8 wokgerechten recepten

  • Eigen recept

Lekkere pittige rijst met ui, knoflook en kerrie. Heerlijk bijgerecht bij bijvoorbeeld mijn spitskoolgerechten, indische kip- en rundvleesgerechten.

INGREDIENTEN

300 gram rijst, zout, 1 volle eetlepel milde kerriepoeder, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 eetlepel ketjap manis, 3 eetlepels olie, 1 kruidenbouillontablet, peper, zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2011
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

500 g kipfilet in reepjes gesneden, Verstegen Mini Kruidenmix met zout voor Wokgerechten, 4 eetlepels vetstof, 1 venkel in fijne reepjes gesneden, 1 wortel in reepjes gesneden, 1 groene paprika in reepjes gesneden, 1 rode paprika in reepjes gesneden, 1 gele paprika in reepjes gesneden, 1 rode ajuin in ringetjes gesneden, 15 ml sherryazijn of rijstazijn, 40 ml water, 6 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel fijngehakte gekonfijte gember, 2 eetlepels limoensap,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2007
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Nasi is de Indonesische benaming voor gekookte rijst en is de basis voor tal van gerechten . Je kan dit gerecht opdienen met een salade.
variant op het alom gekende Indonesische gerecht Nasi Goreng

INGREDIENTEN

500 g kipfilet in fijne reepjes gesneden, Kruidenmix met zout voor Wokgerechten, 3 eetlepels arachideolie of sojaolie, 1 eetlepel sesamolie, 200 g rijst, gekookt en koud gespoeld, 150 g prei in ringetjes gesneden, 100 g ultrafijne wortelschijfjes, 60 g erwtjes, 150 g fijngesneden Chinese kool, 100 g witte kool in julienne gesneden, 4 fijngesneden pijpajuintjes, 60 g ajuin in ringen gesneden, 2 eetlepels oestersaus of vissaus, 6 eetlepels sojasaus, Peper zwart, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 kipfilets in fijne reepjes gesneden, Verstegen Mini Kruidenmix met zout voor Wokgerechten, 1 rijpe ananas, 1 groene paprika in julienne gesneden, 1 rode paprika in julienne gesneden, 1 grote wortel in julienne gesneden, 1 courgette in julienne gesneden, 1 ui in ringen gesneden, 1 geplet knoflookteentje, 2 eetlepels sojaolie voor warme bereidingen, sap van een halve citroen, 1 koffielepel sesamolie, 30 ml sojasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g kipfilet in fijne reepjes gesneden, Verstegen Mini Kruidenmix met zout voor Wokgerechten, 3 eetlepels arachideolie of sojaolie, 1 eetlepel sesamolie, 200 g rijst, gekookt en koud gespoeld, 150 g prei in ringetjes gesneden, 100 g ultrafijne wortelschijfjes, 60 g erwtjes, 150 g fijngesneden Chinese kool, 100 g witte kool in julienne gesneden, 4 fijngesneden pijpajuintjes, 60 g ajuin in ringen gesneden, 2 eetlepels oestersaus of vissaus, 6 eetlepels sojasaus, Verstegen Peper zwart Molen, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een eenvoudig snelklaar wokgerecht. Serveer met rijst of gebakken noedels met spinazie en werk af met geroosterde amandelen.

INGREDIENTEN

500 g kipfilet in reepjes gesneden, Verstegen Mini Kruidenmix met zout voor Wokgerechten, 4 eetlepels vetstof, 1 venkel in fijne reepjes gesneden, 1 wortel in reepjes gesneden, 1 groene paprika in reepjes gesneden, 1 rode paprika in reepjes gesneden, 1 gele paprika in reepjes gesneden, 1 rode ajuin in ringetjes gesneden, 15 ml sherryazijn of rijstazijn, 40 ml water, 6 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel fijngehakte gekonfijte gember, 2 eetlepels limoensap, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aziatisch: Typisch Chinees gerecht van gemengde groenten met kip.

INGREDIENTEN

2 kipfilets in fijne reepjes gesneden - Mini Kruidenmix met zout voor Wokgerechten - 1 rijpe ananas - 1 groene paprika in julienne gesneden - 1 rode paprika in julienne gesneden - 1 grote wortel in julienne gesneden - 1 courgette in julienne gesneden - 1 ajuin in ringen gesneden - 1 geplet knoflookteentje - 2 eetlepels sojaolie voor warme bereidingen - sap van 1 limoen - 1 koffielepel sesamolie - 30 ml sojasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


Oosters hoofdgerecht; Lekkers op een stokje. Voor de liefhebbers: je kan dit gerecht met je handen eten. bereidingstijd 20 minuten; voor 4 personen

INGREDIENTEN

2 grote vastkokende aardappelen, 1 wortel, 1 kleine ui, olijfolie, 1 bussel verse koriander, 2 teentjes look, 1 komkommer, 1 el bloemsuiker, 1 limoen, 0.5 dl sojasaus, brochettestokje, 400 g kabeljauwfilet (in 8 stukken), 2 dl water, 1 el chilisaus, 0.5 el fishsaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies