolie, * bieslook, # siliconen bakblik voor tortina`s of muffins, ingevet, , Voor de champignontasjes met tuinkruiden:, 1 blikje champignonragout, 1 klein potje champignons op water, * verse peterselie, * verse bladselderij, * verse bieslook, * peper, zout, maggi, ** verse citroenmelisse of paar druppels citroen, ** maïzena of allesbinder, , Voor de Halve Kaasrondjes (met zangzaad):, 1 pakje smeerkaas, 20+, 40+ of 48+, 1 pakje kaas in plakjes naar keuze. Ook: rookkaas of komijnenkaas, 1 pakje gekookte (boeren)ham, ** tuinkruiden, ** maanzaad, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (1), 1 kipfilet, in plakjes, 1 flesje Yakatorisaus óf, 150 ml Japanse Sojasaus, 100 ml sake (vervangbaar met droge sherry), 100 ml mirin (vervangbaar met zoete sherry) (mirin is een soort kook sake), 2 à 3 el rietsuiker, Bosuitjes, gesnipperd, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (2), 1 kipfilet, in plakjes, 1 Flesje terryaki-saus/marinade, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, Bosuitjes, gesnipperd, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (3), 1 kipfilet, in plakjes, Voor de marinade:, 1 el Worchestersauce, 80 ml tomatensaus (passata), 1 el japanse sojasaus, 2 el saké, 1 el mosterd, 1 tl gemberpoeder, ** limoensap, ** limoenrasp, ** peper en zout, , Extra voor alle hapjes:, * losgeslagen eieren naar behoefte, * water, * per recept ongeveer 3-5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries. max. 10 min. voor gebruik ontdooien. De juiste hoeveelheid blkaderdeeg is afhankelijk van het aantal verschillende hapjes en de hoeveelheden ingredienten per soort. Zorg dus dat je een voorraadje in de diepvries hebt liggen. Zeker bij grotere hoeveelheden is het ook te overwegen om bladerdeeg uit de koeling te gebruiken. Rol deze voor gebruik uit tot ongeveer de helft van de dikte. Niet alleen heb je dan meer deeg (voor meer hapjes), het wordt ook iets krokanter. Zorg er wel voor dat het bladerdeeg niet scheurt!

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2011
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 g spinazie, 1 ei, 2 sjalotjes, 1 blikje zalm (240 g), 1 eetl. margarine, 1 eetl. yoghurt, 8 plakjes diepvries bladerdeeg, zout, peper, knoflookpoeder, 1/2 theel. dillepoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Deze zalm is gewikkeld in Bacon en ligt op een bedje van spinazie.

INGREDIENTEN

8 Plakjes bladerdeeg, 4 Zalmmoten uit de diepvries (is vaak een dubbele verpakking). Indien de moten groot zijn dan halveer ik deze en heb je dus maar 2 grote moten nodig voor 4 personen., 8 Plakjes bacon, Vers gemalen peper, Spinazieblaadjes., 1 geklopt ei.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tja...de naam van het recept zegt het wel zo'n beetje... . Het is een soort grote bladerdeeg taart met zalm.

INGREDIENTEN

1 pakje bladerdeeg, 1 eetl bloem, 400 gr zalmfilet (liefst twee gelijke stukken), 100 gr roomkaas met bieslook, 1 ei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Borrelhapjes met zalm en bladerdeeg. 36 stuks

INGREDIENTEN

- 4 plakjes bladerdeeg, - 100 gram gerookte zalm, - 1 ei, - sesamzaad, - 250 dram roomkaas, - 2 eetlepels bosuitjes, - 1 eetlepel dille

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-11-2013
  • Wereld
  •  10-20 min.

Een zalig voorgerecht, kan ook als een luchtige lunch geserveerd worden.

INGREDIENTEN

225 gr.bladerdeeg of 4 plakjes ontdooid diepvries bladerdeeg van 10x10 geklopt ei 450ml visfond/280 gr verse zalm/25 gr roomboter/6 lenteuitjes/een paar asperges(uit een potje)instukjes van 5cm. snijden/25 gr. bloem/150 gr kleine champignons /6 eetl. slagroom/210 ml. droge witte wijn/basilicumblaadjes om te garneren

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2002
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

? 6 plakjes bladerdeeg, ? 1 eierdooier, ? 3 eetl geraspte kaas, ? ? rettich, voor garnering, ? 25 gr boter, ? 6 eieren, ? 1 dl slagroom, ? zout en peper, ? 3 eetl mayonaise, ? 1 bosje rucola, ? 1 kropje krulsla, ? 200 gr gerookte zalm, ? ? doosje rode bessen, ? bakpapier, ? stervormig uitsteekvormpje,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, Pak bladerdeeg, 2 ons zalmfilet, 5 witte asperges, ½ l. room, 2 dl. visfumet, 12 takjes dille,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2012
  •  
  •  20-30 min.

Een makkelijk gerecht met ingredienten die je voornamelijk in de diepvries kunt bewaren. Dus dat is erghandig als je onverwacht bzoek krijgt.

INGREDIENTEN

1 pakje bladerdeeg, 1 el bloem, 400 gr zalmfilet (in 4 gelijke stukken), 100 gr verse roomkaas met bieslook, 1 ei

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 g spinazie, 1 ei, 2 sjalotjes, 1 blikje zalm (240 g), 1 eetl. margarine, 1 eetl. yoghurt, 8 plakjes diepvriesbladerdeeg, zout, peper, knoflookpoeder, ? theel. dillepoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top